Црвена потјерница за чланом ИД

Интерпол је расписао црвену потјерницу за држављанином БиХ Алијом Кесеровићем /23/ који се повезује са тероризом и "Исламском државом".

Босна и Херцеговина 23.03.2018 | 10:19
Црвена потјерница за чланом ИД
За Кесеровићем, који је рођен у Бужиму, црвена потјерница је расписана на захтјев правосудних органа БиХ због кривичних дјела организовања терористичке група, те незаконитог успостављања и придруживања страним параполицијским формацијама, наводи "Дневни аваз" и истиче да је он 20 држављанин БиХ за којим трага Интерпол због повезаности са тероризмом.

Ријеч је чобану Билала Боснића, неформалног вође вехабијске заједнице у БиХ, који је правоснажно осуђен на седам година затвора.

Кесеровић се, према подацима безбједносних служби, налази у Сирији од 2014. године.

Кесеровић се прије двије године појавио у пропагандном филму "Исламске државе" под насловом "Структура хилафета" у којем се та терористичка организација хвали бројним ратним успјесима.

Лист пише да је Насер Арнаут, који је такође, био на потјерници, прије 15 дана погинуо је у нападу дроном у Сирији.

(Срна)

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Рођо

23.03.2018 10:01

Ја видите момчине браћо моја,има 23 године пола косе већ нема на глави,једно око гледа у федерацију а друго у Сирију(срећа па терористи немају оружје високог домета,овај би нишанио у Асада а погодио Бакира), вјероватно је и крезуб ал важна је права идеологија којом се води кад убија.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Трагедија

23.03.2018 10:17

Да трагедија буде већа: Кесеровићи су Срби (нпр. Драгутин Кесеровић). Негови преци су некада примили Ислам као религију, али очигледно нису хтјели да прекину везу са коријенима свог народа (Србима) па су задржали презиме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слобода

23.03.2018 10:49

Ајте сви преселите у Сирију и немојте се више враћати,свијет је љепши без вас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Трагедија

23.03.2018 11:12

Трагично је на који ти начин изводиш закључке о националном поријеклу.Трагично је да будале иду и у Сирију и у Украјину без обзира на национакност,а теби успут да кажем да је презиме Кесеровић настало од ријечи КЕСЕР.На Турском језику кесер је врста чекића.Нажалост можда је тај твој Кесеровић био превртанер па мало Турчин мало Србин.Шта ћеш има тога и сада.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милкан

23.03.2018 18:40

Радикална религија је отров за сиромасне. Без обзира која.

Name

ИСИЛ

29.03.2018 13:44

Ово је убојити снајпериста.

ОДГОВОРИТЕ