О повећању плата војницима ОСБиХ

У Сарајеву је почела сједница Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ на чијем је дневном реду у другом читању Приједлог закона о измјени Закона о платама и накнадама у институцијама БиХ.

Босна и Херцеговина 21.03.2018 | 10:37
О повећању плата војницима ОСБиХ
Ријеч је о законском акту који је предложила предсједавајућа Представничког дома Борјана Кришто, који предвиђа да се војницима и подофицирима Оружаних снага /ОС/ БиХ који имају најнижи коефицијент за обрачун плате побољша материјални статус.

У образложењу за доношење овог закона наводи се да се на овај начин жели побољшати статус запосленим војним лицима који у укупној војној структури запослених војних лица у ОС БиХ чине 80 одсто људства, те зауставити негативни тренд напуштања ОС.

Пред посланицима ће се наћи и приједлог закона о измјени и допунама закона о омбудсмену за људска права БиХ у другом читању, Приједлог закона о допунама закона о прекршајима, чији је предлагач Савјет министара, те приједлог закона о допунама закона о спорту у БиХ.

На дневном реду су и извјештај о раду Савјета националних мањина БиХ за 2017. годину, те извјештај о раду и финансијски извјештај Агенције за поштански саобраћај БиХ за прошлу годину.

(Срна)

Коментари / 21

Оставите коментар
Name

8

21.03.2018 09:54

КАКВО ПОВЕЦАЊЕ ПЛАТА У ОС БИХ ИЗВОРУ КРИМИНАЛА.СТА РАДЕ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

О чему ви

21.03.2018 11:21

Ре:8 Ко и сви на државним јаслама.... Примају плату.

Name

Ре 8

21.03.2018 14:51

Јел ти знас да има у ОС БиХ криминала колико ја видим да га ти покусавас инстлирати. Нелупај напамет или нека ти неко појасни како функционсе и који правилник користе ОС БиХ. Схватицес колико си лагао то је корисно знас за тебе

Name

СРАМОТА!

21.03.2018 10:08

Повецавати примања дзабалебаросима који ниста не раде. Подхитно изврсити демилитаризацију и средства усмјерити према угрозеним категоријама становниства!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

21.03.2018 10:47

Какво црно повецање.Која војска то трба под хитно укинути.Укинути за вијек вијекова....

Name

ДА

21.03.2018 11:09

ПРВО НЕКА БОРЈАНА КРИСТО ИЗНЕСЕ ПОДАТАК КОЛИКО ХРВАТА ИМА У ОС БХ.ЛОПОВЛУК НЕВИЂЕНИ СУ ОС БХ.КОЛИКО СТЕ ДЕМИНИРАЛИ ТЕРЕНА.СРАМОТЕ НЕПИСМЕНЕ ЗА 12 ГОДИНА НЕМОЗЕТЕ ДА ИЗВЕДЕТЕ БРОЈНО СТАЊЕ, ОРУЖЈА,ОТУДА,ЉУДСТВА.СВЕ ВАС ИЗ ПОЛИТИКЕ НА НИВОУ БХ ТРЕБА РАСТЈЕРАТИ И НА РОБИЈУ.ПОВЕЦАВА ЛИ БИ ПЛАТЕ У ОС БХ ДА НА ДРУГИ НАЦИН КУПИТЕ ПАПКЕ ЗА ИЗБОРЕ.МОДТАРСКИ СЦЕНАРИО ЈЕ НА СЦЕНИ А ВАС ВИСЕ НИКО НЕ ПОСТУЈЕ НИКО СТЕ И НИШ ТА.

Name

Доо

21.03.2018 16:53

Све рецено потписујем,распуст.

Name

Петyр Баелисх

21.03.2018 10:46

Лично сам против. У војску се може ући на два начина. Први је да неком платиш 10000КМ, а други је да имаш неког пуковника тамо да ти среди. Одрадиш 3 мјесеца обуке у Пазарићу, положиш заклетву и добијеш посао. Плата око 600-700КМ + превоз + смјештај + одвојен живот. Радни дан од 8 до 4, викенд слободан, ако стражариш 7 дана, добијеш послије слободно 10 дана. Оружане Снаге БиХ су легло непотизма и стварно не видим зашто би им се повећале плате кад је њихова практична употреба нула бодова. Ако се неко сјећа поплава 2014. вјероватно се сјећа да је војска добила непролазну оцјену.

ОДГОВОРИТЕ
Name

МЕХО

21.03.2018 12:28

Ко тебе ста пита дилајло? Да си тако паметан био би неки министар!

Name

ОСБиХ

21.03.2018 13:07

Они повецасе плате а ти скаци од .муке.

Name

Петyр Баелисх

21.03.2018 16:34

Ла, ла, ла дилајла. Проводите и те радне сате по џумама, литургијама и мисама само да не радите и то што не радите. Порез државних обвезника одлази за ухљебљавање разних медиокритета којих су ОС БиХ пуне. Вас двојица заједно не можете саставити једну простопроширену реченицу, а имате јачу плату од инжињера или љекара који се школују 5-6 година. Остав!

Name

АПЕЛ

22.03.2018 16:03

Молио бих све бивсе припаднике ОСБиХ који су остали ван слузбе по основу година старости или на неки други нацин да на друственим мрезама не пису свакакве глупости о организацији где су радили и своје породице хранили,дјецу сколовали јер су поједници док су били у слузби сваки мјесец у своје новцанике касирали екстра лијепе плате а поједини и принадлезности у виду одвојеног зивота,увецаних троскова становања и викенд превоза и када се то сабере са платом то су била лијепа примања који им је ова дрзава дала а реално у реалном сектору за свој ниво образовања и радних навика и постовања основних људских норми неби имали висе од 500 км ти исти поједници док су били у слузби су се недговорно односили према радним задацима узимали су боловања у висе наврата неоправдана само да би избјегли своје обавезе а када су напунили 35 година зивота морали су куци јер нису због оваквих ствари могли остати у слузби нити као подофицир нити као ЦЛ а сада им свако крив и пису свакакве глупости и увреде о својим бивсим колегама нека вам слузи на цаст колеге

Name

Зоран

21.03.2018 10:48

Толико гладних толико немоћних толико болесних и празних каса пензионог и социјалног фонда ,а овамо повећање плата војси која нити иком треба нити иком мозе помоћи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Петар

21.03.2018 10:50

Војска нам није потребна. Земљи која је под протекторатом и окупацијом није потребна војска ни огромни трошкови који сеи здвајају за исту. Која странка покрене питање укидања војске има мој глас. Од кога ће да нас брани та војска.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОДОФИЦИР

21.03.2018 13:14

Врло похвално сто су повецани коифицијенти за повецање плата подофицирима и војницима у саставу ОСБиХ јер су то категорије које имају најмања примања а ангазовани су и на стразама'дезурствима која нису ресена односно се не плацају

ОДГОВОРИТЕ
Name

Објективни научник

21.03.2018 13:48

Срам те било подофициру, требало би да се борите да се плате војске смање, војске које ништа не раде, само се излежава по касарнама.

Name

Војник

22.03.2018 15:49

Слазем се да треба повецати војницима и подофицирима,неки момци не знају за куцу колико дана на стрази проведу и на обукама,народ верује у оно сто цује.Ако је тако добро и ако се ниста не ради засто једноставно не додју у војску,каква црна стела?Ја сам упао без ње.

Name

Вебер

21.03.2018 13:47

Буџетским паразитима и џабалебарођима треба смањти плате троструко, и враћати кредит узете за њихове плате. Код нас је све наопако. Уместо да држава новац улаже у привреду овде се новац из кредите улаже и плата паразита буџетара, да би се вештачку повећала куповна моћ, да би се могло што више увозити и куповати увозна роба. А незапослени више од пола народа нека и даље остају на бироу док се паразитима буџетарима плата повећава. Срамота од ове државе, како је поделила народ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

ПОДОФИЦИР

21.03.2018 16:53

УВАЗЕНИ ГОСПОДИНЕ ИЛИ ГОСПОДЈО КО СТЕ ВЕЦ ВИ ОВИМ СВОЈИМ ПОНАСАЊЕМ ВРЕДЈАТЕЉУДЕ КОЈИ САМО ЗЕЛЕ ДА РАДЕ И ХРАНЕ СВОЈЕ ПОРОДИЦЕ МИ НИСМО КРИВИ СТО ЈЕ СТАЊЕ У НАСОЈ ЗЕМЉИ ОВАКВО КАКВО ЈЕ АКО НАСА ВЛАСТ ИЛИ НАРОД НА РЕФЕРНДУМУ КАЗЕ ДА НЕТРЕБА ВОЈСКА СВАКА ЦАСТ МИ ЦЕМО ЈЕ ПОСТОВАТИ ВИ НАС НАЗИВАТЕ ЛОПОВИМА.ДЈАБАЛЕБАРОСИМА И ЈОС СВЕ НЕЗНАМ КАКВИМ ИМЕНИМА КОЈА ВРЕДЈАЈУ ДОСТОЈАНСТВО ЦОВЈЕКА МИСЛИТЕ ДА МИ НИСМО СВЈЕСНИ ДА ЈЕ СТАЊЕ У ДРЗАВИ ТЕСКО И ДА МИ НЕБИ ВОЉЕЛИ ДА И ОСТАЛЕ СТРУКТУРЕ СТАНОВНИСТВА ЗИВЕ ЗИВОТ ДОСТОЈНОГ ЦОВЈЕКА МИСЛИТЕ ДА НА\С КАО ЉУДЕ НЕБОЛИ ТО СТО НАМ МЛАДИ ЉУДИ ОДОСЕ ИЗ ДРЗАВЕ СТО СВАКИ ДАН ПОСТАЈЕМО ДРЗАВА СТАРАЦА АЛИ ПОМ ВАМА МИ СМО ЈЕДИНА ПРЕПРЕКА РАЗВОЈА ОВЕ ДРЗАВЕ И АКО СЕ ИЗВРСИ ДЕМИЛИТАРИЗАЦИЈА ДА ЦЕ СВЕ БИТИ КАКО ТРЕБА И ДА ЦЕ ТЕЦИ МЛЕД И МЛЕКО НЕЦЕ ГОСПОДО ВЈЕРУЈР ТЕ НАМ ДИЗЕ СЕ ПРАСИНА АКО СЕ ПОДИГНУ ПЛАТЕ ЗА БИЈЕДНЕ ПОДОФИЦИРЕ И ВОЈНИКЕ ЈЕР И НАСА ДЈЕЦА ТРЕБА ДА ЈЕДУ ХЉЕБА И ДА СЕ СКОЛУЈУ И ДА ЗИВЕ А НЕ ДА КОПАЈУ ПО КОМТЕЈНЕРИМА Е ТАДА БИ СВИ БИЛИ СРЕЦНИ ЕНО ДИЈЕТЕ ПРИПАДНИКА ОСБИХ КОПА ПО КОНТЕЈНЕРУ ДА БИ ЈЕЛО ТО ЈЕ ПРАВА СТВАР

Name

Објективно

21.03.2018 16:43

А када мислите повећати плаћу часницима и генералима? Срамота, па боље да сте повећали само њима плаће, чине 20% састава, а једино се они несто питају. Овим повећањем не добија се ништа. Сад кад часници туже државу, па добију на суду због непризнавања истих права свима, биће свашта. Бокје да нисте ћаћкали мећку.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

21.03.2018 18:27

Следеце седмице за 50% це вама плата горе