НБА плеј-оф: Олдриџ и Ђинобили спречили "метлу"!

Сан Антонио славио прву победу над Голден Стејтом, а Милвоки вратио серију против Бостона на почетак.  Вечна класа Ђинобилија, Спарси 'преживели', Бакси егал у серији! Кошаркаши Сан Антонио Спарса победили су Голден Стејт Вориорсе у четвртој утакмици прве рунде плеј-офа Запада са 103:90.

Кошарка 23.04.2018 | 00:54
НБА плеј-оф: Олдриџ и Ђинобили спречили "метлу"!
Ламаркус Олдриџ (22п, 10ск) и Ману Ђинобили (16п, 5ас, тројке 3/5) одиграли су финиш утакмице као у трансу и омогућили Сан Антонио Спурсима да продуже сезону бар до уторка.

"Мамузе" су, поново са Етореом Месином крај аут-линије уместо Грега Поповића, савладале Голден Стејт Вориорсе резултатом 103:90, што значи да серија није завршена и да ће се играти пети меч у Оукленду.

Вођство Голден Стејта смањено је на 3:1.

Њихов пролаз и даље се не доводи у питање, али овим су изгубили најмање два дана за одмор и припрему полуфинала Запада против Њу Орлеанс Пеликанса, који су у суботу "почистили" Портланд (4:0).

Браниоци титуле бар до викенда ће бити без повређеног Стефа Карија. За разлику од претходне три утакмице, у недељу у Сан Антонију нико од лидера екипе, осим Кевина Дурента (34п, 13ск), није био на свом уобичајеном нивоу.

Спарси су меч за опстанак у плеј-офу (3-1) добили захваљујући невероватном Аргентинцу Емануелу Ђинобилију који и на почетку пете деценије живота игра фантастично.

Сан Антонио је водио током читавог меча, али се Голден Стејт поенима Кевина Дурента полако враћао у меч све до -2 у последњој четвртини.

Тада на сцену ступају Ђинобили и Ламаркус Олдриџ који је погодио неколико важних шутева преко руке, укључујући и једну тројку од табле. 

Олдриџ је на крају завршио са 22 поена и био је најефикаснији код "Мамуза". Ђинобили је додао 16, али је погађао у финишу када се резултат ломио. 

Кевин Дурент је на другој страни убацио 34, док је Клеј Томпсон постигао 12 поена.



На Истоку су Милвоки Бакси поново одбранили домаћи терен и изједначили на 2:2 против Бостон Селтикса.

Победу од 104:102 у четвртом мечу донео им је Јанис Адетокунбо, који је прискочио на промашај Малколма Брогдона и гурнуо лопту кроз обруч. На другој страни је Маркус Морис промашио шут за продужетак.

Милвоки Бакси су успели да изједначе у серији прве рунде Истока на 2-2 победом над Бостон Селтиксима 104:102.

Победу је Баксима кошем у последњим секундама обезбедио Јанис Адетокумбо. Серија се сада сели у Бостон пошто је Милвоки победио у обе утакмице код куће.

Бакси су водили током првог полувремена и у једном тренутку имали 20 поена предности. Селтикси су потом успели и да их престигну на два минута до краја, али је Адетокумбо на пет секунди до краја био виши у скоку од Џејсона Тејтума и 'одбојком' скренуо лопту ка обручу.

Грк је имао 27 поена, а Крис Мидлтон је постигао 23, док је на другој страни најрасположенији био Џејлен Браун са 34 коша, док је Тејтум дао 21.



ИСТОК

Милвоки (7) - Бостон (2) 104:102, у серији 2:2
/Адетокунбо 27, 7ск, 5ас, Мидлтон 23, 6ск - Браун 34, 8ск, 3укр/

играју ноћас:

Вашингтон (8) - Торонто (1), у серији 1:2

Индијана (5) - Кливленд (4), у серији 2:1

ЗАПАД

Сан Антонио (7) - Голден Стејт (2) 103:90, у серији 2:2

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар