Видео: Торцида тукла фудбалере свог Хајдука!

Још један немио инцидент у Сплиту - нападнути играчи Хајдука. Наводно су их напали припадници навијачке групе Торцида незадовољни поразом у великом хрватском дербију против загребачког Динама.

Фудбал 23.04.2018 | 19:45
Видео: Торцида тукла фудбалере свог Хајдука!
Петорица иностраних фудбалера сплитског Хајдука били су данас учесници немилог инцидента у далматинском граду, а најгоре је прошао Мађар Марко Футакс.

Он је са још четворицом саграча (Харијем Беријем, Савасом Генцоглуом, Хисеном Мемолом и Амхедом Саидом), шетао Сплитом, да би их испред Боксерског клуба Торцида заскочила група момака која ту тренира.

Хрватски медији јављају да је из просторија Боксерског клуба излетело неколико особа, који су били на тренингу и вербално напало Саида, који је погрешио у великом хрватском дербију у недељу на "Пољуду" и тако је омогућио загребачком Динаму не само да победи, већ и да, највероватније, освоји титулу.

Динамо је победио (2:1) голом после корнера, захваљујући киксу Саида, који је стајао код прве стативе и промашио је цео фудбал. То су искористили динамовци и затресли мрежу Хајдука.

Група момака која тренира бокс заскочила је управо Саида, замерајући му то што је Динаму "поклонио победу", а остали саиграчи Саида су га бранили, покупавајући да смире ситуацију.

У том нагуравању и гужви, један од "боксера" је ударио Мађара Марка Футакса ногом у главу и повредио га. Од ударца су му пукле наочари и има подлив испод ока.

Полиција, међутим, наводи да није пријављен никакав напад на фудбалере.
 
Све се, дакле, догодило дан после пораза Хајдука од Динама, који је победом на Пољуду највероватније осигурао нову титулу првака Хрватске (да је Хајдук победио пришао би Динаму на два бода), али и бурних дешавања у управи Хајдука. Наиме, под притиском навијачке групе Торцида смењен је председник клуба Иван Кос.



Занимљиво, управо је Мађар Футакс био најгласнији у пружању подршке смењеном председнику клуба, рекавши да је његово смењивање погрешан потез клуба.

Торцида је пре утакмице са Динамом послала писмо у којем је оптужила досадашњег председника да је чашћавао судије ноћним изласцима (тачније за "куповину судија"), што је досадашњи председник Хајдука одлучно негирао.

"Тачно је само да сам одобрио да судије буду угошћене, али на нивоу да им се обезбеде храна и пиће, јер сматрам да сви Хајдукови гости морају да буду угошћени", одговорио је Кос, али и поручио да је Хајдук у његовом мандату сваки бод освојио чисто и залагањем играча на терену.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар