"Рафа треба да се угледа на Роџера - мора да игра мање!"

Поводом повреде Рафаела Надала огласио се његов доктор истакавши да ће Рафа морати да буде опрезан, али и да је циљ за повратак на терен сезона на шљаци.

Тенис 12.03.2018 | 23:15
"Рафа треба да се угледа на Роџера - мора да игра мање!"
Рафа и даље заузима друго место на АТП ранг листи, одмах иза Роџера Федерера, а испред Марина Чилића.

Шпанац је био приморан да шест везаних турнира заврши предајом или одустајањем, а већ је одлучио да ће пропустити Мастерсе у Индијан Велсу и Мајамију.

Анхел Руис Которо је у интервјуу за "Ел Паис“ причао о најновијој препреци Шпанца која му се десила изненадно током тренинга са Адријаном Манарином, само један дан пре почетка турнира у Акапулку.

"Када би требало да се такмичите, а на првом тренингу вам се то деси, наравно да ће утицати на вас и бити тешко. У питању је мишић, а не тетива, тако да је ситуација могла да буде много гора. Проблем је што се бол појавио у зони која је већ погођена, али то није ништа необично. Рафа је тренирао нормално и све је ишло добро. Морамо да будемо оптимистични, као што смо увек били, али такође и реалистични, тако да након тога што се десило морамо да будемо што пажљивији. Рафа ће се вратити када се буде осећао добро“, закључио је Руис Которо.

Занимљиву изјаву дао је и спортски новинар Дејвид Ло, тениски аналитичар, који је истакао да би Надал требало да игра мање мечева.

"Сигурно је да је Рафаел Надал сада старији. Нисам сигуран да може да издржи играјући из недеље у недељу са његовим интензитетом и ритмом на које се до сада ослањао. Мислим да ће морати мало да се обузда и да игра мање. Мораће више да се угледа на Федерера и његов приступ“, изјавио је Ло.

Бивши број један нада се повратку почетком сезоне шљаке на турниру у Монте Карлу, где је прошле године савладао Алберта Рамоса у финалу и освојио титулу.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар