Анализа: Судбина Примере рјешава се у 15 дана!

Шест бодова, Челси, Копенхаген и онда шлаг на торту! Шта може Атлетико и колику помоћ треба да очекује са стране. . . ?

Фудбал 20.02.2018 | 22:30
Анализа: Судбина Примере рјешава се у 15 дана!
Због апсолутне доминације Манчестер Ситија, Бајерна и Пари Сен Жермена, ове сезоне већ смо изгубили шансу за врхунским узбуђењима у три од пет најјачих лига Европе. Трка је отворена - и вероватно ће тако остати до самог краја - у Серији А, а на коју ће се страну приволети шпанска Примера биће нам јасно након великог дербија између Барселоне и Атлетика који је на програму 4. марта. 

До тог окршаја на Ноу Кампу после код ћемо знати да ли Барсу има ко да прати у финишу, два преостала кандидата за трон на Пиринејима треба да преброде још по три препреке. Додуше, само две у шампионату, али и оне у еврокуповима могле би да утичу на епилог неких домаћих мечева. Јер, рецимо, Атлетико за три дана чека Копенхаген после огромних 4:1 у Данској и Чоло Симеоне моћи ће да одмори комплетан тим за наредни првенствени изазов, док Барселону колико сутра очекује паклено тешко гостовање у Лондону, где ће се намерити на Челси.  

Али зато, после Копенхагена Мадриђане чека увек непријатно гостовање Севиљи - Андалужани добили три од последњих пет окршаја са Атлетиком - а Каталонцима ће ипак бити с те стране растерећенији пошто им долази комшијска Ђирона. На крају, када се подвуче црта - егал услови рекло би се. 

После гостовања на Санчес Писхуану Симеонеова чета игра код куће против Леганеса у ванредном колу (среда) и то ће бити генералка за велики недељни окршај. Барсу сутрадан (четвртак) - и ту је можда једина предост Атлетика, дан више одмора и лакши меч пред дерби - очекује пут на Канарска острва где ће јој се супротставити дављеник Лас Палмас. И док је за многе годинама уназад то гостовања врло непријатно, за Барсу никада до сада није било. Прошле године 3:0, 4:1 и 5:0 за лидера, пре тога два пута по 2:1, па још једном 4:1...

У сваком случају, процене шпанских колега су да ће и Атлетико и Барселона до недеље 4. марта доћи "неокрњени" (барем у шампионату), те да ће дерби у правом смислу те речи одредити даљу судбину шампионата. У случају тријумфа Каталонаца, ствар је јасна - титула иде на Ноу Камп; реми - одлука се одлаже можда до мадридског градског дербија почетком априла; победа Атлетика - ето нама још једне драме поред оне коју тренутно режирају Јуве и Наполи. 

За оне који ће рећи да чак ни тријумф Јорганџија на Ноу Кампу ништа не значи, односно да не може да угрози титулу Валвердеовог тима, ваља подсетити да и Барсу до краја шампионата чека пут на Псхуан, да јој долази Валенсија, да иде у Виго, да јој три кола пре краја следи још један судар са Реал Мадридом...

Извор: моззартспорт

фото: Ацтион Имагес

Коментари / 0

Оставите коментар