Поплављен пут и 15 објеката

Порастом водостаја ријеке Саве на подручју Брчко дистрикта дошло је до плављења стамбених објеката на неколико локација у дијеловима града - Бурића брдо, Колобара, Росуље и Српска варош, саопштено је из Владе дистрикта.

Босна и Херцеговина 22.03.2018 | 14:47
Поплављен пут и 15 објеката
Поплављен је и приступни пут за 15 стамбених објеката у Горицама, у засеоку Тињаши, те пут према засеоку Дренова у Марковић Пољу.

"Обиласком терена и праћењем водостаја ријеке Саве уочено је да долази до плављења пољопривредних парцела у мјесној заједници Крепшић, гдје су на неколико домаћинстава поплављени објекти за стоку", наведено је у саопштењу.

Према извјештају Одјељења за јавну безбједност, водостај ријеке Саве јутрос је у 8.00 часова износио 691 центиметар на мјерној станици "Шамац".

"У Брчком је на снази одлука о проглашењу редовних мјера одбране од поплава, док се ванредне мјере проглашавају када Сава достигне ниво од 700 центиметара. Када је ријеч о горњим токовима ријека на подручју дистрикта, Брке и Тиње, тренутно нема проблема са водостајима", поручили су из Владе.

Одјељење за јавну безбједност, у сарадњи са Одјељењем за пољопривреду, шумарство и водопривреду, у сталној је комуникацији са грађанима, а надлежне службе су у сталном дежурству.

Бројеви на које грађани дистрикта могу да се јаве за информације или помоћ јесу 121 и 123. 

(Срна)
(Фото: Отисак)

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Мирко

22.03.2018 16:27

Како је то брдо(Бурића Брдо) када га је Сава поплавила

ОДГОВОРИТЕ