Разочарани: Још нема санације

Реконструкција прва два павиљона Студентског центра "Никола Тесла" у Бањалуци, који су оштећени у олујном невремену средином децембра прошле године, још није почела, што је забринуло студенте којима је преко главе гужве са смјештајем.

Босна и Херцеговина 12.03.2018 | 10:24
Разочарани: Још нема санације
Студенти с којима смо разговарали причају да у протеклом периоду ништа није урађено, иако је, кажу, много тога обећано, али се надају да ће њихове собе бити усељиве барем до сљедеће академске године.

Студенткиња из Теслића, која је живјела у другом павиљону, истиче да су њен кревет убацили у први павиљон, те да санација другог павиљона још није ни почела, као и да не зна када би могла бити враћена у своју собу.

"Гужва је! Живјела сам у соби са једном дјевојком, а сада нас је у соби четири. Проблем ми представља учење, али и спавање јер нас је пуна соба", каже ова студенткиња и додаје да џепарац троши на чепиће за уши да би заспала.

Никола Боснић, студент из Дрвара, каже да му смета гужва која је присутна у дому.

"Они су обећали да ће санације дома бити завршена до краја марта, а још нису ни почели радови", истакао је Никола.

Студент Дарко Грмуша из Мркоњић Града каже да, поред неадекватних услова смјештаја, од марта морају да га поново плаћају.

"Иако смо у јануару и фебруару били ослобођени плаћања, што је некако и логично, сад опет морамо да плаћамо смјештај", каже Дарко и додаје да су им само мазали очи обећањима да ће санација дома бити завршена до марта.

Зоран Бабић, директор СЦ "Никола Тесла", рекао је за "Независне" да обнова павиљона чека отварање понуда за избор најповољнијег извођача радова.

Он је додао да је Министарство просвјете и културе РС расписало јавни конкурс за избор извођача.

"Сада се чека да ресорно министарство 14. марта отвори пристигле понуде, да се види ко би од извођача могао радити санацију", казао је Бабић.

Према његовим ријечима, иако су биле најаве да би реконструкција требало да буде готова у марту ове године, то неће бити могуће.

"Републичка дирекција за обнову и изградњу преузела је на себе тај задатак да сачини тендерску документацију, те да реално процијени чињеничко стање и да све достави у Министарство, гдје су они на основу тога покренули одлуку која је донесена, односно да распишу јавни конкурс", казао је Бабић.

Из Министарства кратко су одговорили да је процедура јавне набавке за избор извођача радова за санацију СЦ "Никола Тесла", павиљон један са рестораном и павиљон два у току, те да је процијењена вриједност набавке 2.700.000 марака без ПДВ-а.

Из Министарства не могу прецизирати када би се могло очекивати да реконструкција почне, али ни то када би студенти могли поново да се уселе у други павиљон.

Цјеновник

Што се тиче плаћања смјештаја, Зоран Бабић, директор СЦ "Никола Тесла", истиче да су студенти дужни да плаћају смјештај по цијенама које су установљене 28. фебруара ове године.

"Студенти трећег павиљона плаћају 20 КМ, у павиљону један цијене су 15 и 20 КМ, док је у павиљону четири 75 КМ за двокреветну, 65 за трокреветну и 50 за четворокреветну", рекао је Бабић.

Извор: НН

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

Дудук

12.03.2018 09:28

У вас не треба улагати када ионако одлазите.

ОДГОВОРИТЕ