Ел: Реал се реванширао ПАО-у, "брејк" у Атини!

Кошаркаши Реал Мадрида савладали су Панатинаикос са 89:82 и тако изборили "брејк" и сада ће у Мадриду тражити пролаз на Ф4 који се ове одржава у Београду.  ПАО зауставио Дончића, срушили га Керол и Рејес! Реал на дебакл у првој утакмици четвртфинала Евролиге узвратио "брејком", па ће у Мадриду покушати да заврши посао и пласира се на Фајнал фор.  Такав је Краљ: После катастрофе, брејк у атинском паклу! Екипа Пабла Ласа славила у ОАКИ - 82:89.

Кошарка 19.04.2018 | 23:17
Ел: Реал се реванширао ПАО-у, "брејк" у Атини!
Грчки тим је шокирао Мадриђане на старту четвртфиналне серије плеј-офа Евролиге, али су се Шпанци узвратили битном победом и изједначили на 1:1 у четвртфиналној серији плеј-офа.

Домаћини су у "ОАКА" арени боље стартовали и после уводних десет минута игре имали "плус" пет. У наставку је виђена резултатска клацкалица, смењивала су се вођства, да би средином треће деонице гости из Мадрида преузели контролу и завршили ту четвртину са седам поена предности.

Међутим, на старту последњег квартала Панатинаикос је изједначио, али су Мадриђани боље заиграли и завршили меч у своју корист.

Најефикаснији у победничком тиму био је Фелипе Рејес са 18 поена, а пратио га је Џејси Керол са 17.

Код Панатинаикоса се истакао Џејмс са 20 поена и шест асистенција.

Реал Мадрид ће наредне среде на свом терену угостити ПАО, а четврти меч на програму је два дана касније.

Неписано правило, да у плеј-офу није важно да ли је победа остварена са два, 22 или 32 поена разлике, потврђено је у другом мечу Топ 8 фазе Евролиге између Панатинаикоса и Реала.

"Зелени" су у уторак славили резултатом 95:67, очекивало се да у четвртак тријумфују и други пут, али питање пласмана на Фајнал фор у Београду (18-20. маја) остало је потпуно отворено после реванша Мадриђана.

Гости су спречили ПАО да поново стекне двоцифрену предност у уводним минутима, шутирали су тројке 11/20 и добили неочекивано велике доприносе од ветерана Фелипеа Рејеса (18 поена, тројке 2/2) и Џејсија Керола (17 поена, тројке 4/6).

У финишу су изабраници Ћавија Пасквала имали шансу да се врате и обрадују 18.310 гледалаца у дворани ОАКА, али је нервоза учинила своје.

Панатинаикос - Реал 82:89 (21:16, 19:20, 21:32, 21:21)!

Резултат у серији сада је нерешен 1:1, а наредна два меча играју се 25. и 27. априла у Мадриду.

Занимљиво је да је други атински окршај судио еx-YУ трио Сретен Радовић (Хрватска), Илија Белошевић (Србија), Матеј Болтаузер (Словенија).

Треба истаћи и да су "краљевићи" стигли до "брејка" без повређених Факунда Кампаца и Огњена Кузмића, као и Серхија Љуља, који још није сасвим спреман да се врати на терен после летошње операције колена.

Мада није успео да се наметне као у првом мечу, Панатинаикос је почетком треће четвртине ипак имао добру базу за успех. Водио је 46:39, али онда су почеле да се догађају неочекиване ствари, какве су често и неопходне да би дошло до преокрета.

Реал је направио серију од 13:3, у оквиру које је 38-годишњи центар Рејес шутнуо две тројке и обе погодио! Прикључио му се Керол, који је 14 од својих 17 поена убацио у трећој четвртини и Мадриђани су одједном добили разлог да поверују да је дошло њихових "пет минута".

ПАО је у последњу четвртину ушао са седам поена заостатка (61:68), вратио се серијом од 7:0, након чега је Пабло Ласо позвао тајм-аут, а Руди Фернандез погодио тројку.

Предност је од тог тренутка остала на страни "краљевића" до краја утакмице, а као кључни кош могли бисмо да издвојимо тројку Треја Томпкинса за 78:83.

Такав је Реал Мадрид. Најтрофејнији клуб Европе је пре сеамо два дана доживео катастрофалан пораз у ОАКА Арени, али га то није пољуљало, као што би био случај са највећим бројем тимова на Старом континенту, већ очигледно силно мотивисало да узврате ударац у Атини и дођу до великог брејка. У томе су и успели - 82:89 (21:16, 19:20, 21:32, 21:20).

Утакмица је практично токо свог комплетног тока била на клацкалици, два тима су се констатно смањивала у вођству, али је у оној одлучујућој Реал Мадрид био присебнији и одлучнији. Разноврснијом игром у нападу и тврдом игром у одбрани сломили су отпор домаћег тима, који из своје није успео да искористи оне трентуке које је доживљавао у првом мечу.

Гости су домаћина у потпуности разбили под обручима. Имали су 19 скокова више, али је домаћин далеко боље погађао за два поена, чиме је успео да направи равнотежу на паркету. Најефикаснији у победничком саставу био је ветеран Фелипе Рејес, који је убацио 18 поена за 18 минута иге на паркету, док је један мање постигао Џејси Керол.

Код домаћина је на високом нивоу расположења био само Мајк Џејмс (20 поена), али он није могао сам против далеко расположенијих Мадриђана.

Трећа утакимица у серији заказана је за 25. април у Мадриду, где ће домаћин покушати да искористи предност коју је стекао ове вечери и у потпуности преокрене резултат у серији.

ПАНАТИНАИКОС: Џејмс 20 (6ас), Пејн 13, Калатес 12 (3ск, 5ас, 2укр), Синглтон 11 (5ск, 3изг), Денмон 8...

РЕАЛ: Рејес 18, Керол 17, Томпкинс 12 (6ск), Фернандез 10 (4ас), Ајон 8 (6ск, 5ас), Дончић 8 (5ск, 4ас), Тејлор 8...

ЧЕТВРТФИНАЛЕ - друге утакмице

(1) ЦСКА Москва - (8) Химки 89:84, 2:0 у серији

(4) Панатинаикос - (5) Реал Мадрид 82:89, 1:1 у серији

петак

(2) Фенербахче - (7) Басконија (19.45), 1:0 у серији
(3) Олимпијакос - (6) Жалгирис (20.15), 0:1 у серији

Серије се селе на паркете гостујућих тимова (уторак, среда, четвртак*, петак*). Игра се на три победе, а већ је познато да ће у полуфиналу Фајнал-фора играти победници пара 1-8 и 4-5, односно 2-7 и 3-6.

Извор: Б92/мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар