Конкурс за посао трајао минут

Они који су хтели да се пријаве на јавни позив за суфинансирање самозапошљавања у Федерацији БиХ закаснили су.

Босна и Херцеговина 10.03.2018 | 19:06
Конкурс за посао трајао минут
И то само ако су дугме притиснули минут након отварања јавног позива.

Федерални завод за запошљавање Босне и Херцеговине ових је дана јако разљутио тамошње незапослене и послодавце. И то јавним позивом за Програм суфинансирање самозапошљавања у 2018. Проблем није био у самом јавном позиву него у дужини његовог трајања. Наиме, јавни позив Завод је отворио у среду у 8 сати ујутро, а затворио свега минут након тога. Дакле, сви они који су хтјели да се пријаве након тог минута то нису могли и то уз образложење да више нема новца.

Исто објашњење имали су и у самом Федералном заводу у којем су рекли да је проблем у великом интересу и ограничености средстава.

Циљ им је запошљавање најмање 11.000 особа с евиденције незапослених у ФБиХ. Завод кроз њих суфинансира прво радно искуство, запошљавање жена и могућност продуженог суфинансирања и запошљавања, пише Клиx.ба.

Иначе, слична ситуација с истим тендером догодила се и прошле године. Само је тада тендер трајао нешто дуже – чак осам минута.

Извор: Клиx

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

ГРУЈО

11.03.2018 06:32

ИЗГЛЕДА ДА И ФЕДЕРАЦИЈУ ВОДЕ БУДАЛЕ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пролетер

11.03.2018 10:00

Нису будале, него су лопови и то тешки и претешки, с тим да морам рећи, како је Баја ипак тежи лопов од њих. Није ни чудо, опљачкају све банке, распродају све фирме, рођеној дјеци дају кредите који се не враћају, а народ глуп. Све што треба да кажу - ред дана РС, ред Руса, ред Вучића и народ насједне.

Name

СДА

12.03.2018 17:48

Ја сам члан странке и пријавио сам се на конкурс дан прије објављивања. Ко би чекао тај минут. Погодите јесам ли прошао.....