Пет култних филмова који су на почетку сматрани за лоше

Колико год негативних критика написали, време на крају пресуди и оно што је омражено данас сутра можда постане класик који ће обожавати генерације фанова.

Занимљивости 28.03.2018 | 10:42
Пет култних филмова који су на почетку сматрани за лоше
Иако је данас сасвим логично рећи да су “Блејд Ранер” или “Фајт Клаб” одлични филмови, то није одувек био случај. Први је пропао на благајнама и добио јако лоше критике, а други је само испљуван.

Ипак, ствари се мењају, а публика на крају одлучује шта ће се одржати, а шта не. Колико год негативних критика написали, време на крају пресуди и оно што је омражено данас сутра можда постане класик који ће обожавати генерације фанова.

Много је таквих примера, а ово су неки од најзанимљивијих.

1. Чаробњак из Оза

Неке од првих критика овог холивудског класика биле су: "Предуга. Претешка. Никако да крене. Нико не жели да види Џуди Гарланд како пева. Избаците ту песму."Песма Сомеwхере Овер Тхе Раинбоw не само да је освојила Оскара, већ је постала једна од најпрепознатљивијих филмских песама свих времена. Да сте питали неког од извршних продуцената, песма се никада не би појавила у филму.

2. Симпсонови

Глас група родитеља у САД тада је слушао, а њихов утицај је тада бо усмерен против нове анимиране серије Симпсонови. Разлог? Барт је бунтовник који се упркос свом лошем понашању из свега извлачи.Данас вам се то можда чини сулудо, али у ову бесмислену расправу укључио се и тадашњи председник Џорџ Буш који је на скупу републиканаца давне 1992. изјавио: "Наставићемо са покушајима јачања америчке породице и учинићемо да више личе на Волтон, а мање на Симпсонове.''

3. Психо

У време када се овај филм појавио, критичари му нису били наклоњени. "Старомодна мелодрама", "мислим да је филм рефлексија најнепријатнијег ума, злобног, подмуклог, садистичког малог ума", , "Психо је болестан", "нови филмови Алфреда Хичкока иначе су прави ужитак, али Психо је изузетак". Ово су само неке од негативних критика шокираних критичара који нису препознали да су управо погледали безвременски класик.

4. Бетмен

Ако сте мислили да је ишчуђавање над избором глумаца који ће глумити неког суперјунака почело доласком друштвених мрежа, гадно се варате. Реч је био о Бену Афлеку, Џорџу Клунију и Хиту Леџеру као Џокеру. Фанови су увек имали мишљење о одлуци студија. И то мишљење је скоро увек било негативно.Иако га данас сматрају одличним избором за улогу Бетмена, Мајкл Китон није увек уживао симпатије. Штавише, када је крајем осамдесетих објављено да ће управо он бити нови Бетмен, Ворнер Брос примио је преко 50 хиљада писама притужби јер су многи сматрали да Китон, тада познат по улогама у комедијама, једноставно није довољно “застрашујући” за ову улогу.

5. Исијавање

Кјубриков култни хорор данас је више од обичног филма, па постоје и филмови о “Исијавању”, али кад се појавио, многи нису били одушевљени. Кинг, према чијој је књизи настао, никада га није заиста прихватио, а истог су мишљења били и критичари.Роџер Иберт није имао лепе речи, али касније је променио мишљење, а Вариетy је писао да је филм у потпуности уништио све што је ваљало у књизи. Кјубрик је номинован за Златну малину као најгори редатељ. Време је показало колико нису били у праву.

Новости
фото:интернет

Коментари / 0

Оставите коментар