Ово је Додиков изнуђен потез

Замјеник предсједавајуће Представничког дома Парламента БиХ Младен Босић (СДС) рекао је телевизији Н1 да није изненађен кандидатуром Милорада Додика за члана Предсједништва БиХ. По њему, то је изнуђен потез.

Република Српска 16.02.2018 | 20:11
Ово је Додиков изнуђен потез
"То је очекивано, само није очекивано да овако рано изађе са својом кандидатуром. Очекивано је зато што Милорад Додик зна да уколико не буде на једној од тих најважнијих државних функција, да се отварају многи други процеси и питања из времена његове владавине", казао је Босић.

Каже да је апсолутно био убијеђен да је једини кандидат СНСД-а уствари Милорад Додик.

"С друге стране, евидентно је да та кандидатура на неки начин дефинише и читаву политичку сцену", казао је Босић за Н1.

Милорад Додик се кандидује на институцију државе коју он на неки начин негира?

"Ја сам убијеђен да то њему није нешто што би он желио, то је једноставно морање јер не може поново да иде на функцију предсједника Републике Српске. Другу опцију нема зато што је свјестан да ако стави неког другог кандидата да су много мање шансе да СНСД, односно он, дође до контроле било којег нивоа власти. Ово је изнуђен потез Милорада Додика", казао је Босић.

Према његовим ријечима, Додик игра на карту да ће он кроз своју политику штитити интересе РС и очигледно је да тражи гласове мање обавијештених грађана.

(Н1)

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

@ Коста

16.02.2018 19:14

Босицу,питај Вуцица сто се Додик кандидово,прво је Вуциц био против,али послије састанка у Загребу је одобрио кандидатуру.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

17.02.2018 03:20

ОБА све контролисе као и састанак у ЗГ. Пола становниства у ЗГ И БГ су БиХ поријекла а свак воли паре. Бит це ко и са Кацевандом кад им затреба да га склоне , минират це га за један дан.

Name

Глуви Барут

17.02.2018 08:29

Додицк иде на смеце. народ га је процитао.

Name

стратегија развоја

16.02.2018 19:31

Трагови владавине Додика се дају описати као руине друственог система и система вриједности. Они који додју послије њега имаце веома тезак задатак: извлацење свих вриједности из кандзи криминала и корупције. Додик висе није никоме вазан, он вец одавно не користити опстој ствари.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Одговор

17.02.2018 01:52

Босицу да би неко побједио Додика мора имати квалитетан програм. Ми сви знамо ко је он. Пун је као брод ,а овдје све мозете купити Тако да су мале сансе да он изгуби изборе.Мора бити добра стратегија.Змија је то са девет глава мој Босицу

Name

Хахаха

17.02.2018 06:16

Па послије додика, јопет додик. Па видис да је ово пропао народ. Какво вадјење из моралног блата. То нецес видјети.

Name

007

16.02.2018 19:41

Младене,победите Додика,Па га онда гањајте.Све друго је шупља прича.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Други

16.02.2018 21:04

Ако се Додик кандидује побиједиће га Младен Иванић.Додик циркуза са ово најавом кандитатуре.Он неможе бити члан председништва јер је под санкцијама САД и неће са њим и званичници из Европе да разговарају.

Name

!!!

16.02.2018 21:30

Можда сам наиван, али желим да вјерујем да ће у октобру бар 3 - 5 % оданих Додикових гласача овај пут му дати повјерење по сазнању у којим је ратним јединицама и на којим положајима стварао и бранио РС јер су Крајишке јдинице у ВРС биле најбројније и учествовале свуда од Новога до Требиња. Цијеним да су многи свјесни да смо РС прескупо платили па да би сад од готовога правили вересију.

Name

007

17.02.2018 02:11

ДОДИК НЕМОЗЕ БИТИ ЦЛАН ПРЕДСЈЕДНИСТВ 1,ИМА УВЈЕРЕЊЕ ДА ЈЕ ЛУД 2.БИЈЕЗИ ОД РОБИЈЕ ШТИТЕЋИ СЕ ИМУНИТЕТОМ 3.КАКО НЕСТО МОЗЕ БИТИ У БиХ КАДА ЈЕ НЕ ПРИЗНАЈЕ 4.СТАЦЕ СА ПАРАВОЈСКОМ 5.ОН ЋЕ СВОЈЕ СЈЕДИСТЕ ПРЕСЕЛИТИ У БЕОГРАД ДА НАПЛАЦУЈЕ КИРИЈУ ОД ВИЛЕ СТО ЈЕ ПОКРАО НАРОДУ. 5.СТА ЋЕ У ТЕХРАНУ 7.ЗГРАДУ ВЛАДЕ ВРАЦА РС ВРАЦА У И.САРАЈЕВО. ЗЕЛКОВИЦ ПРЕСЕЉАВА ФИРМУ И СА КОСАРЦЕМ КРИМИНАЛИСЕ. ОСТАЦЕ АКО БУДЕ ИЗАБРАН НА ОВОЈ ФУНКЦИЈИ ДОК ГА КОМСИЦ НЕ ЗАТЈЕРА.КОЛИКО ЦЕ САВЈЕТНИКА ИМАТИ? КАКО МОЖЕ БИТИ ЧЛАН ПРЕДСЈЕДНИСТВА КАДА НЕ ПРИЗНАЈЕ ОС БИХ,СУД,СИПУ, ПОЛИЦИЈСКУ АГЕНЦИЈУ.

Name

Јоја

17.02.2018 03:22

Додик је западно оријентисани кандидат и подрзат це га све велике силе.

Name

Ре други

17.02.2018 06:37

А знаш ли ти да је СДС на црној листи као организација, како мислиш да они владају.

Name

Мијо и Мујо два Јарана

17.02.2018 07:21

Па Миле Сунце ти Зарко, ти хоцес у функције Дрзаве коју негирас, њен Дрзавни Устав, Законе, Судске Органе и Дрзавно Уставне и Судске одлуке не Постујес. Ти неки велики Демократа не буди Смијесан, да ти не навуку ону Косуљу. Ти ми се бас тако и свидјас јер СВИ ЦЕСТИТИ И ОД СВИХ ПОСТОВАНИ СРБИ У БиХ сад и бас сад ВИДЕ ТВОЈУ ПРАВУ НАРАВ. Јадни они који ту дају Глас, Рецимо Пензионери, Зељезницари, Борци, Сумари, и сви други, свима њима си ти бас ти обецао боље, а донио све висе горег, ГРИЈЕХ ЈЕ ТО ЈАРАНЕ НАЈВЕЦИ ГРИЈЕХ. ТИ У ДРЗАВНОЈ ФУНКЦИЈИ ЈЕДНЕ ЗЕМЉЕ КОЈУ НЕВОЛИС, Како цес ти онда да Заступасе Интересе - То је твој пут у Мисију Рупу, па онда у Биро са Ресеткама. Смијесан си ти Јаране теби клизи под Ногама, а на крају цес сигурно бити од истих Дрзавних Органа пред Суд који Негирас од Дрзавних Спроводника по законима који су у име Народа Донесени сигурно без Имунитета бити Осудјен за дјела која наравно нис ни поцинио. ЈАДАН ТИ И ТВОЈА ЕЛИТА, Лијеп Поздрав свима који воле БиХ и њене Народе.

Name

ре Друге

18.02.2018 09:49

Е јеси паметан,па за Нобела си,уствари прије за Гиниса.Ста казес Додик не мозе да се кандидује зато сто је на америцкој црној листи?Тупане,знас ли ти да је и СДС исто тако на америцкој црно листи?И шта се дивите тој америцкој црној листи?

Name

Грга

16.02.2018 20:22

Додик је присиљен да вуце овакве потезе,прво це да победи (тако он мисли) после це да се повуце,јер то није за њега у игри је Радмановиц да га замени,а он це да буде председник владе.па це опет моци сваки други дан за Београд.зато немојте да га подцењујете.

ОДГОВОРИТЕ
Name

кики

17.02.2018 03:23

Радмановиц и Спириц су на апаратима.Они не могу бити ни предсједници куцног савјета..дуса им у носу.

Name

ре

17.02.2018 07:41

Нек буде предсједник владе, њима и треба дати ту функцију пошто су се уштелили за дизање кредита. Нек владају оним што су створили, до краја. Не видим разлог да ту сједа неко ко нема утицај на овакав "развој" РС-а.

Name

Д

16.02.2018 22:34

Додо побједјује опет најјаци је нема противника адекватног дзаба вам је све.

ОДГОВОРИТЕ
Name

бушач

16.02.2018 23:16

Наравно да постоји квалитетнији кандидат али док је корисних идиота и увлакача може да влада! Какав народ такве су и будалетине на власти!

Name

Праја

17.02.2018 01:10

Напокон " у среду"!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Д

17.02.2018 07:26

Савез за промјене нетреба до задњег дана да објави кандидате ово је милина подвала он неће у Предсједништво БиХ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота

17.02.2018 07:37

Није вазно која је политицка партија на власти, да ли је то СНСД, СДС, ДНС, СП, НДП....једно је сигурно -НАРОДУ НЕЦЕ БИТИ БОЉЕ! Само слијепац не види, а пуно их је (неке је странка запослила, неки се надају послу, неке је политика заслијепила и лудило које влада...) да сви ови људи све ове године само манипулису народом и боре се да заузму сто бољу позицију, ради лицних интереса. Када сте цули било коју опцију да у предизборном процесу поруци "плате "народних" посланика су превисоке за стање у насој Републици Српској, СМАЊИЦЕМИ ИХ, плате министара су превисоке, СМАЊИЦЕМО ИХ, возила у којима се возе политицки функционери су прескупа, КОРИСТИЦЕМО ЈЕФТИНИЈА, плата предсједника је превелика, СМА.ЈИЦЕМО ЈЕ итд. Нисмо ово никада цули и нецемо од ових људи јер се управо они богате преко насих ледја! Економски струцњаци, полтрони, лазне патриоте итд. Када погледају у градјане виде само "гласове" и добијање легитимне и законске основе за крадју и пљацку истих тих који су им дали гласове и практицно подрзали их! ЗАТО АКО НАРОД ИМА ИМАЛО МОЗГА, А ЗНАМ ДА НЕМА, ИЗАЦИ ЦЕ НА ИЗБОРЕ АЛИ ПРВО ДА БЛОКИРА СВА БИРАЦКА МЈЕСТА И СПРИЈЕЦИ СТРАНАЦКЕ ПОЛТРОНЕ ДА ГЛАСАЈУ! А ОНДА ДА СВРГНЕ ВЛАСТ И УЦИНИ СВЕ ДА СЕ УНИСТЕ ПАРТИЈЕ И ПОСТАВЕ ЉУДЕ, ПАТРИОТЕ, КОЈИ ЦЕ БИТИ ЗАДОВОЉНИ СА ПЛАТАМА ОД КОЈИХ ЦЕ ЊИХОВА ПОРОДИЦА МОЦИ ВИСЕ НЕКО ЛИЈЕПО ДА ЗИВИ И КОЈИ НЕЦЕ ГЛЕДАТИ КАКО ДА КРАДУ НАРОД! Тек тада ово мозе кренути напријед! Посто је ово теска УТОПИЈА, НЕМОГУЦЕ, народе НАСТАВИ КОПАТИ СВОЈУ ГРОБНИЦУ И СПРЕМИ СЕ ЗА ЈОС ВЕЦИ РОБОВЛАСНИЦКИ ЗИВОТ! Поздрав од патриоте

ОДГОВОРИТЕ
Name

паметујеш као и обично

18.02.2018 09:43

Па што нам ниси рекао да ће Додик бити СНСД кандидат за ову функцију,барем прије десет дана?

ОДГОВОРИТЕ