Звиздић данас са Зораном Заевим

Предсједавајући Савјета министара Денис Звиздић разговараће данас, другог дана посјете Македонији, са македонским премијером Зораном Заевим.

Босна и Херцеговина 12.03.2018 | 07:52
Звиздић данас са Зораном Заевим
Након разговора предвиђено је потписивање Споразума о условима путовања држављана двије земље и Протокол о сарадњи у образовању између Министарства цивилних послова БиХ и Министарства образовања Македоније.

Предвиђени су и сусрети Звиздића са предсједником Македоније Ђорђем Ивановим и предсједником Скупштине Талатом Џаферијем, најављено је из Савјета министара.

Звиздић ће са Заевим и премијером Бугарске Бојком Борисовим учествовати у "Маршу живота" у знак сјећања на Јевреје депортоване из Македоније током Другог свјетског рата, а положиће и цвијеће на споменик "7.144 македонска Јевреја" код Фабрике дувана у Скопљу.

Предсједавајући Савјета министара присуствоваће и комеморативној сједници Скупштине Македоније која ће бити одржана поводом обиљежавања 75 година од депортације македонских Јевреја.

Делегацију Савјета министара, која борави у посјети Македонији, чине и министри иностраних послова Игор Црнадак, правде Јосип Грубеша, цивилних послова Адил Османовић и комуникација и промета Исмир Јуско.

Звиздић је синоћ присуствовао концерту Македонског филхармонијског оркестра који је уприличен у оквиру комеморативног програма поводом 75 година од Холокауста над македонским Јеврејима.

Извор: Срна

Коментари / 0

Оставите коментар