Напао полицајце: Ухапшен бјегунац

Мустафа Хасанбашић из Тешња, који је од јуче у бјекству након покушаја убиства полицијских службеника у Добоју, ухапшен је данас у мјесту Јабланица на подручју општине Маглај, потврђено је у Полицијској управи Добој.

Босна и Херцеговина 10.03.2018 | 17:36
Напао полицајце: Ухапшен бјегунац
Хасанбашића су у 16.15 часова ухапсили припадници Министарства унутрашњих послова Зеничко-добојског кантона.

Хасанбашић и Бењамин Ћосовић из Тешња јуче су у добојском насељу Миљковац отворили ватру на припаднике полиције. Након тога дошло је до физичког обрачуна двојице Тешањаца са добојским полицајцима.

Том приликом један полицајац тешко је повријеђен, а други лакше. Полицајци су ипак успјели да савладају Ћосовића, који је, такође, задобио повреде, док је Хасанбашић успио да побјегне и од тада се за њим трагало.

Припадници Министарства унутрашњих послова Републике Српске јуче су на Озрену пронашли напуштени аутомобил "шкода октавија" који је приликом бјекства користио Хасанбашић.

Ћосовић се налази на лијечењу у добојској болници, одакле је јутрос покушао да побјегдне скоком са трећег спрата болничке собе, али га је полиција у томе спријечила.

Мустафа Хасанбашић је лице са потјернице осуђен за убиство Италијана Ђузепеа Сиду у Цириху 2000. године.

Након обнављања процеса пред Врховним судом Федерације БиХ изречена му је затворска казна од осам година затвора.

Хасанбашић је успио побјећи прије изрицања казне из обновљеног поступка, а у Казнено-поправном заводу Зеница одслужио је двије године казне.

Извор: Срна

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

Пендула

10.03.2018 16:43

Прво га треба добо намарат па онда на суд !

ОДГОВОРИТЕ
Name

075

10.03.2018 16:54

Назалост, због лосих законских оквира и правила, овакви добијају могуцност да пуцају на полицију и јос да придју и ударају, а да при томе не буду упуцани у самоодбрани...

ОДГОВОРИТЕ
Name

МИЛИЦИЈА

10.03.2018 17:21

Ех да је била Милиција умјесто Полиције,неби они ни метра мрднули.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре МИЛИЦИЈА

10.03.2018 18:35

Браво за коментар. У Титино вријеме они би остали без бубрега, никад у бивсој Југи се ово није десавало. Ондасња милиција је била све редом, криминалце, политицаре, попове , ходзе , све зиво. Кад полиција овдасња буде тако радила ни свица нам неце бити равна.

Name

рере милиција

12.03.2018 12:45

А кад би теко полиција радила онда би се дигле све владине и невладине организације да се жале на бруталност полиције. Сјећам се пријератног догађаја у Сарајеву, кад је извјесни Кришто Стипе, након покушаја крађе возила, пуцао на двојицу милиционара. Успио је побјећи од кина ''Радник'' до тунела у Цигланама, и ту је завршио своју криминалну каријеру. У јавности се никада није знало, ко је од милицонара учествовао у ликвидацији.

Name

Б

10.03.2018 20:29

Јао какве це овај батине сад да добије то је страсно. Па тек онда остало.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РС

10.03.2018 22:02

Ма доста је висе Мектица је знаци знао за ове бјегунце и терористе и Ста даље РС дрзава без терориста и напредак

ОДГОВОРИТЕ