Договор о плати отказао штрајк

Синдикат доктора и стоматолога у Унско-санском кантону обавијестио је јавност како је постигнут коначан договор с Владом УСК о свим спорним питањима и да неће бити најављеног генералног штрајка.

Босна и Херцеговина 11.03.2018 | 20:54
Договор о плати отказао штрајк
Подсјећамо, овај синдикат је прије три седмице запријетио поновним ступањем у штрајк због непоштовања одредаба Колективног уговора којег су у новембру прошле године постигли с Владом УСК.

Према ријечима Нермина Куртагића,  предсједника тог синдиката, Влада се обавезала да ће започети обрачунавати плате доктора и стоматолога по новим коефицијентима, како је то предвиђено новим Колективним уговором.

"Постигли смо договор и о начину плаћања лијечничких дежурстава, што је био дуго камен спотицања. У наредних неколико дана потписаћемо анексе на Колективни уговор, бар такав је договор", рекао је Куртагић.

Подсјећамо да је овај синдикат запријетио новим генералним штрајком јер су им, и поред новог Колективног уговора, плате и даље обрачунаване и исплаћиване по старим, сада неважећим коефицијентима.

У здравственим установама на подручју УСК правдали су то тиме да за повећање плата нису осигурана средства, те да би то узроковало огромне финансијске проблеме и угрозило нормално пословање.

Према ријечима Хусеина Рошића, премијера УСК, додатна средства за повећање личних примања доктора и стоматолога у овом кантону биће осигурана ребалансом Завода здравствемог осигурања УСК, чије је пословање у протеклој години остварило суфицит.

Иначе, доктори и стоматолози у УСК су у протеклим годинама често окупљањима и штрајковима исказивали незадовољство те истицали како примају најмање личне дохотке у односу на друге кантоне у ФБиХ.

Извор: НН

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Даре

11.03.2018 20:53

У федерацији се боре за бољи стандард и свака им цаст. А у РС кода цвеце цвета убедили нас да нам је добро иако је дупло горе него у Ф

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре Даре

11.03.2018 21:04

Даре златне су плате код нас у здравству. Треба бити реалан. Погледај Србију. Дупло висе раде,дупло мања плата.

Name

Тооооо

11.03.2018 22:44

Само Богданиц, све за њега и дзаба за боље сањим

Name

рокy

11.03.2018 21:50

Кога овде бинтересује ста се ради у другој "дрзави"?..Интересује ме Република Српска..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Сисоје

12.03.2018 06:28

Не интересује никога , али овакве вести имају један јасан циљ, среца па нисмо сви сисали весла;)

Name

Смијесно

12.03.2018 01:51

Јел пала по пива и сликање са предЦједником?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Њемачка је дно

12.03.2018 11:27

У РС доктори би штрајковали да им није добро а пошто Додик дао повишице нема потребе. Здравство цвјета .

ОДГОВОРИТЕ