Шоу на суђењу - ко је пљачкао?

“Не причај лажи. Видиш ли онај зид тамо, иди удари главом јер причаш глупости” рекао је Осмић, а Чаушевић додао: “Снимила те камера наоружаног испред моје куће, дођи опет. ”

Босна и Херцеговина 09.03.2018 | 20:42
Шоу на суђењу - ко је пљачкао?
Тебе је инсталирала политика на мјесто директора Управе за индиректно опорезивање (УИО) БиХ како бисте опљачкали ову државу, рекао је у Суду БиХ свједок Тужилаштва БиХ Мехмедалија Осмић на суђењу бившем директору УИО Кемалу Чаушевићу, оптуженом у акцији “Пандора”.

Осмић, бивши предсједник Синдиката УИО који је прошле године отишао у пензију, рекао је да је он творац “Пандоре” и да је на криминал у УИО почео да указује још од 2007, али да “га тада нико није слушао”. За Чаушевића је рекао да су испочетка имали добар однос и да ништа против њега нема лично, али да има “против његовог криминала”.

– Људи запослени у УИО плашили су се Чаушевића. Он је сматрао да је УИО његов. Најмање је био директор јер је имао контакте с криминалцима како би опљачкали државу – одговорио је Осмић на инсистирање тужиоца Дубравка Чампаре да појасни свој однос с оптуженим.

На Чампарино питање да ли му је познато шта се дешавало приликом увоза текстила, свједок је рекао да је “ту било криминала колико хоћете”.

-Ту је опљачкана држава. Сви су знали који су камиони били Кемини и они су улазили без икакве контроле јер је он стајао иза тога. БиХ је опљачкана за милијарде КМ. Није само Кемо крао, крали су и други. Њега је инсталирала политика у УИО да би се вршиле пљачке. Циљ свега била је само пљачка. Кеми је узречица била: “Узећемо му барем стоју”. Ведрио је и облачио Управом – рекао је Осмић.

Питања свједоку постављао је и Чаушевић који је за Осмића рекао да је “професионалац натприродне способности” који је студирао 22 године и да је причу о криминалу започео кад је одбио да га унаприједи. Оптужени је додао да је против Осмића покретао дисциплинске пријаве јер су га власници фирми оптуживали да их рекетира и тражи до 35.000 марака.

“Не причај лажи. Видиш ли онај зид тамо, иди удари главом јер причаш глупости”  рекао је Осмић, а Чаушевић додао: “Снимила те камера наоружаног испред моје куће, дођи опет.”

(СБ)

Коментари / 13

Оставите коментар
Name

Неко

09.03.2018 20:51

Мехмедалија Осмиц,цовјек који је експресно напредовао са мјеста струцног сарадника до сефа Одсјека за проводјење прописа РЦ Тузла,али тек након сто је склоњен Кемал Цаусевиц. Мехмедаљија Осмиц,цовјек који је приватизовао синдикат УиО и проневјерио 100000 КМ цланарине. Наводни борац против криминала и корупције који својим флоскулама и демагогијом забавља народ.Обицна незналица и лакрдијас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре неко

09.03.2018 22:00

Ста има Кемо

Name

*сс

09.03.2018 23:00

Кад су Осмица питали сто несто не казе о криминалу који је порастао како јр Дјакула постављен за директора лаконски одговорио да против њега не мозе ниста реци јер му је ваљао висе него родјени отац.Док је Кемин "криминал" разоткривао,за кратко вријеме против свих закона је толико напредовао да је тада морао сакривати криминал у УИО који је енормно порастао како је Ђакула на целу.

Name

Е не сери

09.03.2018 23:50

Бар се о Кемалу све зна,не знам Осмица,ал Кемица је ј...о маму овој дрзави преко УИО.

Name

А ти

10.03.2018 06:26

Ти си вјероватно један у томе ланцу предатора који су рекетирали увознике како текстила тако и аута и других роба.Знало се да ако цес увести тетил по 1-2 км по кг да се опасна цифра носила Кеми. Они су говорили на какву фактуру да правис.То уопсте није била тајна колико се осилио. За Осмица се ниста није прицало осим да прогони криминалца Цаусевица. Тако да немој сирити дезинформације јер си један од њих, вјероватно. Такви лопови од постеног наораве криминалца а од лопова, јој како јадник морао је за политицаре красти. Доста тога, са њим на робију 10 год и одузети сву имовину.

Name

ПДВ ОБВЕЗНИК

10.03.2018 07:31

Јебо би ја вама матер свима лоповску, ја плацам доприносе дрзави , радим као црнац, као и сви постени људи да би нас та иста УИО пљацкала , инспектори УИО нема ста не раде. Дрзава само отима. Цаусевиц сељациц са Седреника накрао се ко нико зив, по Сарајеву нема ста нема. Ову багру треба на Голи оток. Инспектори УИО нема ста не раде у Сарајеву, рекетирају кога стигну и како стигну. Нек мени додзу јос једном бејзбол палицу сам спремио. Марс багро лоповска.

Name

Циркус

10.03.2018 09:21

Суде господину Меткицу за то сто прозива корумпиано правосудје а ови као на Фарми ријалтију се зазају после крадје од неколико миљарди.Странци нас уце а не реагују.Не бих ја рекао да се сви нису омрсили од овога.

Name

Крај криминалу

09.03.2018 22:38

Свака ти част Осмићу. Твоја борба је за дивљење, тако раде нормални људи. Криминалац се толико осилио да своју силу више не може да контролише. Дајте људи да ове криминалце више поразимо. Немамо дјеци шта оставити, све су нам уништитли.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нако

10.03.2018 06:01

Обојица су криминалци, само Кемица је веци криминалац, пуно је безобразан и мало је глуп

ОДГОВОРИТЕ
Name

Реално

10.03.2018 08:42

Осмиц је постен био и остао, а ти си један од Кеминих увлакаца.

Name

X

10.03.2018 06:22

Позористе у куци.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ИН

11.03.2018 14:45

Многи су се обогатили у Кемино вријеме, као нпр. Миро Прело у Херцеговини. Стекао је противзаконито имовину од висе милиона марака, на сверцу из Црне Горе и ником нииста! Његови подредјени у сверцу, Дуле и Баја, теретили су се за један стоти дио и осободјени су!? Поријекло имовине му је и висе него упитно. Засто тузиластво не предузима ниста, када су упознати са недјелима овог организатора?

ОДГОВОРИТЕ
Name

80%

12.03.2018 07:05

Зна се све од уласка на границу колико се даје на Махање ЦАРИНИЦИМА до прегледаца који знају на колике фктуре мозе да прогута царина на аута.Остетила се дрзава за милијарде које су они узели и узимају истом мјером.Смањити тај криминал а не повисивати акцизе.Пандора је пропала и нема од тога ниста криминалци добили на времену докази нестали а судјење се претвара у циркус

ОДГОВОРИТЕ