"Истина, сине, кад сазрију дуње"!

Тридесет  дана борбе за истину и правду. Давидов отац Давор Драгичевић, група ''Правда за Давида'' и стотине грађана не одустају. Поручују да иду до краја.

Република Српска 24.04.2018 | 20:04
"Истина, сине, кад сазрију дуње"!
''Надам се да ће тај дан врло брзо доћи. Прије него што наше дуње Давиде сазрију. Наше дуње кад сазрију, ако до тог дана не буду издали званично саопштење и ухапсили све. Али само истину и правду. Мени и групи ''Правда за Давида'' нико неће потурити туђе невино дијете. Ја ћу га пољубити и ослободити. Ја добро знам све, али хоћу имена, мотиве и чињенице. Превише сте људи до сада убили'', поручио је Давор Драгичевић.



Огласило се и Окружно јавно тужилаштво Бањалука. Главни тужилац Желимир Лепир је у писаном саопштењу навео да раде даноноћно и да предстоји саслушање још свједока за које се вјерује да имају сазнања о збивањима критичне ноћи и кретању Давида Драгичевића, као и прибављање и других доказа. Поручује да је истрага тајни дио кривичног поступка и због тога се не могу саопштавати детаљи и откривати докази, јер би то за ту истрагу било погубно. Лепир организовање јавног скупа пред зградом Окружног јавног тужилаштва види као притисак који је непримјерен и може шкодити истрази.

''Ради контроле рада и надзора у овом предмету укључено је и Републичко јавно тужилаштво РС, које остварује увид и непосредно учешће у извођењу сваке појединачне истражне радње. Овим желимо осигурати да у наведеном предмету нема, нити смије бити било шта прикривено, те да је свака истражна радња предузета на законит начин'', саопштили су из Окружног јавног тужилаштва Бањалука.

Давор Драгичевић је саопштење Окружног јавног тужилаштва назвао катастрофалним.



'' Ја кад радим дан и ноћ, ја бар неке резултате донесем у своју кућу у виду новчаница. Ви пређите са ријечи на дјела господо. Рекао сам вам, други пут га нећете убити. То сигурно'', рекао је Давор Драгичевић.



Подршка Давидовом оцу у борби за истину и правду стиже и из других градова, чак и свијета. Грађани су и данас у великом броју били на Тргу Крајине.

Давидов отац Давор и вечерас је поручио да га интересује само истина и правда, а не политика. Сваку веће иста порука и тако до краја.



''Идемо до краја. Правда за Давида. Правда за сву нашу дјецу'' -  одзвањало је на Тргу Крајине.



БН телевизија

Коментари / 46

Оставите коментар
Name

Дуње

24.04.2018 18:11

Кад дуње сазрију? Поштовани оче бог вас је надахнуо великом снагом. Нека буде истина нека будеправда... Прије дуња. Инаце све границе хуманости це да буду избрисане од стране свих који могу помоци да се овај слуцај ријеси.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда за све

24.04.2018 19:34

Бог је дао велику снагу Давору да истраје да пронађе правду Божију и да се открију починиоци овог гњусног дјела. Велики наш Светитељ Свети Николај Велемировић каже када убије некога убију да нису убиле ту особу, већ себе. Гнусне убице нису убиле Давида, Давид је жив јер га је сам Бог узео себи у рај, а убице су мртви јер ће по Божијој правди ићи у пакао. Ако се убице открију на овом свијету биће осуђени казном затвора ал их након смрти чека вјечни пакао.

Name

ре Правда за све

24.04.2018 20:53

У те наркомане-убице је ушао Ђаво. Треба иза решетака из њих истјеривати Ђавола пендрецима, лопатама и другим предметима...

Name

Побогу

25.04.2018 05:14

Људи мени није јасно искрено саучешће али човјек незнам који пут говори да зна ко је, па реци побогу.

Name

Последњи кинески цар

25.04.2018 09:19

Без обзира на реакције, рећи ћу да ми ови протести више неличе ни на што. Прво, већина је ту дјеце, омладине, невидим старије и озбиљније људе који ипак уз уважавање младих људи, имају и носе одређену тежину коју показују својим присуством. Невидим ни професоре са факултета, невидим ни студенте. Студенти су снага ,сила, авангарда и покретач промјена. Нема их. Незнам зашто?! Друго, несвиђа ми се ни хорско позивање у смислу "ко смо ми?, шта смо ми? за шта се боримо?". Ваљда је то свима јасно , ко су људи који протествују и за шта се залажу. Да ли се овим испуњава садржај протеста ,ако се нема шта друго рећи на истом?! Треће, скоро свакодневно говорити да се зна ко су убице младића постало је контрапродуктивно и опасно. Ако се знају ти људи, треба рећи имена и поднијети кривичне пријаве. Четврто, коментари на овом порталу на вијести о овом случају су прешли сваку мјеру и границу. Износе се разноразни детаљи, скоро свако има неку своју истрагу и кривце, људи се оптужују без икакавих доказа, много оптужби се пушта у јавност без основа, препуцавају се "тзв.политички противници", појединцима се увелико цртају мете на глави и грудима, и др. То је још опасније и може повући низ нежељених ефеката. Мени то показује прије свега колико смо писмени и образовани и колико се злоупотребљавају медији /интернет/. Напросто се несмије ништа написати што није у складу са "матрицом" коју је неко "непознати" одредио и зацртао. Ако ниси " на линијии", онда нема шта ниси. Најгоре , наравно. Немам ФБ профил, нисам га никад' имао нити ћу га имати, пратио сам мало групу Правда за Давида на ФБ и могу рећи да ту нема ама баш ништа што може помоћи породици Драгичевић. Само сам стекао утисак да је неко оснивајући тај профил буквално добио "сталан посао" да дежура и да преноси информације везане за случај. Мислим да су се око Давидовог оца окупили и људи сумњивог морала као и они који имају неке друге циљеве. Бојим се да они неће донијети ништа добро, јер су им други приоритети. На крају молим се Богу , првенствено због Драгичевића да се истина утврди што прије како би они могли наћи мир и спокој у својој души.

Name

музиме

24.04.2018 18:11

Тјерајте правду тоје исправно. Али момка висе нема. Јадан је онај кога нема. Најтезе је сада његовима родитељима

ОДГОВОРИТЕ
Name

Назалост

24.04.2018 21:36

Назалост, тако је. Бојим се да од силне туге и бола овај несрецни цовјек губи нит са реалносцу. Бојим се да це му на крају сви окренути ледја а ови које прозива подици кривицне пријаве за клевету... Мада у толикој боли вјероватно му је то и небитно јер и не види смисао зивота послије ове трагедије.

Name

Сва срећа

25.04.2018 06:01

На сву срећу има нас много више који видимо шта је истина. Зато вас гледамо и будно пратимо, сва твоја заговарања о клеветама су тачна и молим се Богу да се што прије открије истина. Значи треба по реду, од оних који су први бацили камен и љагу, јер тако је праведно. НЕМА ЉЕПШЕГ И ЧИШЋЕГ ЈАСТУКА ОД ИСТИНЕ ♥️ПРАВДА ЗА ДАВИДА♥

Name

ПОДРШКА ЗА ДАВОРА

24.04.2018 18:12

ИДЕМО ДО КРАЈА! ПРАВДА ЗА ДАВИДА!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Wолф

24.04.2018 18:53

До краја идемо фо краја. Правда за Давида!

Name

ЕУ

24.04.2018 18:58

Подрска из ЕУ, само напријед.

Name

кики

24.04.2018 20:05

Јесте ли свјесни да овде нема правде -ДЕМОКРАТИЈЕ једино рјешење је сила на силу,друге нема .Да је се могло са хитлером преговарати давно би ДРУГи св.рат био завешен и неби било толико злочина.

Name

УПС

25.04.2018 06:53

Исто мислим КИКИ.

Name

Свезналица

24.04.2018 18:49

Правда за Давида! Даворе издрзите,нисте сами...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Револт За Кики

25.04.2018 04:17

У потпуности се слажем стобом.

Name

Зеница,Зеница вас чека ....

24.04.2018 18:50

Правда за Давида,затвор за полтроне и њихове налогодавце.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Правда

24.04.2018 18:52

Подршка за Давора Драгичевића и групу правда за Давида. Поздрав за све добре људе из БиХ и за оне који су допутовали из Фојнице, Крешева, Сарајева, Добоја, Приједора

ОДГОВОРИТЕ
Name

♥️ није камен

24.04.2018 19:03

Истина ће изаћи Даворе, попут сунца ♥️ правда за твог Давида, за твоју душу, за нашег Давида, нашу душу ♥️

ОДГОВОРИТЕ
Name

Андела

24.04.2018 19:27

Даворе ,дивим се твојој снази .Уз тебе су сви добри и цестити људи .Правда за Давида .

Name

Батман

24.04.2018 19:49

Овај пут се нецете извуци злотвори..ПРАВДА ЗА ДАВИДА❤

ОДГОВОРИТЕ
Name

Брасто

25.04.2018 06:56

Исто мислим.

Name

Херцеговина за правду

24.04.2018 19:57

Да ли има неко да да подршку и у Требињу.Правда за Давида

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ХЕРЦЕГОВИНА ЗА ПРАВДУ

24.04.2018 20:29

ХЕРЦЕГОВИНА ЈЕ У МРАКУ. ЛУКА ПЕТРОВИЋ, КУМ И ЗАМЈЕНИК ЋУРИЋ УГАСИЛИ СУ СВЈЕТЛО.САМО НАРКО МАФИЈА ИМА СЛОБОДУ ПЛАТУ ОД ЕПС.МАФИЈА ЈЕ ИСЕЛИЛА ХЕРЦЕГОВИНУ И ОВАМО ЈЕ ПУСТОШ.

Name

лик

25.04.2018 06:58

Снсд злочинци не могу довијека.

Name

Игор

24.04.2018 20:10

Ста казу ова цетворица или петорица које је покојни Давид "срео" на тргу у каквом је стању био ? Не изгледа ми бас да неконтролисе покрете и да се сат времена послије могао "оклизнути" и удавити у потоку. Ста казе садрзај зелудца , гдје је бурек који је појео пред утапање ? Како еxпресно надјосе ТХЦ, ЛСД, алкохол није ми јасно да нико не спомену садрзај зелудца кад вец знају да је појео бурек пред смрт. Да су рекли да су у зелудцаном садрзају насли остатке пецива које је појео и у ком су стању све је ријесено . Знамо вријеме смрти. Мислим да неце пронаци свједоке да потврде праву прицу а материјални докази су унистени.

ОДГОВОРИТЕ
Name

дин

25.04.2018 06:59

Одлично Игоре.

Name

Урбан

24.04.2018 20:29

Када размисљам о овоме, цесто се питам ко су родитељи убица? Како изгледају њихове мајке? Да ли су оне пренијеле то зло на њих јос у стомаку? Како изгледају њихови оцеви и како би реаговали да знају ста су им синови урадили? Ста це њихова дјеца реци када буду гуглали њихова имена (јер вјерујем да це се све објелоданити)? Стварно, ко направи такве монструме? И да ли су монструми направили нове монструме?

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ

24.04.2018 20:53

Гони нас неко проклетство, гресан смо народ, Бог нам је дао најгору власт на свијету: криминал, пљацка, убиства,похлепа, неморал, нема граница, мајке напустају дјецу... не смем од страха Бозијех да наводим све насе грехове.

Name

јим

25.04.2018 07:00

Истомишљеник.

Name

ЈА

24.04.2018 20:37

ДУЊЕ ЗРИЈУ У ОКТОБРУ!!!!ПРАВДА ЗА Д А В И Д А

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зворник

25.04.2018 03:18

Тузиластво ради даноноцно резултата нема никакви дабог да да се ово икада открије и ово це бити затаскано као и сва убиства до сада волијо бих да гријесим али пред нама је па це мо видјети.

Name

правда стизе

24.04.2018 21:12

Изицице дјело на видело само коце доцекати правдаје достизна алије спора некаје покој дуси невином младицу некага андјели цувају.

ОДГОВОРИТЕ
Name

борац

25.04.2018 04:00

Само напријед!!Ако се пронадје један све је откривено да народу буде јасно ко нас пази.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Градјанин

25.04.2018 05:45

Овом оцу одговара само истина која је у његовој глави, ниста друго. Па ко је он да мозе детаље истраге да износи у јавност? Свугдје у свијету је нормално да су детаљи истраге тајни ради саме истраге, све до оконцања те истраге. У поцетку је ово све била нормална реакција, али сада је вец опсесија. Разумијем ја да је то његов син и он му је најбољи и да је најгори, али треба пустит органе да раде свој посао. Истина је теска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ало Ало

25.04.2018 06:35

Правда за Давида,подрска оцу Давору!

Name

ре Градјанин

25.04.2018 06:47

Далеко си ти од градјанина. И Неандерталац је за тебе хи-тецх. ПРАВДА ЗА ДАВИДА!

Name

Ре

25.04.2018 06:53

Истина треба их пустити да раде свој посао аи уз пар примједби прво сувисе је неријесени убистава да би се могло реци да раде свој посао за који су плацени или мозда раде али неки други посао за који су висе плацени и друго зар се непитас дали су ови спосбни ријесити ово убиство кад нису "или нису хтјели , смјели или несмију" ријесли предходна убиства ? само се запитај ?

Name

РЕ ГРАДЈАНИН

25.04.2018 06:53

Изгледа да не знас гдје зивимо. Свима је јасно па и теби да су досадасњи слуцајеви управо заврсавали КАО ФОЛ ИСТРАГА ЈЕ У ТОКУ и та истрага цека своје законско застарјевање и на крају заврси као комад папира у архиви. Није народ толико луд да насједа да такве подвале него треба управо овако као сто Драгицевиц ради ВРСИТИ ПРИТИСАК на надлезне институције. Стварно би био пресретан да права истина изадје на свјетло дана али је у питању ЗМИЈСКО ЛЕГЛО које це бити теско растјерати. ИСТИНА ЗА ДАВИДА -ИДЕМО ДО КРАЈА

Name

Сињ

25.04.2018 06:53

Данас може бити наше дете, подршка и до краја

Name

жил

25.04.2018 07:02

Ти си прекасан случај за психијатрију.

Name

Ре: Градјанин

25.04.2018 07:35

Е мој градјанине, много си ми ти наиван. Оцигледно ниси свјестан о цему се ту ради и засто нису именовани кривци. Зато, погни главу и даље паси траву.

Name

Леми.

25.04.2018 08:05

Доказе мафија крије чува татине синове.

Name

сурова истина

25.04.2018 11:36

Градјанин Браво!!! то је права истина. Зато се Давор и бори, не омета он никога али тражи правду. Ако поклекне један дан само, оде слуцај у ад ацта.

Name

Дај бозе

25.04.2018 06:39

Волио бих да се рјеси ово монструозно убиство,како због породице убијеног момка тако и због свих градјана и даљег зивота овдје али ова спрега власти,криминалаца,полиције,тузиластва,судства...це све уцинити да до тога не додје.Спремни су на све,лази,подметања,уцјене и као сто видимо и убиства.Да би се то промјенило требала би много веца подрска градјана и то не само за овај слуцај него спремност да се реагује и у свим будуцим слицним ситуацијама.У супротном моземо се поздравити са неким нормалним зивотом овдје,

ОДГОВОРИТЕ
Name

Опсесија

25.04.2018 06:56

Мислис ли ти"градјанине"да је ово нека обицна истрага у некој нормалној земљи па да се код куце могу цекати резултати.Комплетан полицијски и дрзавни врх,као тузиластво су уцествовали у монтирању слуцаја,сто је разоткривено и ти сад прицас о опсесији.Сути молим те,ботино једна сектаска!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боле

27.04.2018 11:51

ПРАВДА ЗА ДАВИДА! ИСТИНА НА ВИДЈЕЛО!

ОДГОВОРИТЕ