СП: Пезер сјајан уз рекорд, Колашинац претпосљедњи!

РЕКОРД! Сјајни Месуд Пезер бацио куглу 21,15м! На дворанском Свјетском атлетском првенству у Бирмингему, бх. представник поставио лични, али и државни рекорд Босне и Херцеговине, бацивши куглу први пут у каријери преко 21 метра.  Само Аустралијанац иза Колашинца! Српски бацач кугле без запаженог резултата на Светском дворанском првенству у Бирмингему.

Остали спортови 03.03.2018 | 21:45
СП: Пезер сјајан уз рекорд, Колашинац претпосљедњи!
Сјајан наступ репрезентативца БиХ на дворанском Свјетском првенству у атлетици, које се одржава у Бирмингему.

Месуд Пезер у трећој серији бацио је куглу 21,15м, чиме је оборио лични, али и рекорд БиХ у затвореном.

Како је најавио уочи старта СП, циљ му је био пласман међу осам најбољих свјетских бацача кугле, а мало је недостајало да Пезер у пакленој конкуренцији 16 најбољих свјетских бацача кугле стигне и до медаље. На крају је заузео сјајно пето мјесто.

"Срећан сам што сам заузео пету позицију у свијету са баченим новим државним и балканским рекордом. Срећан сам што сам испунио дато обећање цијелој нацији и медијима да ћу ући у свјетску елиту, у ТОП 8 најбољих у свијету. Сада ће бити све лакше и сада вјерујем у себе да могу донијети Босни и Херцеговини велике медаље са великих првенстава", рекао је Пезер за МОНДО у јављању из Бирмингема.

Златну медаљу освојио је Томас Волш са Новог Зеланда, новим свјетским рекордом у затвореном - 22,31м. Сребро је припало Давиду Шторлу из Њемачке, док је бронзом морао да се задовољи Чех Томаш Станек.

Српски атлетичар Асмир Колашинац заузео је 15. место у бацању кугле на Светском дворанском првенству у Бирмингему.

Његов најбољи резултат ове суботе био је 19,34 метара, што је било довољно тек за претпоследње место. Иза себе оставио је само Аустралијанца Дамијена Бирнкнхеда, који је куглу бацио 19,11 метара.

Колашинац је у првој серији имао резултат 19,29, у другој је преступио, док је у трећој бацио куглу 19,34 метара, што није било довољно да избори још три покушаја. Да би се нашао међу осам најбољих, било је потребно да баци 20,96 метра, што је био резултат осмопласираног Рајана Вајтинга из САД.

Овај учинак, међутим, није разочаравајућ за нашег атлетичара, који је и најавио да нема велика очекивања од такмичења у Бирмингему, јер се још није потпуно опоравио од повреде.

Извор: мондо.ба/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар