Волф: Не провоцирајте Маркионеа, повући ће Ферари из Ф1!

Директор Мерцедеса Тото Волф упозорио је челнике Ф1 да не провоцирају директора Ферарија Серђа Маркионеа, пошто постоји опасност да повуче екипу из шампионата.

Остали спортови 17.03.2018 | 15:30
Волф: Не провоцирајте Маркионеа, повући ће Ферари из Ф1!
Маркионе је у више навата упозорио челнике Формуле 1 да нова правила, која се планирају од 2020. године, не одговарају пословању италијанске екипе, због чега би он могао да угаси ту екипу.

Док једни оптужују шефа Ферари за застрашивање и понављање тактике коју је италијански клуб користио у више наврата претходних година како би прогурао своја правила, Волф мисли да би овога пута требало озбиљно схватити Маркионеа.

Мерцедес је направио савез са Фераријем како би се успоставила правила у Формули 1 која одговарају производјачима.

"Немојте да провоцирате Серђа Маркионеа. Мислим да Формули 1 више треба Ферари, него што Ферарију треба Формула 1. Он има визију и зна какав ДНК у Формули 1 треба да заступа за Ферари, а он није неразуман човек. Ако не буде видео вредност за његов бренд, он ће завршити. Врло лако. Без кајања. Па, боље је да се не качите са њим", рекао је Волф.

Преседник Међународне аутомобилске федерације (ФИА) и бивши директор Ферарија Жан Тод рекао је недавно да не може да искључи могућност повлачења те екипе из шампионата Формуле 1 и навео је да би Ферари могао да изгуби вишегодишњи вето, из времена Енца Ферарија, којим може да спречи промену правила.

Нова сезона Ф1 почиње 25. марта Великом наградом Аустралије у Мелбурну.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар