Инсиње чачнуо у највећу бољку Јувентина!

Навикли су да губе финала…! Одговор на поруке из Торина да ће дерби играти као финале Лиге шампиона.

Фудбал 23.04.2018 | 20:45
Инсиње чачнуо у највећу бољку Јувентина!
Јувентус је најтрофејнији италијански клуб. Има највише навијача на Апенинима. Најмоћнији је фудбалски колектив на "чизми". Шестоструки је узастопни првак Италије. Али има једна ствар коју не смете поменути Јувентусовим навијачима - финале Лиге шампиона!

Јувентини су алергични када им се помене завршница најквалитетнијег такмичења, а баш ту им је со на рану сипао Лоренцо Инсиње. После велике Наполијеве победе над Јувентусом у Торину којом је опет отрворена трка за титулу шампиона Серије А, Инсиње искористио прилику да додатно чачне у срце Јувентине.

Јувентусови играчи су обећали уочи меча са Наполитанцима да ће ући у њега као да је финале Лиге шампиона. Новинар је питао Инсињеа после утакмице да ли су Бјанконери заиста играли као да је финале и зато изгубили, а омалени Наполитанац је одговорио:

“Па они су навикли да губе финала”.

Јувентус је у последњих 20 година изгубио чак пет финала Лиге шампиона заредом! Пре тога су изгубили и два финала Купа европских шампиона. То значи да укупно имају седам пораза у дуелима за европску титулу. Само два пута су побеђивали у финалима и освајали европску круну што је премало за клуб тог ранга.

Милански ривали воле да пецкају Јувентине неуспесима у Европи. Интер има три европске титуле, а Милан чак седам и по томе је далеко испред Јувентуса. Јуве је клуб са највише изгубљених финала у Европи, а само у претходне три године је изгубио два. Иза су Бенфика и Бајерн са по пет изгубљених финала…  

Клуб из Торина већ годинама улаже огромен напоре да направи тим који ће покорити Европу, али увек им фали нешто. Ове сезоне их је на контроверзан начин елиминисао Реал Мадрид и још једна сезона је завршена неуспешно у Европи.

Сада им виси и титула у Италији, тако да би на крају ово могла да буде кошмарна сезона за Стару даму…

Извор: моззартспорт

ФОТО: Ацтион имагес) 

Коментари / 0

Оставите коментар