Додик се са СДС обрачунавао

Члан СДС-а и министар безбједности БиХ Драган Мектић данас је одржао конференцију за медије на којој је говорио о посљедњим политичким дешавањима и интервјуу за "Вечерњи лист" који је изазвао многе реакције.

Босна и Херцеговина 16.02.2018 | 12:22
Додик се са СДС обрачунавао
О интервјуу за "Вечерњи лист", Мектић је казао:

"Пазите, потребно је то некоме јер тако одговара пошто је Мектић отворио питања која не одговарају многима, поготово СНСД-у. Идем сада корак даље: Када је Додик говорио о Сребреници тада му је требала подршка међународне заједнице. Кад год му је требало да се обрачуна са СДС-ом, онда је говорио да је геноцид.

Пјевао је пјесме, и на основу те пјесме и приче он је са два посланика преузео власт и Владу. Знамо сви како је доведена на власт та Влада. Када му је требала та подршка, рекао је да је Караџић украо 36 милиона марака, говорио је 'Радоване предај се у Хааг'. Када му је требала друга прича, када је промијенио причу, онда је почео студентске домове називати по имену Радована Караџића и на тај начин додатно скрнавити име Караџића", казао је Мектић. 

"Рекао сам још у том интервјуу да сам за то да се ми обрачунамо с тим као носиоци тог времена, да сутра за 20-30 година нашој дјеци нико не приписује те ствари. То сам говорио и увијек ћу говорити у контексту.. Он се са геноцидом у Сребреници обрачунавао са СДС-ом"

Након тога, Мектић је казао:

"Господо, занемаримо Међународни суд у Хагу, и ја мислим да је то политички суд, занемаримо пресуде домаћих судова који су изрицали разне пресуде, али хај'мо у корист ове катарзе. Ко је нама намјестио овај злочин? Како се ово десило? Што он то хоће да натовари СДС-у? Није СДС никад починио тај злочин, нити би га икад починио. Одређени центри моћи су то урадили, мимо знања политичког руководства. 

Ја сам имао прилику да сједим 1995. године код Караџића на Палама када је падала Крајина, он објашњава неке положаје око Грахова, а ја знам да је војска прешишала Петровац. Није човјек имао информације. Радован када је сазнао за то што се догодило, рекао је: Ово је наш крај. Па ко је то урадио онда? Ама ко је осмислио то? Чије је то идеја била? Шта ће нама тај злочин доле?

Казао сам још у том интервјуу да сам за то да се ми обрачунамо с тим као носиоци тог времена, да сутра за 20-30 година нашој дјеци нико не приписује те ствари. То сам говорио и увијек ћу говорити у контексту.. Он се са геноцидом у Сребреници обрачунавао са СДС-ом", поручио је Мектић и наставио:

"Увијек ћу понављати ту причу, тог његовог обрачуна и геноцида са СДС-ом. СДС је стварао РС, а он је у то вријеме био посланик у НСРС и сваки пут био опозиција у РС. Јел ли сваки пут био опозиција за Венс-Овенов план? Није криво политичко руководство, криви су неки други за то, али дајте да ми то рашчистимо између себе. 

Ви када узмете пресуде Међународног суда правде за Србију, Србија је извучена из те приче. Није осуђена за геноцид наравно, ја то подржавам и био сам против глупости коју је водио Бакир Изетбеговић око оне ревизије. Ја сам четири године носио пушку, борио се и нема гдје нисам био. Ја немам везе с тим, нико ми није говорио, рекли су ми: Овдје ти је ров, удри и не дај тамо".

Мектић је казао да је "СДС створио РС и сада носи терет тога".

"Када је СДС правио РС, каква би РС била да је на челу тога био Милорад Додик, Никола Шпирић, Стевандић, Галијашевић и сви ови велики браниоци РС. Знате гдје би била? Не би била тачка од Републике Српске. СДС је створио и носи терет тога. Додик је уводио санкције СДС-у са Милошевићем, слабио моћ Републике Српске војну и политичку да би се домогао власти са Бошњацима, два посланика".

(Н1)

Коментари / 68

Оставите коментар
Name

Петар Марјановиц Добој

16.02.2018 11:27

Додик је цовјек који це РС одвест у нове побједе.Незавиност

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

16.02.2018 11:50

Е мој петре.туго моја плацај гориво скупље и све остало скупље.па ето ти независности.и од кога идемо у независност идемо у неизвјесност

Name

Дасак

16.02.2018 12:10

Додик је нас задузио, не можемо се одужити док смо зиви. Јел' то хоцеш да кажеш?

Name

Петyр Баелисх

16.02.2018 12:20

Домен научне фантастике.

Name

дада

16.02.2018 13:01

Препознајем сарказам. Хоце хахахахах Нова вила у Београду, стан на мору 200 квадрата и остале побједе хахах

Name

ре боки

16.02.2018 13:26

Па ти стварно мислис да је сзп на власти да не би биле акзице,онда си стварно слеп па медјународни фактор то одлуцује

Name

Ре Петер

16.02.2018 13:32

Бојим се даси у праву можда одведе у побједе на изборима а Српски народ у нестанак са БиХ простора омладина бјежи захваљујући Додику и двојцу из Федерације е онда ти Петре остани сам у Добоју и ради у Тешњу и Грачаници као што многи и раде из РС

Name

Сале

16.02.2018 13:39

Пустите шта је Додик причао, сада је ријеч о томе шта је Мектић рекао, и не треба се правдати преко туђих леђа.

Name

Славуј

16.02.2018 17:32

Нема веце багре од политицару у БИХ од зла оца од горе матере, треба ј.....м.....свима редом , тојагу у руке и удри говна лоповска племе ли вам јебем покварено.

Name

Путин

17.02.2018 23:15

Е мој Петре моја будало на којим си ти дрогама....

Name

Педја

16.02.2018 11:29

Ма јако си смијесан!

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКОЛАЈ

16.02.2018 13:43

Овај змај (Мектиц) од Добоја је смјеснији од змаја из Сипова

Name

ВРС

16.02.2018 14:16

Милорад Додик Најјјвецеее зло за Републику Српску и српски народ!!! Никад то мисљење нисам промјенио од кад је са двс посланика и тракторском приколицом гласаца досао на власт!!! Псс ( ово тракторска приколица гласаца) то му је рекао садасњи савјетник Калиниц, а тада је био пресједник НСРС...

Name

Игор

16.02.2018 11:32

Овакав или онакав овај Мектиц је управу бар уједном ... сви ови сто га нападају и додик и стевандиц и спириц рата нису ни видили ни на слици за разлику од њега. Пресликано у друство сви ови сто сад тендрерима пљацкају РС исто тако су се сврцклаи по Београду за вријеме рата.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Игоре Игоре

16.02.2018 12:18

Игоре да си из Прњавора знао би да је овај лик са слике рат гледао на тв и партизанској верзији. Тај је ратишта са дистанце гледао, нема везе са ратом и ратиштем!

Name

Славко

16.02.2018 14:17

Мајсторе ја сам из Прњавора и знам гдје је све био Драган. Да је 3% људи са садасње политицке сцене било у рату као Мектиц гдје би нам био крај.

Name

Лија

16.02.2018 11:33

Министре, СДС нити било која странка нису правили Републику Српску, правили су је у крвљу и рову борци Војске Републике Српске и припадници Министарства унутрашњих послова. Правили су је часни и поштени обични људи, који су спашавали своје породице и своја имања. Многима је познато, како је то СДС, или један дио оних који су својатали ту странку, у Палама, у најтежим данима сједили за бијелим стољнацима и јели оно што им је падало на памет, гозбећи се у хотелу ''Бистрица'', у вријеме самог почетка рата, а након тога у хотелу ''Панорама''. У исто вријеме, ми обични смртници, наша дјеца и породице јеле су ''Икар'' и рибу која се због облика конзерве звала ''пегла'', ако је и тога било, а често није. Према томе, све можете рећи, у свему ћу вас подржати, али изјављивати да је нека странка правила и стварала Републику Српску, је тотално не поштовање, оних који су за њу дали своје животе, дијелове тијела и здравље.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Лија

16.02.2018 12:01

Потписујем сваку реченицу. Браво

Name

Принцип

16.02.2018 12:12

А да је није створио додицк, са сфоровим тенковима?

Name

Ре

16.02.2018 12:54

СДС створио тајкуне

Name

ре принцип

16.02.2018 13:01

Прочитај шта је цовјек написао. Није је правио Додик али није ни СДС

Name

РЕ ЛИЈА

16.02.2018 13:35

КАО БОРАЦ И ИНВАЛИД СТОЈИМ ИЗА СВАКЕ ВАСЕ РИЈЕЦИ СРПСКУ СУ СТВОРИЛИ БОРЦИ А НЕ СТРАНКА.

Name

Лакташи

16.02.2018 13:36

Додик створио криминалце а пошто их је већина зато су побјеђивали а надам се овог пута ако се нису опаметили да су многи помрли јер ни једна морална особа неће гласати за њега

Name

ВРС/РВИ

16.02.2018 14:37

Хтјели ми то признати или не, ни једна странка није створила РС ,али СДС је био тад покрет који је окупио све нас да станемо на браник отадзбине. Како сада то неко гледа ,и из којег угла то је друга ствар, али само знам да РС никад није била јаднија ни биједнија ,као сад у владавини МД, рат је био гинуло се ,народ је остајао на своим огњистима ,да би данас у миру морао напустати та иста!!! Ее несто ту нестима, и неко хоце сада да оправда Милорадову владавину!!! Дали смо реални ?? Ни једна друга странка из опозиције није доносила било какве одлуке задњи 12 год, о банкарству, задузивању, фондовима итд све је то донио Милорадов снсд са своје 42 руке у НСРС, а знамо да су га подрзавале и многе странке из федерације ,а прва је била странка за БиХ ,под слоганом БиХ без ентитета и 100% БиХ.., брзо заборављамо многе његове нецасне радње само да би се домогао власти ,коју на залост дрзи до сада, али сви ми који гледамо својим оцима видимо на који нацин!!!

Name

Ин

16.02.2018 16:04

Тако је Славко . ако питамо Мектицеве саборце сви казу Мектиц је био у рову са својим борцима и увек у најистуренијем рову. Ови сто покусавају да облате Мектица или исмијавају његов ријецник су полтрони снсд никад видели ратиста нису и сад просипају патриотизам насим борцима па и Мектицу медју њима. срам вас било сви треба да постујемо насе борце оцували су нас.

Name

Ин

16.02.2018 11:37

Свака цаст Мектицу. Тако је. Да су тад РС водили Додик Спириц Стевандиц нити би било РС нити српског народа овдје прпсли би смо као Книн

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.02.2018 12:31

Водио је карадјиц И сдс па су продали И издали крајиске опстине Распитај се мало.ко изда Купрес Јајце Сански мост идр градове.које наредио И засто повлацење кад је бихац псп.ниису њега зелени одбранили знају то И они.

Name

симо

16.02.2018 11:40

Чуј радован није имао информације да је војска прошла и Петровац. Грахово пало прије Книна. Кога фарбас ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Младен из Кљуца

16.02.2018 12:56

Ја исто тврдим, био сам у Кљуцу, сва Книнска крајина је просла кроз Кљуц и неки су вец стигли до Београда а телевизија са Пала је упорно извјеставала да Книн није пао и приказивали неке старе снимке. Ми смо остали затечени дали да вјерујемо својим очима или тој телевизији.Тачно 100 %..

Name

... ДА ЧИКО Б'ОНУ...

16.02.2018 11:44

Браво Мектицу!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакташи

16.02.2018 13:39

Мектићу понос си сваког доброг човјеке поздрав из лакташа

Name

Карадјордје

16.02.2018 12:02

Ала Мектицу,јеси досадан,страсно знаци.Али сад це избори па цес ти да одес у политицку пензију и да мало јавност одмори од смараца какав си ти...

ОДГОВОРИТЕ
Name

струмф

16.02.2018 12:07

Тако је Мектицу легендо.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

бар неко цестит

16.02.2018 12:08

Наравно да вецини у рс-у овај цовјек не одговара јер говори истину,,а истина је болна и нема то везе ко је стаје и на којој је функцији свако ко је крив треба да одговара и сноси посљедице,али посто ово није нормалан народ лаксе га је прозвати за издајника и сакрити се уза тога а народ це ту зваку испусити и свако у свој тор..баје це побједјивати на изборима а пред изборе це нас упласити испробаном флоскулом о тобозе угрозености од других..унитаризацији..мајоризацији..а кад побједе на изборима..а ми онда пасос БиХ и пред стране амбасаде па куд који

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јамес бонд

16.02.2018 12:19

То Србине Мектиц је цитав рат провео са пуском у руци био уцесник на коридору док је овај дезертер миле био у банати и сверцовао цигарама

ОДГОВОРИТЕ
Name

фанта

16.02.2018 12:21

Мектиц је био цастан борац

ОДГОВОРИТЕ
Name

хх

16.02.2018 12:22

Мектиц је сила

ОДГОВОРИТЕ
Name

Угљевик-РС

16.02.2018 12:25

Тако је Мектићу. Додик је највећа издајица српског народа. Акцизе су то потврдиле! Додик је губитник.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Јао

16.02.2018 12:33

Мектићу немој нас више бранити, матере ти. Уништићеш и ово мало опозиције што је остало од нас.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Добој

16.02.2018 12:35

Мене као оснивача СДС-а на Озрену је срамота шта Мектић прича. Послије сваке његове прес конференције ми изгубимо пар хиљада гласова.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дијагноза

16.02.2018 12:52

Молим те Мектићу немој држати конференције. Ухапси једног од хиљаде лопова и Ти си урадио више него да одржаваш сваки дан конференцију.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милан

17.02.2018 14:48

Са ким да хапси. Видите школску спрему људи које постављају Мектић и др.. директор Службе за послове са странцима завршио Пољопривредни факултет. У СИПИ војни академци на највећим положајима и зубчеви кадрови, Је ли са њима мислите у борбу против криминала. Само онако млати о борби против криминала у циљу придобијања гласача а реално ништа конкретно не предузима. Прошле су три године човјек и даље прича исту причу.

Name

Соко

16.02.2018 12:54

Мектићу свака ти част!!! Цијеним твој труд али народ неће прогледати овде никад јер га купују за 50 км.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ниxон

16.02.2018 12:55

СДС-у би било најбоље када би се захвалио овом циркусанту. Има њих у СДС-у још доста али овај је невиђени. Понекад помислим да је из СНСД, главни оперативац Мектић. Додуше и код Мектића и код Додика имамо хрватских трагова, један горе студирао, други је радио ронхил. Ко зна шта о њима има бивши ДБ хрватске. Углавном, оба су на кратком ланцу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хајдук

16.02.2018 12:58

То Мектићу. Готови су!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

16.02.2018 13:03

Тако је Мектићу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дамир

16.02.2018 13:13

Мени је мектиц дрази од бакира или било којег политицара босњака дајте цовјеку власт нек крене хапсит од врха па низе па макар и мој отац то бијо хајде дадните цовјеку нек влада нек ову дрзаву уреди да су сви задовољни без србије и хрватске засто насе судбине треба резира загреб и београд ето ставите србина и сви цемо га слусат немозе јер он је пистен босанскохерцеговацки православац

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре

16.02.2018 13:28

Све си зезнуо са задњом констатацијом. Какав бх-православац?

Name

Корлеоне

16.02.2018 13:29

Још једном се потврдило да је Додик нејвећи манипулатор. Своју изјаву о признавању геноцида у Сребреници вјешто је приписао Мектићу. Због тога предлажем, да се снимак Додиковог признања геноцида објављеног на ТВ Фаце у емисији Сенада Хаџифејзовића,емитује на БН телевизији сваког дана прије сваке информативне емисије.

ОДГОВОРИТЕ
Name

НИКОЛАЈ

16.02.2018 13:40

Г.Министре , треба да се стидите за 90% васих изјава у вези Р.С.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ТРЕБИЊКА

16.02.2018 13:51

ТИ СИ НИКОЛАЈ НА ДОБРОМ БУДЗЕТУ... ПОДОБАН СТРАНАЧИ !!

Name

НИКОЛАЈ

16.02.2018 14:47

Требињка Не , нисам на буздету вјеруј ми али ето надји ми само једну (змајеву) Мектицеву изјаву позитивну за Р.С.

Name

Раде

16.02.2018 18:10

Па ако ти није доста 4.године ратовања за РС,док је твојој Баја диловао Ронхил и нафту,и сви ми сто смо ратовали за слободу РС-а,а слаземо се са Мектицем,ми смо издајници,а ови сто су рат провели у Србији,они су патриоте и ствараоци,наградјени радним мјестима.Не могу вас разумјети,не волите СДС,ок,Али не мозете да порицете да је СДС створио РС.То је непобитна истина,СДС=РС,

Name

Штрумф

16.02.2018 13:47

То Мектицу царе....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Драгутин

16.02.2018 13:55

Е мој министре Мектицу сви смо добро цули и видјели ста сте рекли у изјави за Вецерњи лист и немојте се правдати тако сто нападате Додика.Боље би вам било ако смијете да посјетите мало кампове за обуку под контролом вехабија и да одете у федерацију да посјетите који параземат...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Зоки

16.02.2018 14:32

Драгутине ста је Парадземат,а Мектица пустите на миру,нисте били на ратисту тамо гдје је он био,а био је гдеје је земља горила и био ми је конандир и на основу тога на руке му немозете Ви дезертери и остали малоумници,а поготову ти Драгутине на руке воде полити,камо среце да су сви као он.А да све ово сто он износи у јавност о Додику и осталој братији није тацно,они би га разапели,а не тузили за клевету;размисли о тоне Драгојце.

Name

Анте

16.02.2018 14:27

Тацно, не би било ни мрве од РС, кад је настала протјеривањем, убиствима и злоцинима сваке врсте против несрба. Је ли могуце да ви то не видите?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Па

16.02.2018 14:47

Чуј СДС створио РС. Гос министре како те није срамота дати овакву изјву? Просто је невероватно овај кад год бекне начини тешки гаф на рачун РС- а. Лија је у свом коментару навео само један дјелић вашег успјеха а о томе би се могли романи написати. Једног дана ће све и изаћи на видјело. Нисам члан ни једне странке а учеснк сам рата од првог до задњег дана. Рањаван, али то је небитно, већ је битно да је нас таквих било пола који смо се борили за РС а не само тај твој СДС. А што се тиче Додика сви знамо да је префргани муљатор а знамо и то да ти се препуцавати са њим немаш шансе ни 1%. Да зло буде веће вазда те навуче на танак лед да ти ниси ни свјестан шта си изговорио. Прмер ти је и ова конференција с којом си потврдио изјаву за онај хрватски лист с покушајем увити у обланду а у суштини изјаве су ти исте. Мислим да СДС много губи са твојим лупетањем али то није мој проблем већ Вукоте. Ако си њему добар и мени си

ОДГОВОРИТЕ
Name

Раде

16.02.2018 18:55

Радован је створио,Милорад је разара па ти сад види,онај први труне у затвору,а овај други је арци ни крив ни дузан,

Name

Чобан

16.02.2018 15:11

Да смо паметни небих било нити једне ове странке нити ових министара неписмених,политичара,али ми смо стока тако нам треба.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

16.02.2018 17:10

Опет овај лакрдијаш... Постаје досадан к'о турска серија - много приче без икакве радње.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БОБА

17.02.2018 10:14

НИКАДА МИ НИЈЕ БИЛО ЈАСНО ДА ХДЗ И СДА КОЈИ СУ БИЛИ У РАТУ УВИЈЕК ГЛАСАЈУ ЗА СВОЈУ СТРАНКУ АЛИ КАО ЗА НЕКИ НОВИ ХДЗ И СДА.НАШ ПРОКЛЕТИ НАРОД ПЉУЈЕ ПО СДС А ОН ИМ ЈЕ ДАО МНОГЕ ФУНКЦИЈЕ, ГРАДОВЕ И КАКО МНОГИ КАЖУ ДА ИМ ЈЕ САДА БОЉЕ ТО ЈЕ ЗАХВАЉУЈУЋИ СДС ЗАТО БУДИМО ЉУДИ А НЕ ПРЕОБРАЖЕНЕ ЋУРКЕ ПА ПАРИРАЈМО ХДЗ И СДА .ОНИ СУ УВИЈЕК ЗНАЛИ КО СУ И ШТА СУ А СРПСКИ НАРОД ЈЕ ВЈЕКОВИМА ТУМАРАО.ЊИМА ЈЕ ВЈЕРА У КРВИ А НАШ НАРОД СЕ ПОИГРАВАСА ВЈЕРОМ И НАЦИЈОМ ТО ДОКАЗУЈЕ СВАКИ ДАН.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милош

17.02.2018 11:43

За Републику Српску треба захвалити Ратку Младићу, а не СДСу. ПС: некад је СДС био покрет, а сада је обична странка која се позива на прошлост. Сви њени челници из тог времена су против овог новокомпонованог СДСа, а то не спомињу...

ОДГОВОРИТЕ
Name

Са стране

17.02.2018 12:30

Тачно тако! СДС је Радована избрисао из чланства, а кити се Радовановим заслугама. Какве везе Вукота има са ратним СДС-ом?

Name

добој

17.02.2018 11:55

Ти си пролупао

ОДГОВОРИТЕ
Name

Иваниш

18.02.2018 11:49

Нема то толике везе ста је Додик некада говорио.Не знам ста су ови из СДС навалили са тим,неце ту добити велике поене.Када се Додик појавио на политицкој сцени прицао је,јесте, разне неприхватљиве ствари.Нисам га волио ни цути.Али ја га данас видим да се најбоље бори за РС меду осталим политицарима у РС.Да је корумпиран,јесте,али се претјерује у оптузбама.Неке оптузбе су болесне.Дозивио је велики преобразај.Мозда под утицајима савјета онога Јевреја.Економију не води добро.Сви ми то видимо,али ко је бољи?Мирко Шаровић?Загазио је предубоко у воду звана БиХ.А нико га није тјерао.То је био његов избор.И сада му није јасна та греска.Зато је тако просао у Блиц-овој анкети.Младен Иваниц јесте ок,најбољи у опозицији.Нек народ каже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

слобо рс

18.02.2018 12:45

Изгледа да је било довољно само бити у рату. у команди, радној обавези, пуцати себи измедју прста, бити стално болестан и реци - ја сам био у рату стално. тако је и овај са дипломо непостојецег факултета. да су такви бранили рс, неби нас било нигдје.

ОДГОВОРИТЕ
Name

доми

19.02.2018 09:52

Дјаба је то говорити овојполовини народа који је опсједнут додиковим пјесмама под сатрама,његовим глупим вицевима којима се само будала мозе насмијати њефовим криминалцима који поједосе све ко губа.мој мектицу ти си необицно искрен и храбар и постен цовјек.увијек имас мој глас,ако несто омогне противи ови протуха.

ОДГОВОРИТЕ