ИТА: Јуве сриједом, као да је Лига шампиона!

Јувентус почео да бежи Наполију! Фудбалери Јувентуса савладали су Аталанту 2:0 у зосталом мечу 26. кола Серије А и учврстили се на врху табеле.  "Стара дама" у заосталом мечу 26. кола Серије А рутински савладала Аталанту, па сада има четири бода више од другпласираног Наполија.  Ствари дошле на своје место, Јувентусова сурова доминација! Нека сада Наполи гута прашину. . . ! Може ли неко да им затресе мрежу? Брутална серија и гол-разлика!

Фудбал 14.03.2018 | 20:30
ИТА: Јуве сриједом, као да је Лига шампиона!
"Стара дама" славила је погоцима Гонсала Игуаина у 29. и Блеза Матуидија у 81. минуту утакмице.

Аргентинац је вођство донео на асистенцију Бразилца Дагласа Коште, а потом асистирао Французу.

Јувентус је забележио 11. узастопну победу у Серији А, а низ мечева без пораза продужио на 22.

Торинези су се новим тријумфом учврстили на првом месту на табели са четири бода испред Наполија, десет кола пре краја сезоне.

С друге стране, Аталанта је првим поразом после четири кола остала на шест бодова од позиције која води у квалификације за Лигу Европе.

У следећем колу оба тима гостују тимовима из зоне испадања, Јувентус код СПАЛ, а Аталанта у Верони.

Наполи у посљедња два кола Серије А није успио да забиљежи побједе (Рома 2:4, Интер 0:0), па се предност Наполитанаца претворила у заостатак за "старом дамом", који сада износи четири бода.

Из кола у коло понавља се иста вијест, али се низ константно увећава.

Јувентусова мрежа није се затресла ни у деветом мечу у 2018. години, а чета Масимилијана Алегрија уписала је 12. узастопни првенствени тријумф.

ЈУВЕНТУС - АТАЛАНТА 2:0 (1:0)

Иначе, вечерашњи дуел Јувентуса и Аталанте у оквиру 26. кола Серије А требало је да буде одигран крајем фебруара, али је тада одгођен због снијега и мећаве.

Иако је Аталанта у Торино стигла да се надиграва, није то много помогло изабраницима Ђан Пјера Гасперинија, који су доживјели десети узастопни пораз на гостовању Јувентусу (осам у првенству и два у купу).

Актуелни шампион Италије повео је у 29. минуту.

Даглас Коста започео је брзу акцију, вукао лопту тридесетак метара, нико из одбране Аталанте није могао да га стигне, а онда је услиједио пас за Гонзала Игуаина и рутинска егзекуција Аргентинца, који је постигао 15. гол ове сезоне.

Сјајни голгетер још једном је показао да му лежи екипа из Бергама, с обзиром да је у дуелима са овим тимом на десет мечева чак осам пута затресао мрежу ривала.

Млади Ђанлука Манћини ове сезоне не добија често прилику да заигра у дресу Аталанте, а када је коначно добио шансу, у само 120 секунди зарадио је два жута картона, па је Аталанта посљедњих десетак минута меча одиграла са десеторицом играча.

Непун минут касније рупу у одбрани гостију искористио је Блез Матуиди и у 81. минуту поставио коначних 2:0.

Могао је домаћин и до убједљивијег тријумфа, али добре прилике у гол нису успјели да претворе Паоло Дибала, Даглас Коста и Миралем Пјанић.

Ипак, два гола била су више него довољна за сигуран тријумф.

Јувентус се вратио на чело табеле, изборио пласман у четвртфинале Лиге шампиона, те финале Купа Италије елиминацијом управо Аталанте, па је јасно да Алегријев тим у право вријеме темпира форму за најбитнији дио сезоне.

Шампион је тамо где му је место - на врху! Јувентус је чврсто пригрлио лидерску поизицију у Серији и газиу ка седмој узастопној титулу. Стара дама је у заосталом мечу савладала Аталанту головима ГонзалаИгуаина и Блеза Матудиија и победом од 2:0 побегла првом пратиоцу Наполију на четири бода разлике.

Сада се тек види колико је био битан онај гол Дибале у Риму који је дигао Јувентус и скоро сигурно пореметио главе Наполитианцима пред дебакл од Роме... Тада је Наполи могао да побегне на шест или чак седам бодова предности, а данас је пет разлике за Јуве. И чини се да је ово предност коју Јувентус неће прокоцкати. Без обзира што има дербије код куће са Наполитанцима, пробуђеним Миланом и ватрена гостовања Интеру и Роми. Четири бода предности, 10 кола пред краја је предност какву тимови против Јувентуса не испуштају. Дуго су ловили Наполи, дисали му за вратом, а сада су Наполитанци ти који гутају прашину...

Нестварно је у каквој серији се налази Јувентус. Победили су на 14 од последњих 15 утакмица у Серији А (само реми са Интером), а гол-разлика у том периоду им је бруталних 30:1! Ово је Јувентусу била 12. узастопна утакмица у лиги на којој је победио и девета на којој није примио гол! Невероватно...

Свеједно је кога Алегри пошаље на терен. Да ли бране Буфон или Шченсни, да ли су штопери Кјелини и Ругани илиБарзаљи и Бенатија. Да ли Јуве игра са тројицом или четворицом у последњој линији. Да ли су по боковима ДеШиљо и Алекс Сандро или Лихтштајнер или Бенатија. Да ли голове дају Игуаин или Дибала. Свеједно је. Јувентус функционише као савшрена машинерија.

Јувентус већини ривала намеће свој стил и темпо игре. И успоставља контролу. Тако је прошла вечерас и Аталанта, екипа која уме да игра јако добар фудбал. Потпуно су заустављени. А Јувентус је своје шансе искористио и контролисао цео ток меча. Био је довољан један зицер Игуаину у првом полувремену на асистенцију сјајног Дагласа Косте да Јуве отвори врата победе. Било је ту још шанси и полушанси, али и овај један зицер је био довољан...

На крају је Блез Матуиди оверио три бода голом у 81. минуту посла сјајне акције Дибале и Игуаина који подједнако добро асистира као што решета у последње време.

Јуве је прегрмео период тешког распореда на три фронта нанизавши све победе и у следећем колу има зицер проотив СПАЛ-а, а онда дочекује Милан.

Заостали меч 26. кола

Јувентус - Аталанта 2:0 (1:0)
/Игуаин 29, Матуиди 81/

ТАБЕЛА: Јувентус 74, Наполи 70, Рома 56, Лацио 53, Интер 52 (-1), Милан (-1) 47, Сампдорија (-1) 44, Аталанта (-1) 41, Фиорентина (-1) 38, Торино (-1) 36, Удинезе (-1) 33, Болоња 33, Ђенова (-1) 30, Каљари (-1) 26, Кјево (-1) 25, Кротоне (-1) 24, Сасуоло (-1) 24, СПАЛ 24, Верона (-1) 22, Верона (-1) 22, Беневенто (-1) 10.

Извор: Б92/мондо.ба/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар