Постоје шансе за измјене закона

Замјеник предсједавајућег Дома народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине Бариша Чолак (ХДЗ БиХ) изјавио је данас у Сарајеву да још увијек очекује да је могуће у преосталом времену направити измјене изборног закона БиХ.

Босна и Херцеговина 02.04.2018 | 13:54
Постоје шансе за измјене закона
- Имамо мало више од мјесец дана, али морам бити искрен, нисам превише оптимиста, с обзиром на то да је прошло превише времена, а то се није направило - казао је Чолак новинарима.

Додао је да још увијек постоје шансе.

- Оно што бисмо морали сви направити, кад кажем сви онда мислим на све актере који судјелују у доношењу одлука, прије свега у Паламентарној скупштини БиХ, али уважавајући одлуку Уставног суда о конститутивности народа. Без тога сигурно неће ићи - сматра Чолак.

Упитан да ли има конкретних разговора у вези с измјенама изборног закона БиХ, одговорио је да, према његовим сазнањима, у посљедње вријеме представници међународне заједнице покушавају појединачно са странкама разговарати, а послије тога вјеројатно се очекује један заједнички састанак на коме би се то и дефинирало“.

На новинарско питање у вези с измјенама Закона о кривичном поступку, Чолак је казао да тај закон треба промијенити.

- Мислим да се неће ништа драматично десити, с обзиром на то да одредбе које јесу још увијек вриједе. Прошло је превише времена, а то нисмо направили и у времену које је пред нама ипак очекујем да ће се то направити - казао је Чолак.

Упитан да прокоментира чињеницу да је Уставни суд затражио мишљење ОХР-а када је ријеч о апелацији Борјане Кришто, Чолак је казао да не може улазити у то што Уставни суд вјеројатно жели прибавити њихово мишљење.

- Мада, ако мене питате за ОХР, мислим да су они заиста направили пуно тога што није добро и пуно тога што сад Уставни суд мора исправљати. Али они су се одлучили на то и то је њихово право - навео је Чолак.

Каже да очекује да се та одлука Уставног суда донесе што је могуће прије.

- Не знам кад ће бити наредно засједање, јер они очигледно ову одлуку желе донијети на пленарном засједању, значи кад су присутни све судије Уставног суда - казао је Чолак.

(Фена)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Лажеш као пас

02.04.2018 12:17

Вама и СНСД у измјене не иду у прилог,онај болесни Додик је преко министарства Просвјете и Културе 2014 године довео криминално хакерску МАРШАЛ ГРУПУ из Москве да настимају изборе у корист ХДЗ а и СНСД а.

ОДГОВОРИТЕ
Name

измјене

02.04.2018 12:22

Лопов казе даје могуце направити измјене направице они лопови само за своју корист лопов прави измјене лоповима услугу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

02.04.2018 13:36

Те шансе су постојале и у Мостару,па ништа.Шанса је шанса увек била.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

02.04.2018 16:04

Сансе да додје до промјене су 80 %. То је добро. Ал да неце додји до промјене су 99,99%..е то нас зеза.

Name

Ено Шпиркана

02.04.2018 14:33

Ено Шпиркана опет напада Мектића.Као нема Мектић план у случају мигрантске кризе. Шта лупета Шпиркан па БиХ је за мигранте транзитно подручје. Ако Хрватска затвори границе нека затвори и БиХ према Србији и Црној Гори

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА ЕНО ШПИРКАНА

02.04.2018 14:54

ТО ОН СВЕ ПРВИ СА БАКИРОМ И,, 8,, ДА МУ МАЛОГ НЕ ДИРАЈУ.НАСЕЛИТ ЦЕ ИХ У ДРВАР ОН СВАКАКО У БЕЧУ ПИСЕ ЗА НОВИНЕ ,, КЕКЕЦ,,А ПРОДАЈЕ БРОШУРЕ НА ЕКОНОМСКОМ ФАКУЛТЕТУ,, У ЛОПОВЛУКУ ЈЕ СПАС, А ХРАНА У КРОМПИРУ,, ОН СЕ ЗОВЕ,, УНАЦ,,ТО МУ ЈЕ ОЦЕВ ПСЕУДОНИМ УДБЕ.