Вујовић: Бити селектор Србије је већа казна, него част!

Селектор Словеније Веселин Вујовић коментарисао је кризу која протеклих неколико недеља потреса српски рукомет.

Остали спортови 12.03.2018 | 13:30
Вујовић: Бити селектор Србије је већа казна, него част!
Неколико недеља после Европског првенства у Хрватској, постало је бурно на релацији Цветковић-играчи, пошто су међусобно размењивали оптужбе, претежно у вези са лумповањем и алкохолизмом.

Управни одбор Рукометног савеза Србије због тога је сменио Јовицу Цветковића са дужности селектора. 

Као гост у емисији „Таласање“ Радио Београд Вујовић не види излаз из кризе српског рукомета. 

“Србија има хиљаду тренера, постоје људи који ‘све знају’, а када погледате клуб који води неки тренер с ‘мастер дипломом’, јер је то сада јако важно и модерно, и онда одете погледати његов тренинг, где клинци од 16 година с 115 килограма играју само на два гола. На крају месеца се наплати чланарина тој деци и то је будућност српског рукомета”,каже Вујовић и додаје: 

"Долазите у нешто што је толико умлаћено, испрљано, да ви не можете то блато спрати. Паметан сачека да се то блато осуши, па га саструже. Нико више није свестан шта је критеријум да неко буде селектор. Постати селектор код нас у овом тренутку је више казна него част и привилегија. Ми немамо циљ, немамо стратегију, немамо поверења. Ми у рукомету немамо никога за кога можемо да се вежемо, да кажемо то је особа која ће нас повући, која ће направити неки бољитак. Дошли смо у једну ситуацију из које ја лично не видим излаз. Мислим да је и десет година рада у нашем рукомету мало да бисмо ми могли да урадимо нешто", закључује Вујовић.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар