ЗОИ: Освојиле бронзу, а нису ни биле у финалу!

Јужној Кореји злато у штафети на 3. 000 метара! Женска репрезентација Јужне Кореје у брзом клизању на кратким стазама освојила је златну медаљу на ЗОИ у Пјонгчангу у штафети на 3. 000 метара.  Холанђанке обориле светски рекорд, а нису узеле златну медаљу у брзом клизању на Зимским олимпијским играма у Пјонгчангу. Чак нису ни биле у финалу! Како је све то могуће?

Остали спортови 20.02.2018 | 20:45
ЗОИ: Освојиле бронзу, а нису ни биле у финалу!
Штафета Јужне Кореје је трку завршила за четири минута, седам секунди и 361 стотинку.

Сребрну медаљу освојиле су Италијанке.

На трећи степеник победничког постоља попеле су се клизачице Холандије и то из Б финала. Наиме, репрезентације Кине и Канаде које су се такмичиле у финалу су дисквалификоване, па је бронза додељена клизачицама Холандије које су тријумфовале у Б финалу.

Занимљиво је да је Холандија до победе у Б финалу стигла новим светским рекордом - 4:03,471. Оне су тако обориле рекорд који је до сада држала Јужна Кореја и који је износио 4:04,222.

Невероватна дешавања у екипном брзом клизању на Зимским олимпијским играма у Јужној Кореји.

Женска штафета Холандије (на 3.000 метара) оборила је светски рекорд, али се кући враћа само са бронзаном медаљом. Уствари, Холанђанке треба да су срећне што су уопште освојиле медаљу.

Оне су, заправо, клизале у Б финалу у којем су оствариле време од 4.03.371 минута, брже од било које штафете у А финалу.То је и нови светски рекорд!

Међутим, у међувремену су дисквалификоване две репрезентације, па је Холандија отишла на подијум као трећепласирана!

Поредак је био овакав: Јужна Кореја - злато, Кина је била друга, а Италија трећа. Међутим, након што су репрезентације Кине и Канаде биле кажњене, због општег сударања и хаоса на леду, Италији је припало сребро, а срећним Холанђанкама бронзана медаља.

Током трке (27 кругова укупно), водила се велика борба између Корејанки, Канађанки и Кинескиња. У једном тренутку, такмичарка из Јужне Кореје се сударила са ривалком из Канаде, а онда је настао прави хаос, попут домино ефекта.

Корејанке су плакале од среће, а Кинескиње од туге. Ово је већ други пут да им се дешава иста ситуација на олимпијским играма. И 2006. године у Торину на леду су освојиле медаљу, али им је она, због преступа, одузета.

Занимљиво, од 1992. године, од када је ова дисциплина уведена у програм зимских олимпијских игара, први пут неће бити Канађанки на победничком подијуму!

Извор: мондо.рс/Б92

Коментари / 0

Оставите коментар