Дуго очекиван повратак Серене, одлична Свитолина!

Серена Вилијамс се након вишемесечне паузе вратила на терен на егзибиционом турниру Тај Брејк Тенс.  Једна њујоршка ноћ, три сета и - 250. 000 долара у џепу! Отприлике тако је изгледао синоћни тениски егзибициони турнир у Медисон сквер гардену који је освојила Елина Свитолина. Серена заустављена у полуфиналу.

Тенис 06.03.2018 | 20:30
Дуго очекиван повратак Серене, одлична Свитолина!
Вероватно главна атракција вечери био је повратак вишеструке Гренд Слем шампионке Серене Вилијамс.

Након прошлогодишњег издања женског турнира Тај Брејк Тенс у Мадриду, такмичење је ове године одржано у једној од најпознатијих светских арена – Медисон Сквер Гарден.

Вилијамс је у четвртфиналу, у свом првом мечу након повратка после паузе због порођаја, савладала још једну повратницу у тениске воде Марион Бартоли (10:6), док ју је у полуфиналу елиминисала већ каснија финалисткиња Шуаи Жанг (11:13).

Млађа од сестара Вилијамс је успут и потврдила своје учешће на турниру у Индијан Велсу, где ће одиграти свој први званични меч на WТА туру од јануара прошле године.

Симона Халеп, победница из Мадрида, ове године није учествовала, па је то искористила Украјинка Елина Свитолина и забележила убедљив тријумф освојивши чак 30 од укупно одиграних 36 поена у своја три меча.

Свитолина је у финалу била боља од Жанг и освојила новчану награду од 250.000 долара.

У Њујорку, Риму модерног доба, синоћ је одржан егзибициони турнир у којем су учествовале неке од најбољих играчица света, а победница је однела сву лову - чак 250.00 долара.

У питању је "ТиебреакТенс", такмичење које се одржава већ неколико година, а одиграно је у Медисон сквер гардену, иначе најскупљем спортском објекту на свету. Титула и позамашна награда припале су све бољој Украјинки, Елини Свитолиној која је прво победила са 10:3 Венус Вилијамс, потом је растурила Коко Вандевеј без изгубљеног поена и у финалу 10:3 Шуај Џанг. На овом турниру се борила и повратница на терен, Серена Вилијамс која је изгубила од Џанг у узбудљивом полуфионалном окршају 11:13, а пре тога била боља од Францускиње Марион Братиоли са 10:5.

Свитолина је тако, одигравши само три продужена сета инкасирала чак четврт милиона долара. Иначе, пубилику у Медисон Сквер Гардену је између мечева забављао и наш акробата са рекетом и тениском лоптицом, Новосађанин Стефан Бојић.

Тај Брејк Тенс:

четвртфинале:
Коко Вандевеј – Данијела Хантукова 10:7
Елина Свитолина – Венус Вилијамс10:3
Серена Вилијамс – Марион Бартоли10:6
Шуаи Жанг – Сорана Кирстеа 10:4

полуфинале:
Елина Свитолина – Коко Вандевеј10:0
Шуаи Жанг – Серена Вилијамс 13:11

финале:
Елина Свитолина – Шуаи Жанг 10:3

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар