Куп - Звезда за Мачву: Лука Илић, Хајдин, Аџић...

Црвено-бели пољуљаног самопоуздања против Мачве (15. 30) траже пролаз у полуфинале купа.

Фудбал 14.03.2018 | 12:15
Куп - Звезда за Мачву: Лука Илић, Хајдин, Аџић...
Црвена звезда одлази на ноге Мачви пољуљаног самопоуздања! Црвено-бели пролаз у полуфинале Купа тражиће на тешком терену у Шапцу (среда 15.30) после слабе партије против Напретка и казне Ескића у 90. минуту. Лидер Суперлиге не личи у последње време на тим који је током јесени газио све пред собом.

Тренер црвено-белих, који на куп чекају од 2012.године, има много кадровских проблема уочи првог од два везана гостовања крај Саве. Због срчаних проблема хоспитализован је један од капитена тима Мичел Доналд, Вујадин Савић и Ел Фарду Бен су ван строја због проблема са мишићима. Да могу црвено-бели би сигурно избегли данашње обавезе, али морају да јуришају на пехар намењен најбољем тиму масовнијег такмичења.

„Једини лек је да се одигра добро и да се забележи резултат који очекујемо. У фудбалу, као и животу, некада победите и када не играте добро. Нису нападачи заборавили да дају голове, али се некада уђе и у овакву фазу. Нисам задовољан што примамо голове, јер то не сме да нам се догађа. Прабаћемо да исправимо неке детаље и радимо на томе. Међутим, нисмо сами. Постоји и фактор противника“, поручио је тренер црвено-белих Владан Милојевић.

Очекује се да повређеног Вујадина Савића замени опорављени Бабић, такође и да Владан Милојевић изврши одређене ротације у везном реду. Тежак терен можда би највише погодовао капитену Милијашу, али није немогуће да шансу добије Лука Илић.

Звезда је на свакој од претходне четири утакмице примила гол, што је јасан показатељ да Мачва има чему да се нада. Тим пре што домаћин игра много боље на свом буњишту. Овог пролећа су у Шапу славили против Напретка и играли нерешено против Војводине. Шапчани се надају да ће да понове успех из 1990.године када су последњих пут играли финале Купа.

„У животу не постоји ствар која се не може урадити. Одиграћемо без страха, па како нам буде“,поручио је тренер Мачве Драган Аничић.

Мачва има само један тријумф у претходних пет сусрета. На четири од поменутих пет дуела дошло је 2-3. Са друге стране на четири претходна меча црвено-белих дошло је гг. И поред евиденте кризе игре вицешампион је фаворит.

МАЧВА - ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (15.30, ТВ АРЕНА)

Шабац

Стадион: Градски

МАЧВА (4-2-3-1): Филиповић - Пејовић, Лазаревић, Ристивојевић, Јевтић - Илић, Миленковић, Гаврић, Адамовић, Арсенијевић - Матић.

ЦРВЕНА ЗВЕЗДА (4-2-3-1): Борјан - Гобељић, Бабић, Ле Талек, Хајдин - Јовичић, Крстичић - Срнић, Л. Илић, Аџић - Пешић.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар