Њих десеторица чекају први трофеј са Звездом!

То су: Давидовац, Фелдин, Јанковић, Кешељ, Рочести, Омић, Лесор, Енис, Јовановић, укључујући ту и тренера Душана Алимпијевића.

Кошарка 18.02.2018 | 17:30
Њих десеторица чекају први трофеј са Звездом!
Велика већина играча Црвене звезде, укључујући и тренера Душана Алимпијевића, никада није освојила трофеј са црвено-белима. Зато ће њима десеторици посебно бити важан судар с Партизаном у финалу Купа Радивоја Кораћа који је на програму од 21 час.

На победничком постољу у дресу Звезде из садашњег састава налазили су се само Бранко Лазић, Милко Бјелица, Перо Антић, Огњен Добрић и Немања Дангубић.

Остатак, (Кешељ, Давидовац, Фелдин, Јанковић, Рочести, Омић, Лесор, Енис и Јовановић) укључујући ту и тренера Душана Алимпијевића, нису осетили сласт подизања пехара представљајући овај клуб. Велика већина њих, заправо сви осим Кешеља, је ове сезоне први пут заиграла за црвено-беле па логично и нису имали прилику раније да се оките“ медаљом“ у дресу са звездом на грбу.

Од тих играча, Стефан Јанковић, Никола Јовановић и Дилан Енис чак чекају свој први трофеј у професионалној каријери.Овај аспект гледања на финале није нимало занемарљив зато што може да утиче на два начина на кошаркаше Звезде  - може да их мотивише, али и да им веже руке.

Није случајно тренер Звезде поменуо то у најави вечитог дербија.

„Ова борба за трофеј је у три корака, а остао је још један. Дочекујемо финале спремни, са свим расположивим играчима. Перо Антић ће наступати у финалу, а он је играч који може да покрије две позиције. Такође, свих 14 играча су у конкуренцији за финале са Партизаном. Имамо пуно нових људи у овом тиму који желе да освоје први трофеј у дресу Црвене звезде“, рекао је Алимпијевић.

Мотивацију за вечити дерби нико не мора да тражи, она је увек ту, али ово може да буде додатна ињекција ватре црвено-белима.

Да Звезди неће мањкати тог освајачког гена на овом вечитом дербију говори чињеница да ће ту бити Перо Антић са три освојене Евролиге, Марко Кешељ са једном. Дакле - четири Евролиге. Није лоше...

Даље, има ту доста освајача Купова и лига код играча који су наступали по иностранству.

Фелдин је освајао грчку лигу и тамошња два Купа од којих је прошле године био МВП у том такмичењу. Лесор је освојио прошле сезоне Куп Француске, као и ФИБА Еврокуп. Милко Бјелица има само три освојена српска Купа Радивоја Кораћа. Освојио је наравно и АБА лигу, харао по Литванији и домогао се и титуле Еврокупа, као и турског купа. О Антићевим достигнућима од Грчке, преко Турске, Русије па и Бугарске немамо довољно простора  да све испишемо.

Звезда има још једног освајача Еврокупа. То је Ален Омић који се домогао овог трофеја са Уникахом из Малаге у сезони 2016/2017. Са Олимпијом из Љубљане  освајао је и Куп и Суперкуп Словеније.

На крају долазимо и до Тејлора Рочестија. Он је освајао израелски куп, као и италијански Суперкуп, а на личном плану се највише истакао освајање титуле Алфонсо Форд за најбољег стрелца Евролиге 2015. године док је играо за Нижњи Новгород.

Дакле, јесте да девет играча и тренер чекају прву титулу са Звездом, али у овом тиму који ће истрчати на паркет дворане Чаир „налазе се“ четири титуле Евролиге, две титуле Еврокупа, један Алфонсо Форд и мноштво националних првенстава и Купова.

Дакле - играчи Звезде знају како се узимају трофеји. Само то велика већина није радила уцрвено-белом дресу.

Извор: моззартспорт

ФОТО: МН Пресс

Коментари / 0

Оставите коментар