Ол-стар: Букер рекордер у тројкама, Мичел "скинуо" Картера за победу

Девин Букер из Финикс Санса и руки Јуте Џез Донован Мичел обележили су друго вече НБА Ол-стара у Лос Анђелесу.  Омаж легендарном Винсу Картеру! Мичел летео и куцао преко деце! Кошаркаш Јуте победник такмичења у закуцавању за 2018. годину.

Кошарка 18.02.2018 | 11:00
Ол-стар: Букер рекордер у тројкама, Мичел "скинуо" Картера за победу
Букер је победио у брзом шутирању тројки и поставио нови рекорд са 28 погодака, док је Мичел "ископирао" закуцавање Винса Картера које му је донело тријумф.

У такмичењу "Скиллс цхалленге" члан Бруклина Спенсер Динвиди савладао је у финалу Лаурија Марканена из Чикага и дошао до трофеја.

Иако се очекивало да такмичење у шутирању тројки донесе спектакл, он је изостао у првој рунди – Пол Џорџ је доживео дебакл са само 9 освојених поена, потом су испадали Кајл Лаури и прошлогодишњи шампион Ерон Гордон, да би Клеј Томпсон у последњој секунди погодио финале. 

У борбу за трофеј ушли су Букер, Томпсон и Тобајас Херис, који је отворио финалну серију, али је због лоше серије на крају било јасно да не може до пехара. На линију је стао Букер и кренуо да "сипа", зауставивши се на 28 од могућа 34 поена, што је нови рекорд Ол-стара. 

Шутер Голден Стејта је покушао да му парира, било је јасно да неће моћи да га стигне и "златна лопта" је отишла у Финикс.



Такмичење у закуцавању подсетило нас је на нека прошла времена – Лери Ненс џуниор ископирао је свог оца који је славио на првом такмичењу икада одржано 1984. године. Он је два пута бацио лопту од таблу, пре него што је закуцао у обруч, али од доброг је у финалу било бољег.

Донован Мичел је "скинуо" победничко закуцавање Винса Картера из 2000. године и то у оригиналном дресу Торонто Репторса који је носио Картер.



Традиционално такмичење у закуцавањима и ове године је било један од најзанимљивијих догађаја на ол-стару, а победу у Лос Анђелесу однео је кошаркаш Јуте Донован Мичел. Кошаркаш Џезера је тријумф прославио у дресу легендарног Винса Картера, актера и победника такмичења из 2000. године које и данас важи за једно од најтрактивнијих у историји ол-стара.

Руки Јуте отворио је такмичење комбинацијом са таблом и атрактивним закуцавањем у дресу Дерела Грифитса (популарног Господина Данкенштајна) за шта је добио 48 поена. Потез који му је на крају донео трофеј и признање био је закуцавање преко три клинца односно деце глумца Кевина Харта којем су судије доделиле максимални број поена - 50. 

Свашта је кошаркаш Јуте радио ноћас, успео је чак и да ископира и чувено закуцавање после окрета Винса Картера, па је заслужено победио.





Мичел је, занимљиво, у финалу победио кошаркаша Кливленда Лерија Ненса јуниора који је покушао да освоји трофеј копирајући закуцавање оца Лерија Ненса сениора, првог победника такмичења у закуцавању давне 1984. године. За тај потез добио је 46 поена, али је потом Мичел за закуцавање уз помоћ другог коша добио свих 50 и однео победу.



На крају споменимо и да су Виктор Оладипо (Оклахома) и Денис Смит (Далас) отпали у првој рунди.

Динвиди се добро показао пред навијачима у родном Лос Анђелесу – прво је избацио Бадија Хилда, па и Џамала Мареја који је важио за највећег фаворита. Последња препрека био је сјајни Финац Лаури Марканен – играч Булса је елиминисао Андреа Драмонда и Џоела Ембида, али није успео да исту вештину покаже у финалу.

Динвиди је одрадио полигон без грешке, промашио је један шут за три, али Марканен је тек из трећег пута погодио додавање, па је већ ту све било решено.

Ол-стар викенд биће закључен утакмицом између тимова који су бирали капитени Стефен Кари и Леброн Џејмс, од 2 ујутру по средњоевропском времену.



Извор: Б92/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар