У Белгији знају зашто гледају фудбал!

Осам голова у Брижу и шок у режији Чопа! Плаво-црни и поред ремија са Стандардом увећали предност у односу на другопласирани Андерлехт.

Фудбал 23.04.2018 | 12:00
У Белгији знају зашто гледају фудбал!
Навијачи у Белгији знају зашто гледају фудбал. Из недеље у недељу, из кола у коло, на стадионима широм земље чоколаде, пива и важних одлука мечеви се неретко окончавају великим бројем погодака, а тај тренд наставио се и у окршају Клуб Брижа и Стандарда у оквиру плеј-офа за титулу. Плаво-црни су се, у правој фудбалској посластици зачињеној са чак осам голова, приближили освајању шампионских ловорика иако су после велике борбе и захваљујући резервисти Стандарда Чопу ремизирали са тимом из Лијежа - 4:4 (3:2).

Бриж је недавно изгубио два дербија у кратком периоду, против Гента и Андерлехта, па је у прошлој рунди искалио бес на Шарлрои, а вечерас је пропустио прилику да додатно искористи ситуацију после још једног неуспеха ривала са Констант Ванден Штока. Или боље рећи хрватски интернационалац Дује Чопму није дао да се одлепи на девет бодава, већ да се задовољи са седам поена испред најближег пратиоца.

Када је у 83. минуту Клуб Бриж стигао до 4:3 са беле тачке преко Дијабија, чинило се да је меч решен, међутим потез Рикарда Са Пинта из 71. минута показао се кључним за освајање бода. Португалски стратег на клупи Стандарда из игре је тада извео двоструког стрелца Жуниора и на терен послао Чопа, који му се одужио голом у трећем минуту судијске надокнаде којом је утишао домаће навијаче. Екипа из Лијежа у среду је имала тежак посао с Андерлехтом и херојски срушила бриселског великана, а партијом против Брижа показала је да ће се до краја сезоне борити за вицешампионску позицију која гарантује квалификације за Лигу шампиона.

Чета Ивана Лека са Јан Брејдел стадиона била је много бољи ривал у првом полувремену, али то није умела да крунише изразитијом предношћу. После првих 45 минута било је 3:2, после голова Вермера у 8. минуту, Веслија у 29. и Дијабија у 34, док је у 30. и 40. минуту грешке домаћина казнио већ поменути Жуниор. Нешто конкретнију игру у наставку гости су валоризовали преко Емонда у 66. и најавили праву драму.

БЕЛГИЈА 1 (ПЛЕЈ-ОФ) - 5. КОЛО

Субота
Генк - Андерлехт 2:1 (1:1)
/Ндонгала 2, Тросар 59 - Марковић 20/

Недеља
Клуб Бриж - Стандард 4:4 (3:2)
/Вермер 8, Весли 21, Дијаби 34, 82пен - Жуниор 30, 40, Емонд 66, Чоп 90+3/

Шарлроа - Гент  2:1 (1:0)
/Фал 23, Поле 54 - Кубо 60/

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар