КРК - Борба за финале: Звезда након шок-терапије, Партизан без одмора!

На програму су полуфинални обрачуни Купа Радивоја Кораћа.

Кошарка 17.02.2018 | 16:15
КРК - Борба за финале: Звезда након шок-терапије, Партизан без одмора!
Када се све сабере, добили смо очекиване полуфиналне утакмице Купа Радивоја Кораћа. Абалигаши су оправдали улоге фаворита, тако да ћемо у борбама за финале гледати окршаје између Црвене звезде и ФМП-а (17х), односно Партизана и Мега Бемакса (21х).

Можда мало и парадоксално, али делује да су ФМП и Мега убедљивије прошли до полуфинале од вечитих ривала тако да бисмо данас могли да гледамо веома узбудљиве мечеве у којима ће Звезда и Партизан бити на великом испиту.

У првом мечу очекује нас дуел два братска клуба Црвене звезде и ФМП-а. Такав је и однос између играча и стручних штабова, тако да ту сигурно неће бити тајни нити неких тактичких изненађења. Звезда је фаворит као евролигашка екипа и квалитетнији тим на папиру, али ће бити јако интересантно видети како ће се тим Душана Алимпијевића реаговати после шок-третмана из меча са Борцем.

Деловало је да ће Звезда испасти са турнира, Борац је био надомак тога, али су се црвено-бели волшебно извукли и стигли до овог обрачуна против клуба из Железника. Алимпијевић је био љут после тог четвртфиналног дуела и сигурно да на овом окршају очекује реакцију својих изабраника који су деловали анемично на отварању учешћа у Нишу.

“У полуфиналу не смемо да поновимо овакву игру. Направићемо анализу. Била је тешка позиција у финишу, непријатна ситуација. Три минута до краја, осам разлике. Буквално смо у последњем минуту  изједначили, можда смо добили на искуство. Не смемо да поновимо овакву игру у полуфиналу“, рекао је Немања Дангубић после Борца и тако најавио предстојећи окршај с ФМП-ом.

Перо Антић није играо у четвртфиналу као што смо и најавили, а вероватно га нећемо видети до финала. Под знаком питања је и Стефан Јанковић ког је мучила температура и зато није играо против Борца.

ФМП је упркос чињеници да је дао 101 поен Металцу био незадовољан. То се видело и на лицима стручног штаба, њиховим изјавама, као и изјавама играча. Такав утисак је оставио један од најбољих играча овог тима Филип Човић.

“Нисам задовољан како смо одиграли прво полувреме против Металца. Са 17 изгубљених лопти што је стварно много! Јако смо добро играли прву утакмицу против Звезде у АБА лиги, сушта супротност јебила друга утакмица, код нас. Знамо се. Знамо да је Звезда једна од најбољих екипа у региону, ако не и најбоља. У Евролиги играју добро. Чврсти су, агресивни су, што нама донекле одговара. И играмо на “АБА лига” нивоу, али биће јако тешко”, рекао је Човић.

Једно је сигурно, ко год да прође у финале од ове две екипе имаће малу предност зато што ће укупно имати дан одмора више, а и полуфинални меч им се завршава раније. Партизан или Мега ће играти три утакмице за три дана узастопно и своје полуфинале ће завршити око сат времена пре поноћи.

Управо ће две поменуте екипе играти од 21 час у нишком Чаиру за друго место у финалу.

Барем у теорији то би могао да буде неизвеснији окршај и прави испит за оба тима. Резултатски су и једни и други имали убедљиве наступе у првом мечу и сада преостаје да уђу у овај дуел спуштеног гарда и покажу шта знају.

Ни овде нема много непознаница, тренери Дејан Милојевић и Ненад Чанак се приватно поштују и добри су пријатељи, тако да вероватно знају већ како ће овај други поставити утакмицу.

И једни и други су одрадили посао у АБА лиги, успешно или не,  и сада могу максимално и без штедње да се упусте у рат на паркету. Партизан је у последње време доминантнији, има четири победе на последњих пет мечева и фаворит је и у овом окршају.

У походу на трофеј црно-белима помаже и Никола Танасковић који је “повучен” из суботичког Спартака. Он има двојну лиценцу па Партизан може да га шаље и враћа у Спартак по потреби. Против Златибора је био солидан, дао је осам поена.

“Златибор нас је мало изненадио, искрено, али спремамо се за полуфинале. Погледаћемо снимак и видети где су пропусти како бисмо се што боље спремили за Мегу. Очекујем победу у том дуелу. Биће тежак меч, они као и ми желе у финале”, рекао је Танасковић.

Сигурно да и Мега има своје амбиције. Доста ће јој у томе помоћи и повратак на паркет талентованог Николе Мишковића.

“Преломили смо утакмицу против Динамика у другој четвртини. Од тада па до краја меча смо контролисали меч. Бићемо спремни за полуфинални дуел”, рекао је Мишковић.

Све у свему, можемо да констатујемо да су четири најбоља тима изборила пролазак у полуфинале и да ћемо гледати још квалитетнију кошарку него у прва два дана. Термини мечева су раздвојени тако да је најављено да ће се између празнити дворана, па нека навијачи који желе да дођу у Ниш да гледају свој  клуб обрате пажњу на то.

Вечити су свакако фаворити у својим утакмицама, за сада се иде ка том пројектованом вечитом дербију у финалу, али као што нас ближа и даља историја учи - да ипак ми сачекамо.

Куп је то, све је могуће.

КУП РАДИВОЈА КОРАЋА - ПОЛУФИНАЛЕ

Субота

17.00: Црвена звезда - ФМП 
21.00: Партизан - Мега Бемакс 

Извор: моззартспорт

ФОТО: Стар Спорт

Коментари / 0

Оставите коментар