За Хасанбашића предложен притвор

Републичко јавно тужилаштво предложило је притвор за Мустафу Хасанбашића из Тешња, осумњиченог за покушај убиства полицајца у Добоју, након чега је аутомобилом побјегао ка Маглају, гдје је ухапшен.

Босна и Херцеговина 12.03.2018 | 13:58
За Хасанбашића предложен притвор
Хасанбашић је осумњичен за кривична дјела тешко убиство у покушају у стицају са кривичним дјелом принуда, као и недозвољена производња и промет оружја и експлозивних материја и недозвољена производња и промет опојних дрога, рекла је портпарол Тужилаштва Драгица Тојагић.

Мјере притвора су предложене због бојазни од бјекства, као и због основане бојазни да ће уништити, сакрити, измијенити доказе или трагове важне за кривични поступак, као и због бојазни да ће Хасанбашић ометати кривични поступак утицајем на свједоке.

Притвор му је предложен и због опасности да ће поновити кривично дјело, као и због тога што је ријеч о кривичном дјелу за које се може изрећи казна затвора од 10 година или тежа, а која је посебно тешка на начин извршења дјела.

Мјере притвора су предложене и због тога што би пуштање на слободу резултирало стварном пријетњом нарушавања јавног реда и узнемирености грађана.

О мјерама притвора одлучиће судија за претходни поступак Окружног суда у Бањалуци.

Припадници Полицијске управе Добој су у петак, 9. марта, у мјесту Миљковац примијетили аутомобил у коме су се налазили Хасанбашић и Бењамин Ћосовић из Тешња. Полиција је препознала Хасанбашића за којим је расписана потјерница након чега су настојали да их ухапсе.

Хасанбашић и Ћосовић су одмах из пиштоља запуцали на двојицу добојских полицајаца након чега су их и физички напали. Хасанбашић је успио да побјегне док је Ћосовић ухапшен и спроведен у добојску болницу гдје му је указана љекарска помоћ.

Приликом бјекства Хасанбашић је од једног таксисте отео аутомобил и успио избјећи полицијску засједу на мосту преко ријеке Босне, те је побјегао ка Маглају гдје је у суботу, 10. марта, око 16.15 часова у мјесту Јабланица и ухапшен.

Након што су га ухапсили припадници полиције Зеничко-добојског кантона, он је у суботу током ноћи предат у Републичко јавно тужилаштво у Бањалуци.

Ћосовић је, пошто му је указана љекарска помоћ, у суботу, 10. марта, ујутро покушао побјећи скоком кроз прозор собе на трећем спрату добојске болнице, у чему је спријечен.

Тојагићева је рекла да би Ћосовић до краја дана требало да буде предат у Републичко јавно тужилаштво ради даљег поступања.

Извор: Срна
Фото: Н1

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Сламка

12.03.2018 13:08

Западни окупатор је нашој полицији наметнуо стандарде које ни они сами не поштију. Примјер: Погледајте како реагују амерички полицајци када неко пуца на њих. Тај, ако остане жив, прође лоше и у истражном затвору и на суђењу и послије када ослужује казну. Наравно, ти стандарди су наметнути да би се овдје стварали хаос и безвлашће. Да смо слободни а не окупирани, овакви који пуцају на полицајце би завршили у једној просторији из које би изашли у колицима. У којима би остали до краја живота а јели би на сламку. Јер ако се усудио да пуца на полицију, шта ће тек радити са ненаоружаним грађанима? Да се тако поступа, а не по ЕУропским "стандардима", више се нико не би усудио да ради оваке (и сличне) ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

горан

12.03.2018 14:24

Висе је него оцито да си пуно, пуно гледао америцке филмове

Name

Сламка

12.03.2018 15:33

Не, него пратим скоро тридесет година америчке медије. У САД-у ко пуца на полицију углавном не преживи (шта мислиш зашто?), а и ако преживи, онда пожели да је мртав јер има све институције против себе: Тужилаштво, полицију, чуваре у затвору.

Name

куку нама са нама

12.03.2018 13:15

Цуј притвор,хаха..умјесто да се за овакве дрзмане,који нападују све редом,пресуди прије зоре,како би се оставило простора да се други предмети детаљно могу процесуирати ,ви се замајавате притвором..

ОДГОВОРИТЕ
Name

сарајлија

12.03.2018 13:24

Е погледај ти нашу полицију...спријечили кретена да скочи са трећег спрата...

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.03.2018 15:52

Контали,преживеће,па онда већи трошак.

Name

СКЈ

12.03.2018 13:29

Ех да је Титина полиција била, прво никада висе им пало на памет неби тако несто, под два, прије зоре суђење и правац Голи оток, крамп у руке и дери.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

12.03.2018 17:40

Кретену један,нису на Голи Оток ишли криминалци! Немој да вријеђаш људе који су робијали на Голом Отоку само због својих увјерења,а ти их поредиш са нарко дилерима и психопатама. Срам те било!!!