Пријетио да ће се придружити ИСИЛ-у

Тужилаштво БиХ подигло је оптужницу против двадесеттрогодишњег Амира Хаскића из Сарајева који је намјеравао да се придружи "Исламској држави".

Босна и Херцеговина 20.02.2018 | 10:29
Пријетио да ће се придружити ИСИЛ-у
"Током истраге прикупљени су докази да је Хаскић остваривао контакт са активним припадницима `Исламске државе`, са намјером да се придружи овим терористичким структурама", саопштено је из Тужилаштва БиХ.

У оптужници је наведено да је Хаскић у новембру прошле године, путем интернета, ступио у контакт са припадником "Исламске државе" у Сирији, те током разговора навео да је обезбиједио потребна средства и да ће им се придружити.

"Хаскић им је јавио да ће по доласку у Сирију запалити пасош БиХ и учествовати у оружаним сукобима. Након тога су га лоцирале полицијске и безбједносне структуре у БиХ, претресени су објекати које користи и сада се налази у притвору", наведено је у саопштењу.

Хаскић је оптужен за кривично дјело противзаконито формирање и придруживање страним паравојним или параполицијским формацијама.

Оптужница је прослијеђена на потврђивање Суду БиХ.

(Срна)

Коментари / 14

Оставите коментар
Name

Гробар

20.02.2018 09:42

Зивот без ових из федерације неби био интересантан,да их нема ваљало би их измислити. Ал сад це бити оправдање за тероризам и то из реда народа од ког и потице овај терориста и дзихадиста!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гробару

20.02.2018 09:57

Не рисе, мајке ти. Припадник народа, који је рехабилитирао четнике, као лафо неке антифашисте, се ибрети другим фашистима хахаха...

Name

Милорад ре Гробар

20.02.2018 10:38

Како је велики равногорце фини цовјеце великог образа и памети, ста има у суми , која је година сад? Не серендај пуно , ко иде на Крим свруским плаценицима и у Сирију ? Који идиот.

Name

лакрдија

20.02.2018 10:39

ре_Гробар прави терор је цетири године гранатирати град, а лицимјерство и фасизам те исте звати народним јунацима.

Name

Гробар

20.02.2018 10:52

Боли вас(бивсе муслимане) истина о томе да су у новијем добу терористи само из реда васег народа,да је и један Србин само Т од терористе вец би се насао пред овим квази судом. Не зивим у суми,моја сума се налази у федерацији,издајем је сад вама за смјестај ал се изгледа превисе друзите са буквама.

Name

за лакрдију

20.02.2018 11:13

Медједе сто сте тразили И добили ст.сто сте се наорузавсли 90 год.које формиро терористицке јединице зелене беретке И патриоску лигу.које поубијо војнике?колико сте побили Срба рацунајуци И мог теткка који вам је вјетово И осто.зато неједи говна.добро сте јос просли.

Name

Ре Гробар

20.02.2018 11:17

И ста казу Хаске пресуде?

Name

ре гробару

20.02.2018 11:17

Цетници су се управо И борили против терориста И нигдје нису увацени з планирање терористицких нспада ко твоју.и требс свим цетницима подизат дпоменике сиром насе Републике Српске јер И они су уцествовали у одбрани од алијиних терориста

Name

ре ре гробар

20.02.2018 12:02

Де се информиси ко је И колико платио да се само Срби осуде.Зато И имају од вас зафвалницу па вас ватају по њиовим земљама због планирања тероризма.Види И свијет полако против кога смо ратовали.Погледај изказ васег војника из сарајева који је цеко у ред да силује цуруцу од 12 И није доцеко јер је умрла.ви сте обицни дивљаци а И свијет сваца полако.

Name

Ненад ре Гробар

20.02.2018 12:38

Увати се гусли , ракије, спека, своје суме и цитај Добрицу Цосица и узивај. Хвала богу па нисмо сви срби исти, моји су партизани били и цетницке каме страдали, ја се као србин с њима идентификовати нецу као и вецина срба, цега се паметан стиди будала и сумњак се поноси , 4 г. сам био у ВРС на Грбавици, ста се радило и како знамо сви који смо били, ако је теби понос Брне Гавриловиц, Алексиц војвода, Веселин Влаховиц Батко онда се убиј и ти и такви као ти. Док сви народи не признају оно сто су радили и сви се свима извинули неце бити добро никоме. Ја као србин дигнуте главе свугдје могу као и вецина нас а такви као ти не знам. Залосно

Name

Исток

20.02.2018 10:00

Ста ако је цовјек револтиран ситуацијом у БиХ и само говори да це то урадити. Зар је то злоцин. Слобода говора је као и слобода мисљења основно људско право . Докле смо то досли у овој ку..евој дрзави да свакога ко не мисли као владари и ко се против овог јада побуни претварају у терористе. Ускоро це и Сесеља , Пернара , Никсица и остале хапсити јер не мисле као они и то јавно говоре. Страх ме ове спреге у Српског , у Федерацији и у њиховим судовима гдје сједе приглупе особе које себе називају судијама . Страх ме орузја , страх ме маскираних сподоба које се називају специјална полиција. То све го лопов до лопова . Овоме се мора прузити отпор . За затварање мора постојати неко конкретно дјело а не само претпоставка и нагадјање на основу револта једне фрустриране особе. Као цестит србин противим се овоме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.02.2018 11:19

Прво дрзава И не постоји.друго мого је отиц вани па радит постено а не у терористе.Ил је знао да суд беиха по налогу какира стите такве који се придрузе па се врате из ид.

Name

Фед

20.02.2018 10:59

Добар наслов Пријетио да це се придрузити ИСИЛ у то ти доде као Мују када су судили за производњу алкохола насли му казан у подруму

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

20.02.2018 11:22

Њему је надјено да се повезо И да је намјераво да оде.исто ко кад неко пријети да це се убит па то уради за неко вријеме.Зелени ако је твој неморас га одма бранит.Због такви И имате назив легло тероруста.бар се огради немој бит ко он.