Надал: Одустајем од борбе за прво мјесто, али...

Један од највећих бораца у свету тениса и један од најбољих тенисера у историји Рафаел Надал рекао је да се више неће борити за прво место на свету.

Тенис 20.02.2018 | 16:30
Надал: Одустајем од борбе за прво мјесто, али...
Роџер Федерер је са пуних 36 година још једном успео да дође до врха победама у Ротердаму, а Надал каже да ће се у наставку сезоне једноставно трудити да буде - срећан.

Што се Федерера тиче, Надал каже да Федерер показује своју класу било да је на првом месту или не.

"Није он морао да се врати на прво место да би показао ко је у тенису. То што је урадио је веома тешко и ја могу само да му честитам. Ренкинг не лаже, био је бољи од мене у последњих 12 месеци. Био сам на једном од два прва места годинама. Бити број 1, 3 или 5, сада нема велике разлике", каже Рафа Надал, преноси "Свет тениса".

Шпанац се сада спрема за свој наредни турнир у Акапулку где брани прошлогодишње финале у ком га је поразио Сем Квери. Иако жели да се такмичи, приоритет му више није место број један. На њему је провео укупно 167 недеља.

"Оно што ме чини срећним је то што се осећам мотивисано и такмичарски са жељом да освајам турнире. Нећу се борити за прво место. Борићу се да одиграм сезону најбоље што могу а ако ће то касније значити шансу да се вратим онда у реду. Борим се да будем срећан на сваком турниру који играм, то ми је циљ. Видећемо где сам на крају сезоне",рекао је Надал.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар