Барселона: Измучени Клижан иде на мегдан Ђоковићу!

Новак Ђоковић играће у другом колу турнира у Барселони против Мартина Клижана.

Тенис 24.04.2018 | 18:15
Барселона: Измучени Клижан иде на мегдан Ђоковићу!
Најбољи српски тенисер, који у Каталонији наступа на 'специјалну позивницу' после 12 година, био је слободан у првом колу, док је Словак у сјајном мечу на крају успео да порази Федерика Делбониса – 6:3, 6:7(5), 6:4.

Клижан је лако освојио први сет, пошто је рано стечени брејк успео без већих проблема да сачува до краја, пре него што је без изгубљеног поена потврдио вођство.

Међутим, иако је већ на старту другог дела игре поново одузео сервис ривалу, Аргентинац није желео да се преда, а упорност му се на крају исплатила. 

Успео је да одговори за 3:3, али је деловало да је све готово када је, при сервису за вођство од 5:4, још једном попустио и дозволио Клижану да својим сервисима овери тријумф. 

Ипак, и овога пута је имао решење у правом тренутку, да би бољом и концентрисанијом у тај-брејку изборио одлучујући сет. Енергију с краја претходног периода игре пренео је у наредни гем и направио још један брејк за тотални преокрет. 

Словак успева да се консолидује, да изједначи и онда у кључном тренутку реализује брејк/сет/меч лопту, свега неколико секунди пре него што би сат за игру ушао у четврти сат. 

Тачан термин меча, који је на програму у среду, биће одређен касније током дана.

Новак и Мартин садали су се до сада четири пута, а Ђоковић је био успешњи сваки пут. Два дуела одиграли су прошле године, најпре у Акапулку (6:3, 7:6), а затим и на Вимблдону (6:3, 2:0 -- предаја).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар