Ватерполо такмичења више неће бити "нехумана"!

Промене у ватерполу које је Дејан Перишић најавио прошле недеље, сада су и званично усвојене.

Остали спортови 29.03.2018 | 08:30
Ватерполо такмичења више неће бити "нехумана"!
Наиме, Биро ЛЕН је у суботу на Малти прихватио све предлоге свог Техничког ватерполо комитета, који су презентирани недељу дана пре тога, а о којима је опширније у разговору за "Спортски Журнал" говорио секретар Техничког комитета Дејан Перишић.

Највећа промена, која ће почети да се примењује већ на Европском првенству у Барселони је да ће селектори моћи да воде по 15 играча, па такмичења више неће бити нехумана, како су их описивали ‘Делфини’. 

Наравно, као и до сада, у саставу ће бити 13, али ће селектори моћи да ротирају од утакмице до утакмице, а састав ће пријављивати два сата пре почетка меча. 

"Ова је промена одлична за ватерполо и разговараћемо са другим континентима да то исто ураде, јер су у згуснутом календару ватерполисти подвргнути изузетним напорима", рекао је председник Паоло Барели. 

Такође, биће настављени разговори са ФИНА око будућности ватерпола, као и повезивања Европа купа и Светске лиге. Идеја је да такмичење које се игра од ове године буде квалификациони део Светске лиге. 

Прихваћен је и предлог да наредне године буде по први пут организовано и Европско првенство за играче до 15 година.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар