Ако не могу Меси и друштво, у Барси има ко може!

Будућност Барсе је светла, омладинци победници Лиге шампиона! Барселона првак Европе! У финалу Лиге шампиона за младе Каталонци тукли Челси!

Фудбал 24.04.2018 | 09:15
Ако не могу Меси и друштво, у Барси има ко може!
Барселона је, ипак, освојила Лигу шампиона

Али, ону за омладинце!

Шпански гигант је до титуле првака Европе стигао без иједног пораза, а у финалу је декласирао Челси 3:0. Додуше, Енглези су имали неколико прилика, али су два пута погодили оквир гола.

Стрелци за Барсу били су Алехандро Маркез у 33. и 52, као и Абел Руиз у другом минуту судијске надокнаде времена.

Барселона је до титуле побеђивала Јувентус, Спортинг и Олимпијакос (у групи), а поред пет тријумфа једном је одиграла нерешено са лисабоднским "лавовима" (1:1).

У фази елиминације "пали" су Атлетико Мадрид и Манчестер сити.

Млади фудбалери Барселоне (играчи до19 година) нови су шампиони Европе! У финалу Лиге шампиона за омладинце Барса је тукла Челси врло убедљиво са 3:0 и тако по други пут постала најбоља у овој конкуренцији. Своју прву титулу Каталонци су освојили у првом издању овог такмичења, 2014. године. 

Овај резултат најбољи је одговор свим душебрижницима који су последњих месеци писали и говорили како је Ла Масија у великој кризи, те како предуго није избацила играча за први тим. Овај резултат очигледно говори да ће их ускоро бити. И те како ће их бити...

Голове за Барселону у овом финалу постигли су Алехандро Маркез у 33. и 52. минуту, односно Руиз у другом минуту судијске надокнаде.

Две титуле у овој конкуренцији има и Челси, док је прошлогодишњи шампион била екипа Салцбурга. Подсетимо, наш представник Бродарац елиминисан је у плеј-офу, коло пред старт осмине финала. Наредне сезоне Србију ће представљати Црвена звезда или Партизан. Лидери Омладинске лиге Србије тренутно су црвено-бели, са четири бода вишка у односу на највећег ривала, с тим што до краја првенства имамо још један дерби...

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар