Сјетила се Портланда, окренула леђа и побиједила!

Овако је изгледало надметање скакачица у даљ у драматичној последњој шестој серији на Светском дворанском првенству у Бирмингему.

Остали спортови 05.03.2018 | 13:15
Сјетила се Портланда, окренула леђа и побиједила!
Ивана Шпановић је изашла на залетиште у четвтој серији. Први пут под притиском. До тада је била водећа и смешило јој се светско злато, прво после бронзе освојене у пољском Сопоту 2014. и сребра пре две године у америчком Портланду.

Америкнака Бритни Рис је преузела водеће место скочивши исто као и Ивана у првој серији 6,89. Али имала је бољи други скок, довољно за водећу позицију.

И, онда, одлука!

Српкиња се није "сломила", Напротив! Скочила је највише ове сезоне. Резултат од 6,96 чинио се недостижним... Поставила је најтежи задатак.

Зна Ивана добро укус горчине пораза. Губила је добијено, бивала је поражена и када јој је злато већ сијало око врата. Добро се сећала управо Портланда, када јој ни 7,07 метара није било довољно за злато. Тада је без првог места остала у последњој серији, јер је Рис на запрепашћење свих, неочекивано надмашила своје могућности, скочивши 7,22.

Ивана је добила сребро, али је обећала злато. Знала је да ће једном доћи и тај тренутак. Када ће планета морати да јој се поклони.

Надала му се у Лондону прошле године на Светском првенству. Имала је лет, имала је скок, успела је, али су судије одлучиле да је лист са бројем пао много раније у песак и Зрењанинка је остала, не без злата, већ и медаље. Сан се распришио... Али, само до марта ове године.

Једноставно, злато јој је било суђено у Енглеској. Не у Лондону на отвореном, већ у Бирмингему.

Није Ивана могла да гледа последње скокове ривалки Рисове, Бурксове и Могуенаре Тарум.

Када је прва Американка подбацила било је јасно да јој је злато око врата. Међутум, ни тада није смела да поглед фокусира ка зателтишу. Сачекала је да прође и друга Американка, па Немица.

Нису успеле.

Јесте Ивана Шпановић! Најбоља наша атлетичарка у историји. Једина светска атлетска шампионка из Србије!

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар