Измишљене приче о НАТО вјежбама

- Неки политичари настављају да користе измишљену причу о тзв. “НАТО вјежби” како би плашили грађане БиХ, успркос нашим сталним напорима да обезбиједимо тачне и правовремене информације о вјежби. Амбасада САД одлучно одбацује све шпекулације и тврдње о овој вјежби, саопштено је из америчке амбасаде у Сарајеву.

Босна и Херцеговина 26.03.2018 | 17:32
Измишљене приче о НАТО вјежбама
У саопштењу се наводи да су у више наврата истакли, у склопу континуиране, уске сарадње између БиХ и Сједињених Америчких Држава у области безбједности, Уред за сарадњу у области одбране (ОДЦ) Амбасаде САД и Марyланд Натионал Гуард (Национална гарда Државе Марyланд) тренутно раде са Министарством одбране БиХ и Оружаним снагама БиХ како би за Предсједништво БиХ припремили препоруку за одобрење билатералне вјежбе Националне гарде државе Марyланд и Оружаних снага БиХ (ОС БиХ) која ће се одржати 2019. године.

"Уколико се постигне договор, ова активност биће веома слична претходним вјежбама које су проведене широм БиХ и регије у склопу Програма државног партнерства (Стате Партнерсхип Програм) у Србији, Црној Гори, Македонији, Хрватској и Словенији. Ниједна активност у склопу ове вјежбе неће укључивати употребу осиромашеног уранијума нити борбене муниције. Током вјежби ове врсте користи се  муниција намијењена за обуку која није штетна за околину", каже се у саопштењу.

Даље се наводи да као и увијек када су овакве вјежбе у питању, уско сарађују с релевантним институцијама како би дефинисали детаље активности, што укључује и овонедељне састанке између официра из Уреда за сарадњу у области одбране Амбасаде САД, Националне гарде Марyланд и њихових колега из БиХ.

"Ова активност дио је дугогодишње сарадње између Сједињених Држава и Босне и Херцеговине која укључује партнерство Националне гарде Марyланд и Оружаних снага БиХ које је било изузетно корисно и за БиХ и за САД током свих 16 година постојања", каже се у саопштењу.

(БН) 

 

Коментари / 11

Оставите коментар
Name

075

26.03.2018 15:52

Да се нашалим, морају прво питати Милорада да ли може вјежба!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Роле

26.03.2018 15:58

И Јос треба да ван вјерујем ви сте исто текли да нисте користили мууницију СА уранијумом и кад сте бомбардовали РС и србију ма фасистима невјеруј...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Родјо

26.03.2018 16:00

Муте ови у сарајеву на залост и ови из РС бице да је то СА уранијумом Јос добро и за здравље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Грга

26.03.2018 16:01

Видјели да је било мало у рату па треба појацат дозу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Машан

26.03.2018 16:07

Обичног човјека у БиХ муче друге бриге - како да преживи без посла или са мизерном платом или са још нижом пензијом, а на ту муку поједини неодговорни политичари га плаше са НАТО вјежбом и осиромашеним уранијумом. Е, до мојега!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

26.03.2018 16:10

Вежбајте код своје куће. Нама не требате.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЗА Са Стране

27.03.2018 19:58

НОВА КУЋА НАТО ЈЕ ВРЛО БРЗО БРЧКО.

Name

Раде

26.03.2018 16:27

Нема гдје нецеемо направити бруку. Само се деградирамо лазима.

ОДГОВОРИТЕ
Name

зока

26.03.2018 17:44

Глупаци гдје се вјезба са бојевом муницијом и дали је игдје се то десило.Вјеројатно сте заборавили гдје је настала Република Српска.Колико ме памцење служи хрвати за два дана су дошли до Бочца и стали јер је наређено да стану.Е јебем вас глупе докле пишате уз вјетар.Колико се нормалног свијета исели из ове уклете земље и у које западне земље.Глупаци погледајте чија аута возите чију гардеробу носите и на чијим машинама радите.Ко нам брани да волимо Русе али од те љубави се не живи него од новца којег добијете или зарадите.Како вам несмрди новац који долази са запада а посебно од злочиначког мадународног монетарног фонда а гдје се изгуби мали па велики руски кредит од просли избора.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

26.03.2018 22:06

Браво за коментар!

Name

Па

27.03.2018 00:45

Чуј измишљене приче, па онда у тексту пишете како ће се одржати вјежба. Ко је луд овде?

ОДГОВОРИТЕ