Видео: Скрнављење ''Жућкове љевице''?!

Потражили смо коментар људи из Хумске 1. . .

Кошарка 20.02.2018 | 21:15
Видео: Скрнављење ''Жућкове љевице''?!
После узбудљивог завршног турнира Триглав осигурање Купа Радивоја Кораћа појавио се снимак скрнављења "Жућкове левице". 

Аутентичност снимка још није потврђена, нити ко је задужен за овај скандалозан чин, али се на њему виде руке које кухињским ножем скидају плочице са именом Црвене звезде.

’Црвено-бели’ су од 2013. до 2015. освајали овај пехар и неко је наводно после победе Партизана од пре два дана желео да име највећег ривала скине са пехара.

Партизан је у Нишу тријумфовао резултатом 81:75 и тако дошао до 14. трофеја у овом такмичењу, али је, како се сада чини, некоме сметало што је Звезда такође имала успеха у Купу, па је направио несхватљив и ружан потез.

У току снимка чује се и питање "Хоћемо ли да скидамо и Мегу? ", а када је друга непозната особа рекла да не треба, од те намере се одустало.



Ако смо после незапамћених инцидената у Крагујевцу пре равно пола деценије веровали да је српска клупска кошарка дотакла дно, а светиња названа по највећем који је играо кошарку на овим просторима оскрнављена - преварили смо се, може и горе!

Након Крагујевца догодио се Београд и она мучна сцена разарања пехара намењеног освајачу Суперлиге. И тада смо мислили да је и овако разорен систем вредности дошао до крајњих граница, односно да је одавно превазишао све здраворазумске мере. Данас смо сведоци новог скандала.

На друштвеним мрежама освануо је видео снимак уништавања пехара Жућкове левице, који је пре само два дана отишао у руке кошаркаша Партизана. Ужасавајућа слика која показује непоштовање ривала и самог такмичења које је некада имало европски значај.

На снимку се јасно види како непозната особа ножем уклања плочице са претходним освајачима Купа Радивоја Кораћа, односно наменски оне на којима се налази Црвена звезда. Тачније, из периода од 2013. до 2015. године, када је тим са Малог Калемегдана три пута заредом узео један од најважнијих пехара у Србији.

Такође, у току снимка чује се и питање „Хоћемо ли да скидамо и Мегу?“, а када је друга непозната особа рекла да не треба, од те намере се одустало.

У овом тренутку се не зна ко је починилац злодела које додатно каља углед српске кошарке, али је пехар који остаје у трајном власништву сада у рукама Партизана. 

Потражили смо коментар људи из Хумске 1.
"Видео сам снимак, али немам више информација о њему. Екипа се исте ноћи вратила у Београд, док сам ја остао да преспавам у Нишу. Данас кад сам дошао у клуб пехар је био у трофејној сали", рекао нам је портпарол Партизана Иван Ивковић.

Ко зна, можда се до сутра плочице и врате.

Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар