ФА Куп - Све што "пијевци" нису хтјели: Нови меч пред Јуве!

Трећелигаш Рочдејл шокирао Тотенхем у 93. минуту, након што су "пијевци" направили преокрет.  Тотенхем избегао бруку против најгорег тима треће лиге! Рочдејл до поновљеног меча у 93. минуту. . .

Фудбал 18.02.2018 | 20:30
ФА Куп - Све што "пијевци" нису хтјели: Нови меч пред Јуве!
Одлучио је Маурисио Покетино да у Купу одмори Харија Кејна, Делеа Алија и Кристијана Ериксена, али је двојицу првонаведених морао да пошаље на терен Рочдејла...

Ни са њима на терену, у посљедњих двадесетак минута меча, "певци" нису успјевали да створе довољно озбиљне шансе, све до 88. минута када су нервозни домаћини скривили једанестерац и омогућили Харију Кејну да буде "меч винер". Али за кратко!

Одбрана Спурса, када није у свом најјачем саставу, покује многе слабости, па је тако Стивен Дејвис у 93. минуту изборио реми и нову утакмицу за трећелигаша.

На крају, сасвим заслужених: Рочдејл - Тотенхем 2:2 (1:0)

Рочдејл је први и повео у финишу првог полувремена преко Хендерсона, да би Лукас Мора у 59. минуту уписао свој први гол у дресу Тотенхема.

Тотенхем је одлучио да нападне Рочдејл и да избјегне поновљену утакмицу, у довољно већ оптерећеном распореду пред реванш с Јувентусом, али ће ипак морати три пута на терен пред дуел с "старом дамом" 7. марта.

Сем ако ФА не одлучи да одложи овај сусрет који би требало да буде одигран 27. фебруара.

Умало бламажа Тотенхема у ФА купу! Најгори тим треће лиге Енглеске - Рочдејл, водио је све до 60. минута против једног од најбољих премијерлигашких тимова, догодило му се да га велики фаворит "окрене" поготком Харија Кејна који је ушао као испомоћ у финишу, да би домаћи приредили незаборавну журку навијачима када је Стивен Дејвис, још један момак са клупе, у 93. минуту погодио за коначних 2:2 и обезбедио Рочдејлу поновљени меч са Певцима. 

Маурисио Покетино био је убеђен да ће и његови другопозивци моћи да сломе отпор жилавог трећелигаша, па је тако шансу указао неким играчима који су мање играли ове сезоне, а уз њих и новопродошлом Лукасу Моури - први старт после скоро годину дана за Бразилца - но Рочдејл се јуначки испрсио и поготком Јана Хендерсона повео у смирај првог дела.   

Видевши да је враг однео шалу гости додају гас и успевају да преко Моуре изједначе, а потом Покетино жели да докрајчи ривала и по сваку цене избегне поновљени меч, па у игру уводи Ламелу, Алија и Кејна. Овај потоњи у 89. минуту погађа са беле тачке за преокрет, чинило се да је све готово, међутим домаћи крећу напред и на "о рук" стижу до чудесних 2:2 у трећем минуту судијке надокнаде.   

Амбијент на стадиону после тог поготка Стивена Дејвиса није лако описати речима.

Подсетимо, пласман у четвртфинале ФА купа до сада су обезбедили Лестер, Челси, Саутемптон, Брајтон и Манчестер Јунајтед. Поновљене мечеве играју Шефилд - Свонси и Тотенхем - Рочдејл, а Виган и Манчестер Сити сутра се састају.

РЕЗУЛТАТИ ОСМИНЕ ФИНАЛА ФА КУПА:

Лестер сити - Шефилд јунајтед 1:0
Челси - Хал сити 4:0
ВБА - Саутемптон 1:2
Брајтон - Ковентри 3:1
Хадерсфилд - Манчестер јунајтед 0:2
Шефилд венздеј - Свонси 0:0 (понавља се меч 27. фебруара)
Рочдејл - Тотенхем 2:2 (понавља се меч 27. фебруара)
Виган - Манчестер сити (понедељак, 20.55)

ПАРОВИ ЧЕТВРТФИНАЛА (17. март):

Шефилд Венздеј/Свонси - Рочдејл/Тотенхем
Манчестер јунајтед - Брајтон
Лестер сити - Челси
Виган/Манчестер сити - Саутемптон

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар