ШПА: Две двојке ове сезоне у малом каталонском дербију!

Морено са два гола у Ђирони одвео Еспањол у сигуру луку! Фудбалери Еспањола савладали су Ђирону 2:0, на гостовању у малом дербију Каталоније у оквиру 34. кола шпанске ЛаЛиге.  У сенци тријумфа Барселоне у Купу краља, два мање успешна каталонска представника у Примери одиграла су и други меч ове сезоне.  Морено је Ђиронина ноћна мора! Два лепа поготка шпанског нападача.

Фудбал 22.04.2018 | 14:30
ШПА: Две двојке ове сезоне у малом каталонском дербију!
Упркос агресивном старту домаћина, гости из Барселоне преламају меч у финишу првог полувремена голом Херарда Морена.

Он се сјајно снашао у казненом простору после центаршута Серђија Дердера из слободног ударца.

Ђирона је замало изједначила у надокнади времена, али је По Лопес фантастично интервенисао после шута Переа Понса, да би у шестом минуту наставка Порту послао лопту поред гола из изгледне ситуације. 

Већ у 55. минуту победник је одлучен, опет је Морено био импресиван у казненом простору где је лобовао истрчалог Бонана за коначних 2:0. 

Еспањол је овом победом, првом после пет кола, направио можда и кључан корак ка опстанку јер сада има 11 бодова више од најближег тима из зоне испадања Депортива из Ла Коруње. 

С друге стране, Ђирона је направила корак уназад у борби за пласман у Европу, остала је на бод иза седмопласиране Севиље која има утакмицу мање.

Јутро после 30. тријумфа Барселоне у Купу краља, у малом каталонском дербију састали су се Ђирона и Еспањол и... опет су победили гости.

Најбољи стрелац "шпанаца" Ђерар Морено погодио је два пута на "Де Монтиливију" и прекинуо црни низ свог тима од пет мечева без постигнутог гола у Ла Лиги од којих је четири завршено поразима - 0:2 (0:1).

То је био мали реванш плаво-белих новајлијама у Примери за 0:1 од 11. децембра прошле године, када је Давид Тимор донео три бода црвено-белима.

Серђи Дардер асистирао је код оба поготка Ђерара, прво у 43...

...а потом и 55. минуту.

Морено је 13. и 14. поготком у првенству, уз три постигнута у Купу, помогао да Еспањол оконча серију без постигнутог гола започету 11. марта у победи над Реал Сосиједадом од 2:1, када је постигао победоносни погодак.

Не само да је то била последња радост екипе која је у међувремену изгубила од Бетиса 3:0, Валенсије 1:0, Хетафеа 1:0 и Еибара 0:1, као и одиграла нерешено са Алавесом 0:0, већ је то била и једна од две лигашке победе од 8. јануара и "минималца" у Малаги (0:1).

Друга је забележена против Реал Мадрида - 1:0!

Ђирони је више требало, играла је код куће против Еспањола, али је прошла као боса по трњу. Најзаслужнији за то био је Ђерар Морено који је постигао два гола и то врле ефектна за тријумф Каталонаца од 2:0 (1:0).

Први је дошао после прекида. Лопту је дочекао на левој страни шеснаестерца, из пријема је одмах избацио чувара и добрим ударцем је погодио гол Ђироне.

Са тим резултатом се отишло на паузу, а на старту другог полувремена, тачније у 55. минуту, било је јасно да Ђирона нема шта да тржи у овој утакмици.

Опет је Морено био у главној улози.

Добио је лопту у простор и показао да поседује две ствари врло битне за нападача. Прво - показао је да је брз, а друго, да има хладнокрвну завршницу. Само је пребацио противничког чувара и донео Еспањолу бодове са којима може сигурно да чека завршницу сезоне.

Ђирони је ово трећи пораз на последње четири утакмице. Да их је добила скоро сигурно би обезбедила шансу за излазак у Европу, а овако ће изгледа остати испод црте јер касни бод за Севиљом која има утакмицу мање.

Еспањолу је ово прва победа после четири пораза на последњих пет мечева.

Изненађујуће - и заслужено.

Резултати 34. кола:

у суботу

Еибар - Хетафе 0:1 (0:1)
/Оливера 23/

Селта - Валенсија 1:1 (0:0)
/Гомез 63 - Мина 59/

у петак 

Леганес - Депортиво 0:0

у недељу

Ђирона - Еспањол 0:2 (0:1)
/Ђерар 43, 55/

Малага - Сосиједад 16.15
Лас Палмас - Алавес 18.30
Атлетико - Бетис 20.45

у понедељак

Билбао - Леванте

ТАБЕЛА: Барселона (-1) 83, Атлетико (-1) 71, Реал (-1) 68, Валенсија 66, Бетис (-1) 55, Виљареал (-1) 51, Севиља (-1) 48, Хетафе 48, Ђирона 47, Селта 45, Сосиједад (-1) 43, Еибар 43, Билбао (-1) 40, Леганес 40, Еспањол 39, Алавес (-1) 38, Леванте (-1) 34, Депортиво 28, Лас Палмас (-1) 21, Малага (-1) 17.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар