БЛ: Страшни "Ел пластико" припао Хофенхајму!

"Крила" у Лајпцигу је имао Хоф. . .  Лајпциг унакажен! Хамбургер живи, а Ајнтрахт се распао! Ефикасно поподне у Бундеслиги - 16 голова на пет утакмица!

Фудбал 21.04.2018 | 17:45
БЛ: Страшни "Ел пластико" припао Хофенхајму!
РБ Лајпциг и Хофенхајм нису "традиционалне куће" у Бундеслиги, напротив. Лајпциг је основала компанија Ред Бул 2009., а у друштво најбољих ушли су 2016. године.

На другој страни, данашњи Хофенхајм је основан 1945. године, када су се спојили локални гимнастички клуб (основан 1899.) и фудбалски клуб (основан 1921.), и имао је "гарантован" нижелигашки статус све до 2008. када је Дитмар Хоп, локални "софтвер могул", финансијски подржао клуб, направио нови стадион и од "Хофа" направио стабилног члана Бундеслиге са аспирацијама за пласман у Европу.

А, дуел два клуба "без традиције" и шампионске прошлости, навијачи других клубова у Њемачкој шаљиво називају "Ел пластико",је данас у 31. колу Бундеслиге Хофенхајм на "Ред Бул Арени" ријешио у првом полувремену у којем је стекао три гола предности:

РБ ЛАЈПЦИГ - ХОФЕНХАЈМ 2:5 (0:3)!

Домаћини су поставили формацију 4-2-3-1 коју су у посједу трансфоромисали у 3-4-3, док се Хофенхајм бранио у стандардних 5-3-2, а прелазио у 3-3-2-2 са "осигураним" посједом лопте.

У овом тактичком надмудривању, бољи је био Јулиан Нагелсман.

Хофенхајм је "летио" по терену и први гол је дошао већ у 14. минуту када је Марк Ут послао одбијанац иза Петера Гулашија, други је дјело Сержа Гнабрија, док је потпуни потоп домаћина у првом дијелу комплетирао Павел Кадерабек за великих 0:3 у 45. минуту.

Лајпциг је у наставку успио да постигне један гол, добије црвени картон, и прими још два поготка.
Прво је већ у 47. минуту "поцрвенио" Емил Форсберг, да би десетак минута касније његова екипа ипак дошла до поготка. Џефри Брума се ослободио у шеснаестерцу, одлично шутирао и погодио стативу, али је лопта погодила Оливера Баумана у леђа и завршила у мрежи за 1:3 у 59. минуту.

Гости су предност од три гола вратили већ у сљедећем нападу, када је Андреј Крамарић у шеснаестерцу пронашао Ута који је постигао свој други гол на мечу, такође у 59. минуту. Још један гол за госте до краја меча је постигао Лукас Руп, а коначних 2:5 је поставио Ибрахима Конате у 88. минуту.

Хофенхајм је унаказио најомраженији тим у Немачкој и задао му један од најжешћих удараца у последње време пред његовом публиком. Вицешампион Немачке, који је пре неколико кола победио и шампиона Бајерн из Минхена, понижен је данас од стране екипе Јулијана Нагелсмана (2:5), која је темпирала форму за финиш и не одустаје од Лиге шампиона.

Тешко ће Лајпциг поново до топ четири, осим ако драстично не поправи форму у наредном периоду, што делује као нереална ствар имајући у виду како играју.

Размонтирали су их данас сјајни фудбалери из Хофенхајма, за само 45 минута завршили посао и у наставку утакмице само дотукли Бикове. Блистао је двоструки стрелац Марк Ут, у стрелце се уписали и Гнабри, Кадержабек и резервиста Лукас Руп, а почасни голови за Лајпциг били су аутогол голмана Баумана и погодак штопера Конатеа у самом финишу.

Пораз који ће итекако заболети Лајпциг, и то не само резултатски већ и финансијски, пошто ће остати без 5.000.000 евра од трансфера Набија Кеите који су им загарантовани у случају пласмана у топ четири. Хофенхајм који је у серији од осам утакмица без пораза сада је надомак Лиге шампиона са добрим изгледима да се умува у топ четири до краја сезоне. С разлогом.

Хофенхајм се са ова три бода попео на пето мјесто, прескочивши данашњег ривала, и само га два бода дијеле од Леверкузена и Дортмунда који се састају вечерас од 18.30 часова.

У осталим мечевима Бајерн се у гостима "чувао" против Хановера за први меч полуфинала Лиге шампиона против Реала из Мадрида, али ипак дошао до рутинског тријумфа - 3:0. Херта је као гост идентичним резултатом савладала Ајнтрахт који је са овим поразом направио корак назад у трци за пласман у Лигу шампиона сљедеће сезоне. Српски интернационалац Лука Јовић је провео свих 90 минута на терену.

ХСВ је минималним резултатом савладао директног ривала за опстанак, екипу Фрајбурга, којој се на три кола прије краја првенства приближио на пет бодова заостатка и тако задржао какве такве наде да опет може да избори пласман на шеснаесто мјесто које води у "плеј-аут". У борби за средину табеле Штутгарт, такође са минималном резултатом, био бољи од Вердера из Бремена.

Ајнтрахт се потпуно распао. Бајернова обзнана да Нико Ковач преузима клупу у Минхену од лета потпуно је разорила тим из Франкфурта који је демолиран на свом терену од стране Херте са 0:3 па му виси и Лига Европе. Дебело. Можда би ситуација била другачија да је Лука Јовић на почетку утакмице искористио фантастичну прилику за гол, али је шутирао преко гола. Херта је стрпљиво сачекала да се домаћин испуца и головима у другом полувремену обезбедила миран финиш сезоне.

Хамбургер одбија да умре. Лимитирана екипа која се бори да не испадне први пут у историји Бундеслиге успела је на свом терену да порази директног конкурента за опстанак Фрајбург са 1:0 и приближи му се на пет бодова заостатка. За важну победу побринуо се Луис Холтби који је све сам урадио у 54. минуту и обрадовао препуни Фолкспарк стадион. Филип Костић је одиграо цео меч сасвим солидно, а ХСВ у следећем колу игра са још једним директним ривалом Волфзбургом и држи судбину у својим рукама.

Бајерн је имао ревијално поподне у Хановеру где је са комбинованим тимом стигао до рутинских 3:0. Јуп Хајнкес је измешао састав уочи утакмице са Реалом у полуфиналу Лиге шампиона, а Бајерн је до победе стигао у других 45 минута захваљујући головима Милера, Левандовског и Себастијана Рудија.

Штутгарт и Вердер су одавно пребринули бриге о опстанку па су у ревијалном мечу данас славили домаћини и то глатко са 2:0. Српски репрезентативац Милош Вељковић који је одиграо цео меч за Зелене није могао да спречи пораз.

БУНДЕСЛИГА - 31. КОЛО:

Ајнтрахт - Херта 0:3 (0:0)
/Зелке пен. 57, Леки 77, Есвајн 90+1/

ХСВ – Фрајбург 1:0 (0:0)
/Холтби 54/

Хановер – Бајерн 0:3 (0:0)
/Милер 57, Левандовски 73, Руди 89/

Лајпциг – Хофенхајм 2:5 (0:3)
/Бауман аг. 59, Конате 88 -Ут 14, 59, Гнабри 15, Кадерабек 45, Руп 56/

Штутгарт – Вердер 2:0 (1:0)
/Гентнер 13, Озџан 90+2/

Борусија Дортмунд – Леверкузен (18.30)

у недјељу

Аугзбург – Мајнц (15.30)
Келн – Шалке (18.00)

у петак

Борусија Менхенгладбах – Волфсбург 3:0 (3:0)
/Штиндл 8, Рафаел 35, Крамер 44/

ТАБЕЛА: Бајерн 78, Шалке (-1) 55 , Леверкузен (-1) 51 Борусија Дортмунд (-1) 51, Хофенхајм 49, Лајпциг 47, Ајнтрахт 46, Борусија Менхенгладбах 43, Херта 42, Штутгарт 42, Аугзбург (-1) 37, Вердер 37, Хановер 36, Волфсбург 30, Мајнц (-1) 30, Фрајбург 30, ХСВ 25, Келн (-1) 21.

Извор: мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар