Монтела отворио душу - о Милану и Лиги шампиона...

. . . Донаруми, Кутронеу, Силви и зашто није успео на Сан Сиру?! Тренер Севиље из Андалузије анализирао актуелни моменат Росонера.

Фудбал 20.03.2018 | 22:30
Монтела отворио душу - о Милану и Лиги шампиона...
Дочекао је и често оспоравани Винченцо Монтела својих пет минута пажње. Из Милана је најурен као последњи папак након што је потрошио 200.000.000 евра прошлог лета, изненада је у јануару завршио на клупи Севиље, а два месеца касније успео је да поквари посао и статус Жозеу Мурињу на Олд Трафорду.

Зна и Аеропланино сам да је танка линија између успеха и неуспеха, па се у разговору за италијанске медије осврнуо на прошлост на Сан Сиру.

"Плаћени смо да будемо жртвени јарци. Радио сам најбоље што сам могао, наравно направио сам грешке. Прошлог лета је дошло 10 нових фудбалера, доста њих из других лига без икаквог међународног искуства. Неки су очекивали експресне резултате, али већина нових играча никада није освајала трофеје и требало је времена да се адаптирају. Можда је требало да буде више стрпљења, то сам рекао чак и челницима Росонера, надали смо се да ћемо стећи самопоуздање после доброг старта", рекао је Монтела.

Као тренер који се прославио у Лиги шампиона, Винченца су питали и о шансама Милана да се домогне најелитнијег такмичења.

"Не знам, не пратим више помно Серију А. Видим да су Росонери у успону, али је то више због тога што су Интер и Лацио изгубили корак и успорили. Налазе се у трци, видећемо да ли ће успети да се нађу на крају у топ четири." 

Монтела је упоредио Донаруму и његовог будућег конкурента Пепеа Реину који стиже на лето из Напуља.

"Ђиђо је врло добра личност. Очекује га велика каријера и мислим да је то већим делом због његовог талента и квалитета. Медији му не праштају лако грешке, али мислим да ће свој потенцијал у потпуности искористити. Да ли ће га Реина збацити с гола не знам, знам једино да сваки топ тим мора да има два квалитетна голмана."

Тренер Севиље каже да је задовољан и због напретка Патрика Кутронеа.

"Срећан сам што је позван у репрезентацију. Доживљавам га помало и као своје откриће. Напорно смо радили на његовом усавршавању, а он је приде показивао велику жељу да напредује на тренинзима. То ће га далеко одвести, он је будућност италијанског фудбала."

Монтела доста очекује и од Андреа Силве који је почео да се исплаћује Милану.

"Био је млад када је стигао, и тек сада показује сав потенцијал. Некада се о играчима суди само на основу цене, али за нападаче који долазе из иностранства увек је компликовано на почетку. Потребан је период адаптације и очекујем да ће Португалац бити све бољи како време буде пролазило", закључио је Винченцо Монтела.

Извор: моззартспорт

Фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар