Црнадак отворио "Дунавски салон"

Министар иностраних послова Босне и Херцеговине Игор Црнадак је у оквиру дводневне радне посјете СР Њемачкој, као представник земље партнера, отворио привредну манифестацију „Дунавски салон“ (Донау Салон 2018) заједно са државном секретарком за политичка питања савезне покрајине Баден-Wüрттемберг Тхересом Сцхоппер.

Босна и Херцеговина 09.03.2018 | 10:55
Црнадак отворио "Дунавски салон"
Манифестација је одржана јуче у просторијама Привредног представништва њемачке покрајине Баден-Wüрттемберг у Берлину и окупила је преко 800 учесника и посјетиоца, међу којима су били високи званичници земаља Дунавског региона, бројни привредници, тоур оператери, те представници медија. 



Босна и Херцеговина је по први пута земља партнер ове манифестације која се традиционално одржава за вријеме трајања Свјетског сајма туризма – ИТБ Берлин с циљем представљања земаља Дунавског региона и јачања сарадње у области привреде, туризма, образовања и културе.

Поред богатог културно-умјетничког програма којим су се представили умјетници из цијеле Босне и Херцеговине посјетиоцима су на бх. штанду били изложени туристички проспекти, брошуре, производи, те храна и пиће из БиХ. Манифестацију су посјетили и министар трговине и туризма Републике Српске Предраг Глухаковић, као и директорица Туристичке организације Републике Српске Нада Јовановић. 



У оквиру манифестације уприличена је дискусија на тему „Дунавски салон – Култура као покретач туризма у Дунавском региону“. Учесници дебате су се сагласили да земље, којима је ријека Дунав тачка повезивања, заједно чине привредни и културни простор у којем јачање међусобне сарадње доприноси даљем развитку ових земаља и омогућава њихово повезивање са другим европским регионима.

(БН)

 


Коментари / 3

Оставите коментар
Name

кркан

09.03.2018 10:10

...и ту си стигао..отворио си фабрику магле и тако се близис цифри од близу 3 милиона списканих км .

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лија

09.03.2018 10:19

Елегантно нема шта...

ОДГОВОРИТЕ
Name

007

09.03.2018 17:42

Боље да си отворио Савски или Дрински салон,далеко ти је Дунав.

ОДГОВОРИТЕ