Борац направио сензацију и "тукао" Звезду у Чачку!

Чачак слави, Звезда се овог пута није извукла! Што није успео у Купу Кораћа, Борац јесте у трећем колу Суперлиге! Кошаркаши Борца из Чачка приредили су велико изненађење и победили Црвену звезду у трећем колу кошаркашке Суперлиге са 70:63. Звездин кошмар у Чачку! Борац савладао актуелног шампиона Србије, Чачак је на ногама.

Кошарка 24.04.2018 | 20:15
Борац направио сензацију и "тукао" Звезду у Чачку!
Чачани су тако без најбољег играча ове сезоне Илије Ђоковића успели да победе Звезду против које су у последњем тренутку испустили тријумф у четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа.

Борац је остао непоражен после три кола, а потпуно заслужено је победио Београђане који су лоше шутирали тројке (7/28) и имали 15 промашених слободних бацања.

Најефикаснији је у Борцу био Никола Пешаковић са 13 поена, Марко Стојадиновић је дао 12, а Милош Димић 11. Ипак утисак је да је један од најбитнијих кошева на мечу дао Марко Мариновић када је тројком из ћошка прекинуо серију Звезде од 10:0 у последњој четвртини.

У Звезди је Филип Човић био најбољи са 18 поена, Кешељ је додао десет а подбацили су Тејлор Рочести и Џејмс Фелдин који су комбиновано из игре шутирали 3/16.

Борац је освојио први напад на мечу, али је већ тада Бранко Лазић показао да се његов тим неће шалити са Чачанима. Радуловић баца лопту у аут, а Звезда тројком Фелдина води 3:0. Међутим, није много требало Борцу да се консолидује и серијом 5:0 успева да преокрене.

Од тог тренутка је домаћин контролисао резултат, а Звезда није успевала да се врати захваљујући лошем нападу и анемичној одбрани.

У нападу су црвено-бели промашили 14 од 16 тројки само до полувремена и када се томе дода да су били на једва 50 одсто са линије пенала, онда не чуди што су Чачани све време водили.

Добар проток лопте у нападу тима Јовице Арсића отварао је простор за неометане шутеве за три и баш после једног таквог из ћошка је Кутлешић погодио за 33:23 и прву двоцифрену предност Борца у мечу.

Ту предност Чачани нису хтели да испусте, а у трећој деоници су имали и +18. И једни и други су у нападу имали "рупе" када су промашивали.

Једна од таквих рупа је у последњој четвртини могла скупо да кошта Борац. Покренуо је Тејлор Рочести тројком, па наставио асистенцијом за Омића под кошем, а кад је и Филип Човић погодио тројку, било је јасно да је Борац у кризи.

Црвено-бели су били у налету и њихову серију 10:0 при резултату 57:54 прекида поготком Стојадиновић.

Мариновић је потом погодио тројку, али је већ у наредном нападу вратио расположени Човић, а Звезда се држала у игри, све до два минута пре краја када је споља био прецизан Тодоровић.

Борац је тим кошем дефинитивно оверио сензацију и показао да није случајно умало победио тим Душана Алимпијевића у фебруарском четвртфиналу Купа Радивоја Кораћа.

Велико изненађење на почетку 3. кола Суперлиге!

Борац Чачак - Црвена звезда мтс 70:63 (23:17, 14:9, 18:15, 15:22)

Што је пропустио у четвртфиналу Купа Кораћа минуле зиме, Борац је успео овог уторка, у крцатој дворани крај Мораве!

Шампион из Београда најпре је био потпуно избачен из ритма на исти начин као и у Нишу - комбинованом одбраном ("4-1"), на коју је одговорио катастрофалним шутем за три (2/16 до полувремена), лошом дефанзивом и нападачком игром која се није повезала све до краја треће четвртине.

Борац је контролисао резултат од почетка до краја, у 26. минуту повео и "плус 18", а потом је нашао одговоре на велики Звездин налет, који је у 37. минуту два пута довео до поседа заостатка (59:56 и 62:59).

Међутим, Марко Мариновић и Никола Пешаковић одбили су ту офанзиву црвено-белих, Немања Тодоровић погодио је одлучујућу тројку у 38. минуту (67:59), а Филип Човић (18 поена) остао је усамљен у покушајиима да задржи Београђане у игри.

Чачак је ускоро почео да слави велику победу, која је оставила Борац на челу табеле Групе А (3-0) и која је јасно показала очигледне и још нерешене проблеме у Звездиној игри.

Поред лошег шута за три поена, црвено-бели су цело вече катастрофално изводили и слободна бацања (16/31), а посебно "боде" очи очајан учинак оних од којих се очекује да највише "вуку" када је тешко. Тејлор Рочести шутирао је из игре 2/7, а Џејмс Фелдина још лошије - 1/9.

Те и такве бројке, као и промашаји Дејана Давидовца (0/6 из игре) или пет изгубљених лопти Алена Омића (8 поена, 7 скокова), проблеми су који ће Београђани понети са собом и које очигледно неће моћи да тако лако реше.

За то време, Борац ће славити заслужени тријумф, после утакмице у којој је надиграо фаворита и показао да ће бити незгодан ривал, са оправданим амбицијама и у плеј-офу. После свега, остаје још јачи жал што Чачани на недавном Ф4 Друге АБА лиге нису успели да се директно пласирају у виши регионални ранг.

Звездин кошмар обојен је у црвено-беле боје! И даље актуелном прваку Србије ове сезоне дефинитивно не лежи такмац из Чачка. Можда су навијачи Црвене звезде заборавили на драматична дешавања са четвртфинала Купа Радивоја Кораћа, када су њихови миљеници били на ивици провалије управо играјући против Борца, али су се играчи чачанског тима потрудили да их све, а посебно тренера Душана Алимпијевића и његове изабранике, добро подсете како је то било у Чаиру. Дугови су дошли на наплату, а Борац је то учини с великом каматом - 70:63 (23:17, 14:9, 18:15, 15:22).

Жестоку шамарчину Борац је распалио фаворизованом противнику усред Чачка. Слике већ виђене у Нишу пре нешто више од два месеца поново су се вртеле на пројектору кошаркашке Суперлиге, с тим што је Борац овог пута имао искуство више и није дозволио да се несрећни крај оног четвртфиналног меча понови. Црвена звезда је осетила тежину пораза од првопласираног тима КЛС и учесника завршног турнира АБА 2 лиге, што ће само активирати све аларме у клубу са Малог Калемегдана.

Црвена звезда одиграла је без сумње један од најслабијих мечева ове сезоне, а не треба заборавити да је Борац практично на исти начин терао београдске црвено-беле да се осећају инфериорније. Ако су тада трема, врела глава и недостатак концентрације учинили своје, овог пута Чачани су имали разлога да славе заслужену победу. 

Гост из Београда био је у заостатку практично цео меч, а тачно на средини трећег квартала нашли су се у готово безизлазној ситуацији после реализације Николе Пешаковића и имали огромних 18 поена минуса (28:46)! После чега нису успели да се опораве...

Борац је ове априлске вечери био тим који је играо мирније, хладније главе, искусније... Чак и када је Звезда серијом 10:0 на пет и по минута пре последњег звука сирене успела да готово потпуно истопи заостатак за Борцем и стигне на само три поена заостатка (54:57), домаћин није паничио, већ је одиграо утакмицу за понос. 

У готово збуњујућим сликама лоших потеза, погрешних одлука и бројних фаулова, Борцу се указао Марко Стојадиновић који је у моментима највећег притиска погодио важан скок шут и вратио својој екипи мирноћу. Један од преломних тренутака утакмице била је техничка грешка Марка Мариновића после контакта саФилипом Човићем. Тејлор Рочести је успео да погоди слободно бацање, али се додатни напад претворио у само један реализовани пенал најефикаснијег Звездиног играча Филипа Човића.

Видело се у још у тренутку када се огласила судијска пиштаљка да Мариновић није био задовољан одлуком, због чега је решио да се противнику реваншира на најтежи начин. Тројком која је најавила Звездин пад на колена. Јесте Човић успео да узврати тројком већ у следећем нападу, после тајм-аута који је затражио тренер Алимпијевић. Али, то није спутало Борац.

Један од хероја велике победе Никола Пешаковић искористио је физичку предност на Рочестију како би извукао два слободна бацања, а када је Човић лоше проценио додавање ка капитену Бранку Лазићу, уследила је нова казна - тројка Немање Тодоровића за недостижних 67:59.

У следећа два напада Звезда је практично потписала капитулацију. Дејан Давидовац је промашио отворен шут из десног угла, да би Ален Омић потом испустио два шута са казнене црте. Истина, ни Борац није био сигуран из игре после неискоришћених шанси Пешаковића и Стојадиновића са дистанце. Али, бар је трошио вредне секунде времена.

Човићев далекометни хитац на 73 секунде пре краја вратио је још само трачак наде да би преокрет могао да се догоди, али Пешаковић је имао другачији план. Погодио је наредна два шута, ставио тачку на победу и крцату Халу крај Мораве натерао на ерупцију одушевљења.

У победничком тиму најефикаснији био је Пешаковић са 13 поена (5/5 за два, 0/4 за три) и четири скока.Марко Стојадиновић је додао 12 поена и 10 ухваћених лопти, а Милош Димић је убележио 11 поена, пет скокова и три асистенције, уз две украдене лопте. Код Црвене звезде Човић је имао 18 поена, а једино је још Марко Кешељ са 10 поена био двоцифрен. Тејлор Рочести и Ален Омић су имали по осам, а Џејмс Фелдинтри поена, уз јако слабих 1/9 из игре (1/7 за три).

БОРАЦ - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА 70:63 (23:17; 14:9; 18:15; 15:22)

Чачак – Дворана Борца.
Гледалаца: 2.500.
Судије: Војиновић, Николић, Прпа.

Борац: Поповић, Кутлешић 3, Пешаковић 13, Балабан 2, Прља 6, Димић 11, Стојадиновић 12, Радуловић 6, Гавриловић, Тодоровић 6, Чарапић 5, Мариновић 6.

Црвена звезда: Човић 18, Кешељ 10, Давидовац 3, Лазић 3, Раданов, Добрић, Фелдин 3, Јанковић 7, Рочести 8, Омић 8, Лесор 3, Јовановић.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар