Алимпијевић: Звезда ово није могла да освоји!

Душан Алимпијевић, тренер Црвене звезде, рекао је да његовом клубу није било дозвољено да освоји титулу у АБА лиги.  "Први утисак је да сам одговоран. А, други. . . "

Кошарка 15.04.2018 | 08:30
Алимпијевић: Звезда ово није могла да освоји!
Црвена звезда мтс није успела.

Екипа Душана Алимпијевића изгубила је и у суботу и остала без титуле АБА лиге, која је становала на Малом Калемегдану од 2015. године.

Будућност је тријумфом у серији 3:1 први пут донела и задржала трофеј у "Морачи", која ће следеће сезоне гледати и утакмице Евролиге.

После утакмице, тренер Звезде Душан Алимпијевић није имао дуго излагање на конференцији.

"Честитам Будућности на победи и на освојеној титули. Нема шта превише паметно да се каже после оваквих утакмица и оваквих ситуација. Нека остане на честиткама, а више ћу причати сутра или прекосутра, кад за то буде време, о стварима о којима би требало да причам. Примарни циљ је био да Звезда освоји АБА лигу, то нисмо урадили, свакако да желим да попричам са клубом и о својим стварима и о свему што клуб очекује даље", рекао је он.

На питање да ли је Звезда у суботу одиграла најбољи меч у финалној серији, Алимпијевић је одговорио одречно и проговорио и о суђењу.

"Нисмо могли да одиграмо ни на једној утакмици најбоље што смо могли. Титулу смо изгубили у првој утакмици, у Београду. Наравно да ће рећи људи да је Будућност добила Звезду ове сезоне пет пута, али видите, Тејлор Рочести је шутнуо за целу финалну серију пет бацања. Да будем прецизнији - седам, јер је два шутнуо уместо Фелдина, кад је Фелдин морао да напусти игру због техничке. Рочести је, дакле, шутнуо за финалну серију пет бацања. Саберите слободна бацања Будућности из прве и друге утакмице овде у Подгорици и слободна бацања Звезде. Саберите", додао је шеф струке црвено-белих, па подвукао:

"Мој лични утисак, а увек крећем од себе, је да је моја одговорност, али мој други утисак после тога је да Црвена звезда није могла да освоји ову титулу. То је мој утисак".

Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Црни

15.04.2018 07:33

Господине Алимпијевицу одма подвуци црту и напусти клупу Звезде,никаквих оправдања нема па знаци 5-1 за Будућност и ти спомињес пет слободних бацања ма дај о чему прицас....прво свега лос је играцки ростер,пола ислузених косаркаса(Антиц,Кесељ,Бјелица) а пола их прескупих а квалитет нула (Енис,Фелдин,Лесор)....много јефтинијих а бољих играча је било код нас (Гордиц,Ивановић,Николић,Билан)...

ОДГОВОРИТЕ