ИВ - жријеб: Алекс на Румунку, Серенин нови почетак!

У Индијан Велсу је обављен жријеб у женској конкуренцији за први мастерс сезоне.

Тенис 06.03.2018 | 18:15
ИВ - жријеб: Алекс на Румунку, Серенин нови почетак!
Такмичење на првом мастерсу сезоне, Индијан Велсу, ове сезоне донијеће далеко више неизвјесности него претходних година.

Један од разлога је и то што бивше шампионке тог турнира - Серена Вилијамс, Марија Шарапова и Викторија Азаренка нису носиоци и нико не зна у каквој форми стижу у Калифорнију.

Серени, која је као и Шарапова и Азаренка, два пута освајала трофеј, то ће бити први званични такмичарски наступ на неког турниру послије Аустралијан Опена прошле године и порођаја.

Њена прва ривалка биће Казахстанка Зарина Дијас, тренутно 53. играчица свијета. Американка против Дијасове има скор 2-0. Уколико са успјехом прође прву препреку бивша прва тенисерка свијета у другој рунди ће се састати са Холанђанком Кики Бертенс, док би потенцијална ривалка у трећем колу могла да јој буде сестра Венус.

Азаренка, која није наступала још од Вимблдона прошле године због борбе за старатељство над сином, добила је специјалну позивницу организатора. Њена прва противница биће Британка Хедер Вотсон.

Марија Шарапова, једина која је од бивших шампионки играла ове године, у првој рунди играће против Јапанке Наоми Осаке, а ако побиједи састаће се са искусном Агњешком Радванском, која је 31. носилац.

Србију ће у Индијан Велсу представљати Александра Крунић. Алекс ће на старту турнира одмјерити снаге са Румунком Ирином Камелијом Бегу, која је 36. на WТА листи, односно 11. мјеста боље пласирана.

Српска играчица против ње има негативан скор. Играле су два пута и Крунићева је оба пута поражена.

Александру послије изазовног почетка очекује још тежи задатак, ако са успјехом оконча прву рунду. Ривалка у другом колу биће јој пета играчица свијета Каролина Плишкова.

Турнир у Индијан Велсу игра се до 18. марта.

И АНА И ЈЕЛЕНА

Титуле у Индијан Велсу освајале су и две српске играчице. Ана Ивановић тријумфовала је 2008. када је у финалу побиједила Светлану Кузњецову (6:4, 6:3), док је Јелена Јанковић подигла пехар 2010. У борби за пехар била је боља од Каролине Вознијацки у два сета - 6:2, 6:4.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар