Бакир зна неке ствари заборавити

Предсједавајући Предсједништва Босне и Херцеговине Драган Човић казао је у Прессингу Н1 телевизије да са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком има ''коректан, учтив и врло пристојан однос'', наводећи да такав однос настоји гајити са сваким другим колегом у политици.

Босна и Херцеговина 14.03.2018 | 23:00
Бакир зна неке ствари заборавити
"Један коректан, учтив и врло пристојан однос какав настојим гајити са сваким другим колегом у политици. У овом конкретном односу, што често нагласимо, то је држање ријечи, што је данас у политици велика ствар'', рекао је Човић.

Недавно је Милорад Додик рекао да БиХ није држава, већ да је Република Српска једина држава. Човић му није одговорио.

"Ја нити ћу ову нити било коју другу прилику користити да одговорим нити ћу одговорити било коме. БиХ је оно што јесте и то је јасно уставно дефинирано. Ја сам члан државног Предсједништва и како ћу о томе говорити било шта друго. БиХ је држава са свим елементима државности'', поручио је Човић.

Он је казао и да Република Српска једнако има све своје елементе државотворности који припадају Уставу који су дефинисани Анексом 4 Дејтона, али и Уставом РС.

На питање зашто такав однос нема и са Бакиром Изетбеговићем, Човић је одговорио да нема нити једног политичара са којим ја имам другачији приступ.

"Са колегом Иванићем имам једнак карактер односа до краја, са Изетбеговићем исто тако. С тим да имамо мало проблема у памћењима, па се неке ствари забораве. Колега Изетбеговић зна почесто заборавити неке ствари'', казао је Човић.

(БН/Н1)

Коментари / 9

Оставите коментар
Name

попара

14.03.2018 22:11

Замисљам сад неког предсједника неке дрзаве који не реагује на твдњу да његова дрзава није дрзава,као сто тврди Додик.Цовиц би требао да се стиди цињенице да он представља једну дрзаву коју неко јавно,пред њим вриједја.Али,он нема карактера,мали је он цовјек,јос мањи политицар.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Попара

15.03.2018 04:39

БРАВО ТАКО ЈЕ!

Name

ре

15.03.2018 05:50

Браво за коментар. Паметном доста.

Name

куку нама са нама

15.03.2018 06:16

Он је МУДРИ ЛАТИН..био и остаце,а ви то гледајте како хоцете

Name

Ре попара

15.03.2018 06:18

Кад теби неко каже да си коњ, да ли ћеш се с њим убјеђивати или ћеш извадити личну карту да му покажеш ко си. По рођењу је утврђено да си човјек са именом и презименом а то што он тебе види као коња мораш мало детаљније да погледаш свој изглед.

Name

Ре

15.03.2018 06:32

Па лако се слагати са истомисљеником који зели као и он.. растурити дрзаву.. нормално да овај заборави такву сарадњу. Мора мислити и на централе које србима највисе знаце умјесто самих срба.. залосно

Name

ЛД

14.03.2018 22:25

И ти си пролупо ко и твој саветник Милокрад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Рс-бл

15.03.2018 10:36

Па ста да ради кад су то цињенице.? Да ли је цињеница да нисмо могли зивети заједно , јесте. Зеље Муслимана да доминирају нису могле и неце проци. Како је било 9о - тих , тако је и сад, ако не и горе. Не схватам каква је то зеља да се зиви у једној дрзави а оцигледно је да не моземо да се договоримо око најбаналнијих ствари. Зивела Република Српска

ОДГОВОРИТЕ
Name

Турбоскара

15.03.2018 11:27

Заборавио си ти егзодус над 300.000 Срба протјерани из демократске лијепе ваше.А заборавио си и да Срби нису конститутиван народ тамо у вашим (жупанијама) Заборавио си споменути и јасеновац.А и оно све за шта си оптужен.А лежачеш сигурно чим ти падне имунитет и ти и твој баја а има бога и онај ридјобради.Како би народу било добро да нема вас тројице,препородити би се по робу дичи би се из мрака пропасти национализма мржње и почели живјети достојно човјеку.Време је да неко избаци смеће.

ОДГОВОРИТЕ