Агаси не вјерује колико је Новак растегљив!

Он узме лепо, легне и тапше лактовима иза главе са лицем залепљеним за клупу! Андре Агаси не може да се начуди физичким способностима Новака Ђоковића.

Тенис 26.02.2018 | 15:30
Агаси не вјерује колико је Новак растегљив!
Андре Агаси је у исцрпном интервјуу за сајт Теннис365 дао до сада најдубљу анализу стања, физичког и психичког Новака Ђоковића. Главни стартег нашег аса није крио одушевљење у каквом је стању тело Србин, још једном потврдивши да је само питање времена када ће се вратити на вр.

„Он је интензива у вези свега. укјључујући и одмор. Све схвата веома озбиљно. Чак и када одмара он покушава да то време најбоље искористи могуће!“, посведочио је Американац, „Оно што ме највише изненађује је његов интелектуални капацитет ван терена и то колико мало размишља на терену. Ја сам био управо супротан од њега! Овај момак је невероватно паметан и често ме шокира детаљима које је запамтио. Ако га интересује нека тема он тражи информације, чита, студира и све упија. Забавно је било упознавати га“.

Иако Новака мучи десни лакат, "остатак" тела му је у савршеном стању, спремно да још годинама трчи за малом жутом лоптом.

„Неки играчи се тешко враћају на врх када изгубе форму, али у  Новаковом случају то не важи. Мислим да се може вратити. Има 30 година, али му је тело као у 25-годишњака. Он сада мора да нађе нова решења, пошто је тенис мешавина тела, ума и срца који морају бити у балансу. Мислим да више не оптерећује себе успехом као некада, пошто га је то скупо коштало, ермотивно и физички. Сада је поново на узлазној путањи и мислим да има још детаља које може да дода својој игри. Брзина и покрети којима располаже  су невероватни. Његови зглобови не изгледају као код других људи... Када се загрева, а веома је прецизан код ритуала пред меч, гледам га и видим да ради ствари који други једноставно не могу! Гледаш друге момке и помислиш како према њему уопште нису атлете. Он узме лепо, легне и тапше лактовима иза главе са лицем залепљеним за клупу!“, објаснио је Агаси.

Рехабилитација и припреме српског тенисера су у пуном јеку и његов повратак се очекује за мастерс у Мајамију који се игра од 21. марта.

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар